Kiskontie 8 B, Ruskeasuo, Helsinki

Velaton myyntihinta 465 000 € Myyntihinta: 465 000 €
Käyttöönottovuosi 1950
Pinta-ala
65,6 m2
3h + k + kph + parveke

Heti vapaa 2/4-kerroksen läpitalon kulmahuoneisto tunnelmallisesta vuonna 1950 valmistuneesta yhtiöstä huippu sijainnilla. Kodikkuus, valoisuus ja todella toimiva pohja hurmaavat välittömästi tässä huoneistossa. Vaativampaan makuun asunto kaipaa remonttia, mutta ihan tällaisenakin huoneisto on täysin asuttavassa kunnossa. Yhtiöstä on pidetty hyvää huolta ja vuonna 2023 siirrytty kaukolämmöstä aurinko- ja maalämpöön ja autopaikoille rakennettu varaukset sähköautojen lataamiseen. Yhtiöllä on iso piha-alue ympärillään, jossa nurmikkoa riittää lapsille leikkimiseen ja asukkaille ulkona viihtymiseen. Maisemat tästä huoneistosta ovat avarat ja vehreät. Kulkuyhteydet autolla ja julkisilla ovat tästä yhtiöstä erinomaiset. Yhtiöstä löytyvät sauna, vinttisäilytystilat, nettiyhteys ja mahdollisuus autopaikkaan. DNA laajakaista 10 Mbit/s kuuluu hoitovastikkeeseen.

Soita ja sovitaan teille yksityisnäyttö tähän kauniiseen kotiin. Myynti ja esittelyvaraukset kiinteistönvälittäjä Anne.Flinkman@op.fi tai 040 352 5312.

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    552585
    Kohdetyyppi
    Kerrostalo
    Osoite
    Kiskontie 8 B, 00280 HELSINKI
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    3
    Huoneet
    3h + k + kph + parveke
    Asuinpinta-ala
    65,6 m2
    Kokonaispinta-ala
    65,6 m2
    Käyttöönottovuosi
    1950
    Yleiskunto
    Hyvä
    Kerros
    2/4
    Hissi
    Ei
    Sauna
    Ei
    Parveke
    On
    Parvekkeen kuvaus
    Länsiparvekkeelle kulku makuuhuoneesta
    Ikkunat ja näköalat
    Kulmahuoneisto: itä-länsi-pohjoinen
    Vapautuminen
    Heti

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    465 000,00 €
    Neliöhinta
    7 088,41 €
    Hoitovastike
    387,00 €/kk
    Yhtiövastike yht
    387,00 €/kk
    Vesimaksu
    22,00 €/hlö/kk

    Autotalli 1, 2, 3 - 51,50 €/kk Autotallit 4,5,6, 7 - 39,50 €/kk Autopaikat 12,00 €/kk Askarteluhuone 119,00 €/kk Hallituksella valtuutus periä enintään kahden kuukauden ylimääräiset hoitovastikkeet tarvittaessa. Yhtiön nostamattomat lainat käyttötarkoituksittain ja poismaksumahdollisuuksineen ja arvio lainannostoajankohdasta 560.000,00 €, maalämpö, aurinkovoima ja sähköautojen latausinfra. Ei voi maksaa pois. Laina nostetaan keväällä 2023. Tästä ei aiheudu huoneistolle ylimääräisiä kustannuksia

    Varustus

    Keittiö

    Jääkaappipakastin, lattialiesi, liesituuletin, kaapistot, kiinteät valaisimet.

    Pesutilat

    Kylpyhuone, suihku, suihkuseinä 2 kpl, peilikaappi, allaskaappi, pesukoneliitäntä, kiinteät valaisimet. patteri

    Säilytystilat

    Vintti

    Materiaalit

    Keittiö: Seinät: maali, Lattia: parketti. Olohuone: Seinät: maali, Lattia: parketti. Makuuhuone 1: Seinät: maali, Lattia: parketti. Makuuhuone 2: Seinät: maali, Lattia: parketti. Kylpyhuone: Seinät: laatta, Lattia: laatta. Eteinen: Seinät: maali, Lattia: parketti.

    Taloyhtiö

    Taloyhtiön nimi
    Asunto Oy Kiskontie 8
    Isännöitsijä
    Saudit Oy, Isännöitsijä Sinikka.Ahola@saudit.fi, puh: 09-477 5042
    Kiinteistönhuolto
    Huoltoyhtiö
    Asuinhuoneistoja
    32
    Liikehuoneistoja
    1
    Liikehuoneistojen pinta-ala
    26,8 m2
    Autopaikat
    7 kpl, 8 kpl
    Taloyhtiössä on
    Sauna, kellarikomerot, pyörävarasto, kaapeli-TV, tietoliikenneyhteys, mahdollisuus autopaikkaan, vinttikomerot, kuitu, DNA Oyj:n taloyhtiölaajakaista,palvelu 10M

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Betoni. /Tiili.
    Kattotyyppi
    Harja
    Kattomateriaali
    Tiili
    Lämmitysjärjestelmä
    Kaukolämpö. Painovoimainen.
    Lämmönjakojärjestelmä
    Vesikiertoinen patterilämmitys
    Ilmanvaihtojärjestelmä
    painovoimainen
    Energialuokka
    G 2018
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    Voimassa 25.11.2025

    Tehdyt korjaukset

    -2021 Vauriokartoitus A 4, A 7, A 3. Vahinkoalueiden purkutyöt ja koneellinen kuivaus ja huoneistojen korjaukset. Pysäköintialueen sähkökartoitus. Märkätilojen ja vesikalusteiden tarkastus. -2020 Saunatilojen viemäreiden sukitus. B-rapun putkivuodon korjaus kellaritiloissa. -2019 Kattoturvatuotteet uusittu, kulkusilta + turvakisko 35 jm ja lapetikkaat n. 23 jm vanhan mallin mukaan. Jäteaseman maalaustyöt, sadevesikourun ja poistoputkiston asennus (puoliosuus). -2018 Kadunreunaan tehty orapihlaja-aita 24 m matkalle, istutusten ympärille asennettu 80 cm korkea, vihreä teräslanka-aitaverkko, tehty istutusura, uusi multa ja kuorikate, edessä oleville pensaille hoitoleikkaus, suomen pihlajan istutus, korkeus 3-3,5 m, istutuskuoppa, mullat, suojaverkko ja tuet ja kuorikate. A-portaan reikätiilien asennus A ja B portaiden kellarien ovien maalaus, A rapun jalkalistojen paikkaus, Jätekatos yhteishankinta (½ Kiskontie 6), Jätekatoksen asennus (½ Kiskontie 6), Jätekatoksen valaistus (½ Kiskontie 6). Uusittu LJH käyttövesipumppu. -2017 Pihan asfaltointi. Puiden kaato- ja hoitoleikkuutyöt. Ulkoportaan kaiteen teko. Porraskivet Graniittirappu asennusurakka. -2016 A ja B rappujen ulko-ovien entisöinti. Lukkotyöt ulko-oviin. B 21 kph patterin ja vuotavan vesilukon vaihto. A 12 paneelikaton purku ja uudenteko. -2015 Laadittu energiatodistus. Julkisivujen ja ikkunoiden ja parvekeovien pintakäsittelytyöt ja maalauskunnostukset ja parvekkeiden kunnostukset, vaakavesikourujen kunnostus. Ulkovalaisimet autotallien ovien päälle. Autotallien lukkojen uudelleen sarjoitus. -2014 Eteläpäädyn pihakaivon ympärystän korjaus ja kaatokorjauksia ja asfaltointi korjatulta alueelta. Autotalli 1 lukon ja ulko-ovien ovipumppujen korjaus. Ilmanvaihtokanavien nuohous. Uusittu B 29 keittiön ilmastointiventtiili. -2013 Patteriverkoston venttiilien sisäosien uusiminen ja lämmitysverkoston lämmönsäätö. Tamppaustelineen ruosteen poisto ja uudelleen maalaus B 25 keittiön hanan uusiminen. -2012 Taloyhtiölaajakaistan hankinta. -2011 Viemärien huuhtelu ja kuvaus sekä juurien poisto. Julkisivujen kuntoselvitys. -2010 Laadittu rakennuksen kuntoarvio Rakennustekniikka, lvi-järjestelmät ja sähkö- ja telejärjestelmät. -2006 Patteriverkoston tasapainotus. Sähkö- ja telejärjestelmien uusiminen sekä huoneistojen ryhmäkeskusten uusiminen ja rappujen kunnostus. -2000 Liitytty Helsingin Energian kauko- lämpöasiakkaaksi ja hankittu omat lämmönjakolaitteet sekä kaukolämpöliittymä. Rakennettu lämmönjakohuone A-rapun pyöräkellariin. -1994 Linjasaneeraus. -1988 Tiilikatto uusittu.. Asunnon remontit: Vuonna 2014: -Keittiökaappien vaihto. Tiskitason vaihto, tapettien irrotus ja seinien maalaus, listojen maalaus. Keittiön sekottajan asennus, Wc:n sekottajan asennus ja lavuaarin asennus, wc:n patterin vaihto, hellan ja liesituulettimen kytkimet, valaisimien kytkennät, keittiö ja wc.

    Suunnitellut korjaukset

    -Ikkunoiden ja parvekeovien kuntotarkastus kuntoarvion päivityksen yhteydessä v. 2023 -Märkätiloissa tarkastus vuosittain ammattilaisen toimesta esim. putkiliike -Yhtiössä on päätetty siirtyä kaukolämmöstä maalämpöjärjestelmään, yhtiön vesikatolle päätettiin hankkia aurinkovoimala ja yhtiön autopaikoille rakennetaan varaukset sähköautojen lataamiseen (11 kWh). ARA:lta on haettu hankkeita varten energia-avustuksia osana hankkeiden rahoitusta. Tarvittavan rahoituksen määrä ei ollut edellisessä yhtiökokouksessa selvillä, joten rahoituspäätös tehtiin ylimääräisessä yhtiökokouksessa 7.3.2023. Kokouksessa päätettiin lämmitysjärjestelmän muuttamisesta kaukolämmöstä maalämpöön, aurinkosähköjärjestelmän hankinta ja varautuminen sähköautojen latauksiin ja näiden kaikkien kolmen hankkeen rahoitus enintään 560.000,00 € hoitolainalla. Yhtiö on hakenut em. hankkeisiin energia-avustusta, jota on mahdollista saada enintään 4.000,00 €/huoneisto. Tarkoitus on, että nämä hankkeet eivät lisää hoitovastiketta, vaan sillä säästöllä, mitä yhtiölle syntyy, kun kaukolämmöstä ei enää makseta Helen Oy:lle voidaan maksaa nostettavan hoitolainan lyhennykset ja korko enintään 20 vuoden laina­ ajalla. Maalämpö on ilmaisenergiaa, jota saadaan 2/3 kallioperästä ja 1/3 on ostoenergiaa, mikä on sähköä, jota tarvitaan pumppujen pyörittämiseen. Aurinkovoimalalla voidaan tuottaa osa itse käytettävästä sähköstä. Urakan aikataulu varmistuu urakoitsijan valinnan jälkeen. Tarkoitus on, että maalämpöurakka alkaisi vielä kesällä 2023, mikäli rakennuslupa saadaa

    Muut tiedossa olevat korjaukset

    Asunto-osakeyhtiön hallituksen kunnossapitotarveselvitys/ selvitys korjaustarpeesta vuosille 2022–2026 (päivitetään vuosittain yhtiökokouksessa): -Ikkunoiden ja parvekeovien kuntotarkastus 2023 -Pysty- ja vaakaviemärien huuhtelu ja kuvaus 2023 -Ilmanvaihtokanavien nuohous ja kuntoarvion päivittäminen 2024 -Muut yhtiökokouksen jälkeen ilmenneet korjaustarpeet Yhtiökokouksessa 7.3.2023 on päätetty irtautua kaukolämmöstä ja siirtyä maalämpöjärjestelmään ja hankkia aurinkopaneelit sekä rakentaa sähköautojen latausinfra. Kustannukset katetaan hoitolainalla 560.000,00 €, joka maksetaan takaisin 15 tai 20 vuoden laina-ajalla sillä säästöllä, mitä syntyy, kun kaukolämmöstä ei enää tarvitse maksaa vesivirta- eikä energiamaksuja. Sähkön käyttö lisääntyy maalämpöpumppujen pyörittämiseen, mutta sitä tasataan aurinkovoimalla. Yhtiö on hakenut ARA:lta avustusta, jota voi saada enintään 124.000,00 €. Kun kaikki hankkeet on toteutettu, ARA maksaa myöntämänsä avustuksen ja sillä voidaan lyhentää nostettavaa hoitolainaa. Hankkeiden kustannukset eivät vaikuta hoitovastikkeeseen.

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    2 136 m2
    Omistus
    Oma
    Kaavoitus
    Asemakaava. Helsingin Kaupunki

    Palvelut ja liikenneyhteydet

    Palvelut: Alepa Ruskeasuo (etäisyys n. 0.1 km). Koulut: Meilahden ala-aste (etäisyys n. 0.9 km), Steiner-koulu (etäisyys n. 0.6 km). Päiväkoti: Päiväkoti Ruskeasuo (etäisyys n. 0.15 km). Ruskeasuon liikuntakeskus (etäisyys n. 0.5 km). Liikenneyhteydet: Ratikka ja bussit

    Lisätiedot

    Kunnossapitoasiat Kokouksessa esitettiin hallituksen laatima kunnossapitotarveselvitys seuraavaksi viideksi vuodeksi. Osakkaille ei ollut jaettu viime vuonna tehdyn märkätilatarkastuksen raporttia. Isännöitsijä lupasi toimittaa ne osakkaille vastikemaksusiirtojen mukana. Osakkaat esittivät myös toiveen, että hallitus järjestäisi kerran vuodessa märkätiloissa ammattilaisen esim. putkiliikkeen tekemänä kylpyhuoneiden lattiakaivojen ja vesikalusteiden tarkastuksen mahdollisten vahinkoriskien varalta. Kaikki eivät osaa itse arvioida kylpyhuoneensa kuntoa ja yhtiön vesi- ja viemärijohtojen saneeraus tehtiin jo v. 1994. Remontista on kulunut pitkä aika ja säännöllistä tarkastusta pidettiin erittäin tärkeänä. Vakuutusyhtiöt eivät enää korvaa vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutunet korjausikään ehtineestä märkätilasta. Yleensä kylpyhuoneen laskennallinen elinkaari on noin 25 vuotta. Keskusteltiin yleisesti kunnossapitovastuusta ja isännöitsijä totesi, että yhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvia asioita ei raportin mukaan ollut. Silikonit ja saumat ja pinnat, kuten kylpyhuoneiden irronneet (kopot) laatat, ovat osakkaan kunnossapitovastuulla. Niitä raporteissa mainittiin.

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Hanki kotisi
    kokoinen vakuutus

    Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Pohja

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Helsinki OP Koti Uusimaa Oy LKV

    Hakaniemenranta 1, HELSINKI

    010 255 5900 Katso puheluhinnat

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!