Kaukajoenkulmantie 3, Metsämaa, Loimaa

Velaton myyntihinta 172 000 € Myyntihinta: 172 000 €
Käyttöönottovuosi 1920
Pinta-ala
177 m2
7h, k, s-tilat

Pitkää historiaa ja modernia tekniikkaa komealla tontilla. Myynnissä Loimaan Metsämaan kylän vanhimman tilan, 1530-luvulla perustetun Alakoppalan, kartanomainen, kaunis tilakeskus. Päärakennuksen suojaisan pihapiirin muodostavat kauniit maatilan rakennukset ja jykevät satavuotiaat kuuset. Muun puuston muodostavat hedelmäpuut ja erilaiset jalopuut. Lapsiperheille ihanneympäristö, kouluihin puoli kilometriä, samoin myös kirkolliseen kyläkeskukseen. Kaikki rakennukset ovat asumiskelpoisessa, tarkoituksenmukaisessa kunnossa. Asfalttitie johtaa pihatielle. Mitään ei tarvitse korjata, heti pääsee asumaan täysipainoisesti. Iso keittiö, kolme makuuhuonetta, isännän työhuone ja komea sali sekä hulppea pirtti. Makuuhuoneet, isännän huone ja sali on saneerattu talon alkuperään sopivasti - ja kaiken kruunaa taloon sopiva kalustus, joka osittain kuuluu kauppaan. Kauniit sohva- ja pöytäryhmät ja arvokas flyygeli loihtivat saliin sille kuuluvaa arvokkuutta. Pirtin yhteydessä on saunatilat - ja puulämmitteinen sauna löytyy piharakennuksesta. Yläkerran portaikon päässä on vielä omassa rauhassa huone - vieras taikka työhuoneeksi. Ikkunat on uusittu kolminkertaisiksi ja talon vesikate uusittu. Lämmityksenä on moderni maalämpö, ja lämmönjaon hoitavat uusitut vesikiertopatterit. Kauniit kaakeliuunit eivät ole vain koristeena - jokainen on huollettu ja on toimintakuntoinen, samoin kuin keittiön kodikas puuliesi. Tähän taloon on pääset muuttamaan nopeastikin - sovi oma esittelysi!

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    578698
    Kohdetyyppi
    Omakotitalo
    Osoite
    Kaukajoenkulmantie 3, 32270 METSÄMAA
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    7
    Huoneet
    7h, k, s-tilat
    Asuinpinta-ala
    177 m2
    Ei rakennusaikaisia lupakuvia, pinta-ala perustuu huoneiden sisäpinta-alojen mittaukseen, ei tarkistusmitattu.
    Kokonaispinta-ala
    186 m2
    Käyttöönottovuosi
    1920
    Yleiskunto
    Hyvä
    Kerros
    Sauna
    Kyllä
    Vapautuminen
    Sopimuksen mukaan

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    172 000,00 €
    Kiinteistövero
    174 €/vuosi

    Lämmitys: polttopuita. Sähkö: 203 €/kk 16000 kWh/v. Kiinteistövero: 174 €/vuosi. . Kokonaissähkönkulutuskustannus 203 euroa/kk on laskennallinen kustannus, sisältäen sähköenergiamaksut perusmaksuineen ja sähkönsiirtomaksut perusmaksuineen. Sähkökustannus riippuu suuresti sähköntoimittajasta ja sopimuksesta. Vuotuinen sähkönkulutus on nykyisellä asukkaalla 8 kk:n aikana ollut keskimäärin 13000 kWh sisältäen lämmitys- ja taloussähkön. Kulutus on mitattu pääosin kylmän vuodenajan ajalta, joten kesäajan kulutustieto ei sisälly lukemaan. Sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, asunnon sisälämpötilasta, perheen koosta, kulutustottu- muksista sekä sähkölaitteiden kunnosta, iästä ja energiatehokkuudesta. Polttopuiden hankintakustannus hankintasopimuksesta riippuen noin 90 € - 120 €/heittokuutio.

    Varustus

    Keittiö

    Jääkaappi, sähköliesi, liesituuletin, mikroaaltouuni, astianpesukone ei käytetty, ei tietoa toimintakunnosta, puuliesi toimintakuntoinen.

    Pesutilat

    Sauna, sähkökiuas, puukiuas Pihasaunassa, erillinen wc, suihku, pesukoneliitäntä, lattialämmitys sähköinen, kiinteät valaisimet.

    Säilytystilat

    Vintti

    Materiaalit

    Keittiö: Lattia korkkilaatta, seinät maalatut, sisäkatto maalattu helmipaneeli. Makuuhuone 1: Lautalattiat, seinät tapetoidut. Makuuhuone 2: Lautalattiat, seinät tapetoidut. Makuuhuone 3: Lautalattiat, seinät tapetoidut. Sauna: Lattia laatoitettu, seinät ja katto paneeloitu. Kylpyhuone: Lattia ja seinät laatoitetut, katto paneeloitu. Eteinen: Lautalattiat, seinät puolipaneeli/tapetti. Wc: Lattia ja seinät laatoitetut, katto paneeloitu. Sali: Lautalattiat, seinät tapetoidut. Pirtti: Lattia muovimatto, seinät puolipaneeli/tapetti. Kuistit: Lautalattiat, seinät paneeloidut.

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Hirsi. Tasakertaan asti hirsirakenne, yläosa puurakenteinen. Ulkoverhouksena lauta, julkisivun laudoitusta uusittu 1990-luvulla.
    Kattotyyppi
    Harja
    Kattomateriaali
    Pelti. Vesikate uusittu 1995.
    Lämmitysjärjestelmä
    Maalämpö. Kaksi kaakelitakkaa, pystymuuri ja pirtin iso tiilitakka sekä keittiön puuliesi. Tulisijojen savuhormit on avattu ja nuohottu 2023, joten nyt kaikki tulisijat ovat käyttökuntoiset. Pesuhuoneessa ja wc:ssä sähköinen lattialämmitys.
    Lämmönjakojärjestelmä
    Vesikiertoinen patterilämmitys. Maalämpö ja lämmönjakojärjestelmä asennettu 2010. Tekninen tila entisessä karjakeittiössä, josta lämpökanaali asuinrakennukseen. Lämmitys ulottuu myös yläkerran huoneeseen. Järjestelmän kiertovesipumput on uusittu 2023.
    Ilmanvaihtojärjestelmä
    Painovoimainen, keittiön liesituuletin
    Energialuokka
    Ei energiatodistusta
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa

    Tehdyt korjaukset

    Ikkunat uusittu 2000-luvun alussa. Sisätiloja remontoitu 1990-2000 luvuilla: makuuhuoneiden ja salin sisäkatot, uusittu puulattiat ja seinät levytetty ja tapetoitu. Alakerran pirtti ja yläkerran makuuhuone vielä 1970-luvun pinnoittein. Pirttiin rakennettu sauna/pesuhuone 1970-luvulla, ja pesutilojen pinnat uusitut 1990-luvulla. Yläpohjan lisälämmöneristys puhallusvillalla 2012. Pihasuunnitelma ja pihatyöt teetetty 2000-luvun alkupuolella (Laarimäki).

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    0,5 ha
    Omistus
    Oma
    Tie perille
    Kyllä
    Kaavoitus
    Yleiskaava, Rakennuslupa 1919 ei aikoinaan vaadittu eikä tehty katselmuksia. Loimaan Rakennusjärjestys 2017: 11 § Rakennuspaikalle rakennettavien rakennusten kerrosala saa olla enintään 10 % rakennuspaikan pinta-alasta, ellei yleiskaavassa muuta ole määrätty. Loimaan kaupunki, tekn tsto
    Rakennusoikeus
    483 m2
    Lisätietoja maapohjasta
    Käytetty rakennusoikeus on arvio, rakennusten pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu

    Vesi ja viemäröinti

    Vesijohto
    Kyllä
    Käyttövesi
    Kunnan.
    Viemäri
    Kyllä
    Lisätietoa viemäristä
    Tällä hetkellä kaksi saostuskaivoa. Metsämaan jätevedenpuhdistamo valmistuminen 2024, mahdollisuus liittyä järjestelmään tulee selvittää puhdistamon valmistuttua.
    Jätevesihuolto
    Saostuskaivo.
    Lisätietoa kunnallistekniikasta
    Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen ulkopuolella kiinteistön jätevedet tulee käsitellä ympäristönsuojeluviranomaisen hyväksymällä tavalla. Ympäristönsuojelulain (527/2014) mukaan kiinteistön omistajan tulee huolehtia siitä, että viemäriverkoston ulkopuolinen ennen vuotta 2004 voimassa olleisiin rakentamisajankohdan mukaisiin vaatimuksiin tai myönnettyyn rakennuslupaan perustuva jäteveden käsittelyjärjestelmä täyttää perustason puhdistusvaatimuksen. Käsittelyjärjestelmä, johon muodostuu talousjätevettä rakennuksesta, joka sijaitsee vedenhankinnan pohja-vesialueella taikka enintään 100 metrin päässä vesistön tai meren keskiveden mukaisesta rantaviivasta, on tullut asetuksen mukaan uusia 31.10.2019 mennessä. Muualla sijaitsevan kiinteistön omistajan tulee huo-lehtia siitä, että jäteveden käsittelyjärjestelmän perustason puhdistusvaatimukset täyttyvät, kun 1 kiinteistölle rakennetaan vesikäymälä tai tehdään vesi- ja viemärilaitteistoja koskeva luvanvarainen korjaus- ja muutostyö, jossa järjestelmä uusitaan/korjataan, tai 2 tehdään rakennuksen rakentamiseen verrattavissa oleva rakennuslupaa edellyttävä korjaus- ja muutostyö. Karttaohjelmasta saadun tiedon mukaan kaupan kohteena oleva kiinteistö ei sijaitse pohjavesialueella eikä kiinteistö myöskään sijaitse enintään 100 metrin etäisyydellä edellä tarkoitetusta vesistöstä.

    Palvelut ja liikenneyhteydet

    Palvelut: Kaupunkikeskustan palveluihin noin kaksitoista kilometriä. Koulut: Metsämaan ala-aste aivan vieressä, päiväkoti Nahuntuvalla noin kilometrin päässä. Liikenneyhteydet: Hyvät, 9-tielle on matkaa noin neljä kilometriä, 2-tielle noin kuusi kilometriä

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Hanki kotisi
    kokoinen vakuutus

    Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Pohja

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Loimaa OP Koti Turun Seutu Oy LKV

    Väinämöisenkatu 6, LOIMAA

    0400 536 941 Katso puheluhinnat

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!