OP Kodin asiakkaana pääset hyötymään uusista digitaalisista palveluista, joiden avulla asunnon myynti on sinulle vaivatonta mistä ja milloin vain. Välittäjä pitää sinusta ja myytävänä olevasta kohteesta huolta koko ajan – voit siis ottaa sillä välin rennosti.

Digitaalinen asuntokauppa – näin se tapahtuu:

  • Asunnon arviointi ja myynti on mahdollista hoitaa kokonaan digitaalisesti. Myyjänä saat käyttöösi Myyjän palvelun, josta pystyt seuraamaan esimerkiksi asuntosi myynti-ilmoituksessa käyneiden määrää.
  • Etäesittely on uusi vaihtoehto perinteiselle asuntoesittelylle.
  • Asuntokaupat on mahdollista tehdä täysin digitaalisesti, ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Asuntolainan hakeminen ja tarjouksen saaminen onnistuu helposti verkossa.

Asunnon arvioiminen ja myynti digitaalisesti

Asunnon arvioiminen ja myynti digitaalisesti

Asuntosi hinnan arvioiminen ja myyntitoimeksiantosopimuksen tekeminen onnistuu myös digitaalisesti OP Kodin välittäjän kanssa puhelun tai videopuhelun kautta. Välittäjä käy kuitenkin aina paikan päällä asunnossa ennen myynnin aloittamista.

Kun asuntosi myynti aloitetaan, lähetämme sinulle kutsun Myyjän palveluun, josta näet myynti-ilmoituksen kävijämäärät, asuntoesittelyissä käyneiden määrät sekä välittäjän viestit myyntiin liittyen. Markkinoimme asuntoasi kattavasti Oikotiellä, Etuovessa ja sosiaalisessa mediassa. Myös op-koti.fi tavoittaa noin 250 000 kävijää kuukausittain.

Tutustu Myyjän palveluun

Etäesittely – asuntoesittelyyn kotisohvalta

Etäesittely – asuntoesittelyyn kotisohvalta

Etäesittelyssä välittäjämme esittelee asunnon virtuaalisesti videolähetyksen avulla ja voit kysyä välittäjältä kysymyksiä esittelyn aikana. Kiinnostavaan asuntoon on siis helppo tutustua välimatkasta tai kiireistä huolimatta.

Etäesittely toimii puhelimen tai tietokoneen selaimen kautta eikä sitä varten tarvitse asentaa uusia ohjelmia. Etäesittelyssä on huolehdittu myös tietoturvasta, sillä nimesi tai muut tietosi eivät näy muille esittelyyn osallistuville.

Tutustu Etäesittelyyn

Asuntokauppa digitaalisesti | DIAS

Asuntokauppa digitaalisesti | DIAS

Asuntokaupan voi hoitaa kauttamme digitaalisesti ilman pankin konttorissa järjestettävää kauppatilaisuutta.

Digitaalisessa asuntokaupassa ostaja ja myyjä hyväksyvät kauppakirjan pankkitunnuksilla. Näin kauppa voidaan hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta – vaikkapa lomamatkalta tai kotisohvalta. Digitaalinen kauppa on paitsi helppo, myös turvallinen, sillä kaikista toimista jää digitaalinen jalanjälki.

Mikä on DIAS?

DIAS on osakehuoneistojen kauppaan tarkoitettu digitaalinen palvelu, jota OP Koti käyttää digitaalisissa asuntokaupoissa. Se mahdollistaa asuntokaupan tekemisen silloin kun se parhaiten sopii ja mistä vain. DIAS on Suomessa kehitetty asunto-osakekaupan alusta, jossa ovat kattavasti mukana asuntokaupan toimijat kuten kiinteistönvälittäjät, rakennuttajat ja pankit.

Suomen ensimmäiset digitaaliset asuntokaupat tehtiin OP Kodin kautta. Välittäjämme kertovat mielellään lisää digitaalisen kaupan mahdollisuudesta. Myös kiinteistökaupat voidaan hoitaa digitaalisesti maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdannan palvelun kautta.

Näin digitaalinen asuntokauppa etenee:

  1. Kauppakirjan läpikäyminen etukäteen.
  2. Myyjä ja ostaja ilmoittavat kaupoista pankeilleen, pankit hoitavat kaupan valmistelut.
  3. Myyjä ja ostaja allekirjoittavat kauppakirjat sähköisesti
  4. Pankit hoitavat kauppahinnan maksaminen sekä osakekirjojen siirtämisen automaattisesti allekirjoitusten jälkeen.
  5. Kauppakirjan voi tallentaa itselleen DIAS-palvelun kautta.

Asuntolaina – hae vaivattomasti verkossa ja allekirjoita sopimukset sähköisesti

Voit varmistaa jo ennen näytöissä käymistä, kuinka paljon saat asuntolainaa. OP:n asiakkaana näet enimmäislainamääräsi jo asuntolainahakemuksella. Saamasi lainatarjous on voimassa 1 kuukauden eikä sido sinua nostamaan lainaa.