Omakotitie 40, Rohmula, Iisalmi

Velaton myyntihinta 168 000 € Myyntihinta: 168 000 €
Käyttöönottovuosi 1967
Pinta-ala
229 m2
Alak:2mh, k, oh, rt, vh, kph, 2xwc Yläk:2h, 2alkovia, 2kk, wc Kellari:työh, psh, s, khh, varasto

MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OMAKOTITALO

Idyllisellä Rohmulan puutaloalueella rakkaudella ja huolella vaalittu, hyvässä kunnossa pidetty koti, jossa on tilaa isommankin perheen asumistarpeisiin ja koulu, päiväkoti ja kaupat lähellä.

Taloa on remontoitu laajasti vuosina 1994-2024 sekä pinnoiltaan että rakenteiltaan, mm. ulkovuoraus, ikkunat, ulkoseinien lisäeristys, viemäreiden sukitus ja osittainen uusinta, käyttövesijohtojen uusinta. Tehdyt remontit on dokumentoitu. Pyydä tarkempi listaus tehdyistä remonteista välittäjältä.

Lämmitys tapahtuu 08/2023 asennetulla vesi-ilmalämpöpumpulla, jossa on 200 l varaaja sisäyksikössä. Entinen öljylämmitys toimii myös ja sitä voi käyttää varalämmityksenä tai vaihtoehtona kovien pakkasten aikaan. 2 ilmalämpöpumppua lisää asumismukavuutta kuumina kesäaikoina.

Tilavalla kulmatontilla olevan kodin tilat ovat kolmessa kerroksessa. Alakerta on aikoinaan rakennettu kahdeksi eri huoneistoksi, mutta sisätilat on yhdistetty ja otettu yhden perheen käyttöön. Sisääntulokerroksen todella avara olohuone on yhdistetty kahdesta eri huoneesta purkamalla väliseinä pois. Olohuoneesta on uloskäynti etupihan katetulle terassille, joka jatkuu saumattomasti talon eteläpäätyyn. Tässä kerroksessa on kaksi makuuhuonetta, erillinen ruokailutila, keittiö, kaksi wc:tä, vaatehuone ja v. 1998 toisen vaatehuoneen tilalle rakennettu kylpyhuone.

Käynti yläkertaan on eteisaulasta leveitä portaita pitkin. Yläkerrassa on aula sekä kaksi "huoneistoa", joissa molemmissa erilliset makuualkovit. Pienemmän huoneen yhteydessä oleva keittosoppi on uusittu ja pinnat remontoitu v. 2012. Toisen huoneen käytössä on pieni keittokomero. Isompi huoneisto on remontoitu täysin keväällä 2015. Lisäksi yläkerrassa on erillinen wc ja kolme ikkunallista ullakkovarastoa, joten säilytystilaa on paljon. Yläkerrasta pääset haukkaamaan happea piipahtamalla pienelle kaiteilla varustetulle parvekkeelle. Yläkerran tilat sopisivat erinomaisesti myös pienyrittäjälle tai haluttaessa vuokrakäyttöön.

Koko kellarikerros on rakennettu betonista. Pari väliseinää on tiilirakenteisia. Kellarikerroksessa on reilun kokoinen puulämmitteinen sauna sekä talon toinen kylpyhuone. Kylpyhuone on väljä ja sinne mahtuisi hyvin myös toinen suihkupaikka. Pyykinpesu sujuu jouhevasti, sillä pesukoneliitäntöjäkin on kaksi. Pyykinkuivatus onnistuu mainiosti pukuhuonetilassa. Alimpaan kerrokseen on v.1997 rakennettu kodinhoitohuone sekä työhuone, jossa on ihana oma rauha vaikkapa etätöiden tekemiseen. Kellarin ikkunat uusittiin syksyllä 2020. Vanha öljysäiliö on purettu pois kesällä 2005. Tuolloin tilalle asennettiin kolme uutta muovista suojakuoren sisällä olevaa säiliötä. Polttoainevarastotila on todella siisti eikä sieltä tule muihin tiloihin mitään hajuhaittoja. Öljylämmitys on käytössä vain varalla.

Talon alkuperäinen autotalli on otettu askartelu- ja varastotilaksi, jonne pääsee myös suoraan pihalta rampin kautta. Kesällä 2016 valmistui uusi lämpöeristetty, sähköllä lämpenevä, öljynerotuskaivolla varustettu autotalli, jonka päädyssä on erillinen varastotila. Samana kesänä päästiin kokkailemaan uuteen kesäkeittiöön ja pihapiiriin rakennettiin uusi jätekatos. Tontilla on myös erillinen n. 6 m² kokoinen vaja.

Rakennusajalle tyypillistä on korkea sokkeli. Huoneiden välillä on erinomainen äänieristys. Alkuperäistä tunnelmaa tuovat eteisaulan sormipaneelit sekä upeat koivuiset väliovet. Kotia turvaamaan on asennettu (2017) Verisure-turvajärjestelmä hälytyslaitteineen, kameroineen ja palovaroittimineen. Samaan järjestelmään on liitetty myös kosteuden valvontaa sekä SOS-turva. Nettiyhteydet toimivat jouhevasti valokuitukaapelin myötä. Kiinteä yhteys on talon kolmessa huoneessa valmiina.

Kevään ja kesän tullen on mukava siirtyä oleskelemaan hulppean kokoiselle terassille. Keskikesän lähestyessä vehreä nurmikkopiha herää pionien ja perennapenkkien myötä täyteen kukoistukseensa. Pihalla on marjapensaita, omena- ja kirsikkapuu, lavakauluksia sekä kasvimaa ja vanha kasvihuone omien vihannesten ja juuresten kasvatukseen. Mikäs sen mukavampaa kuin poimia puutarhan antimia omasta pihapiiristä ja valmistaa niistä suussa sulavia kesäherkkuja terassilla tai omassa kesäkeittiössä grillaillen ja kokkaillen! Pensasaidan suojassa oleva paviljonki ja puutarhakeinu kuuluvat kauppaan.

Tämän kodin valttikortteja ovat sijainti, iso piha, erillinen autotallirakennus sekä mittavat remontit.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tähän kotiin kanssani.

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    577511
    Kohdetyyppi
    Omakotitalo
    Osoite
    Omakotitie 40, 74130 IISALMI
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    6
    Huoneet
    Alak:2mh, k, oh, rt, vh, kph, 2xwc Yläk:2h, 2alkovia, 2kk, wc Kellari:työh, psh, s, khh, varasto
    Asuinpinta-ala
    229 m2
    on laitettu rakennusvalvonnasta sähköpostitse saatujen tietojen mukaan
    Kokonaispinta-ala
    255 m2
    Käyttöönottovuosi
    1967
    Sauna
    Kyllä
    Vapautuminen
    Sopimuksen mukaan

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    168 000,00 €
    Kiinteistövero
    333 € / v 2023

    Sähkö: 9000-11000 kWh/v ennen vesi-ilmalämpöpumpun asentamista (öljylämmityksen aikaan) . Vesi ja jätevesi: kulutuksen mukaan. Kiinteistövero: 333 € / v 2023. .

    Varustus

    Keittiö

    Jääkaappipakastin BOSCH A + (2015), keraaminen liesi uusittu 2000-luvun alkupuolella, liesituuletin, astianpesukone 2010, kaapistot, irralliset kaapistot, kiinteät valaisimet, pöytätasojen materiaali.

    Pesutilat

    Sauna, puukiuas, kylpyhuone, erillinen wc 3 kpl, suihku 2 kpl, suihkukaappi, suihkuseinä, peilit, peilikaappi, kaapit, allaskaappi, pesukoneliitäntä 2 erillistä, lattialämmitys Pesuhuoneet, kodinhoitohuone, työhuone., kiinteät valaisimet. Sauna ja alakerran psh remontoitu täysin 1996. Keskikerroksen kph ja wc:t sekä vaatehuone koneellinen ilman poisto (kanavaimuri). Kellarikerroksen pukuhuonetilaan olisi mahdollista asentaa takka.

    Materiaalit

    Keittiö: muovi/tapetti, laatta ja maali / maalattu puupaneeli. Olohuone: laminaatti / tapetti / maalattu puupaneeli. Makuuhuone 1: Alakerran makuuhuoneet: laminaatti / tapetti / levy. Makuuhuone 2: Yläkerta: laminaatti / maalattu lasikuitutapetti, paneeli ja maali /levy. Makuuhuone 3: Yläkerta: laminaatti ja muovi (keittokomero) / tapetti ja maalattu lasikuitu tapetti / mdf ja levy. Kodinhoitohuone: laatta / laatta / maalattu puupaneeli. Sauna: laatta / paneeli / paaneli. Kylpyhuone: laatta / laatta / paneeli. Eteinen: vinyylilaatta / sormipaneeli / maalattu levy. Wc: Alakerta: laatta / laatta ja maalattu lasikuitutapetti / paneeli Yläkerta: muovi / maali / maalattu levy. Ruokailutila: muovi / tapetti ja paneeli / maalattu puupanee. Työhuone: laatta /maali/ maalattu puupaneeli.

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Puu. 2013: Talon ulkovuoraus- ja lisäeristysremontti. Vanha mineriittivuoraus purettiin ja tarkistettiin pikipaperin alla olevan vinolaudoituksen kunto. Asennettiin rimat ja 5 cm ekovillalisäeriste, tuulensuojalevy sitten rimat ja paneelivuoraus. Kellarikerrosta lukuun ottamatta kaikki ikkunat uusittiin ja samalla uusittiin ikunapellit, vuorilaudat ja smyygit.
    Kattotyyppi
    Harja
    Kattomateriaali
    Pelti. Konesaumattu peltikate.
    Lämmitysjärjestelmä
    Muu. Vuonna 2023 asennettu Mitsubishi vesi-ilmalämpöpumppu, jossa on 200 l varaaja sisäyksikössä. Entinen öljylämmitys toimii haluttaessa varalämmityksenä tai vaihtoehtona kovien pakkasten aikana. Talossa on myös kaksi ilmalämpöpumppua. Sähkönkulutus ollut ennen vesi-ilmalämpöpumpun asennusta vaihdellut 9000-11000 kWh/v. Nykyinen vuosikulutus varmistuu syksyllä 2024, kun lämmitysjärjestelmän muutoksesta on kulunut vuosi. Lämpimän veden/sähkön käyttäjiä on taloudessa ollut 4 hlöä. Öljysäiliön sijainti:Vanha öljysäiliö purettu v. 2005. Tilalle asennettu kolme uutta 1000 l muovista suojakuoressa olevaa säiliötä. Samalla on uusittu öljyputkisto ja liittymät. Öljypoltin (Oilon) ja säätölaitteisto (Ouman) sekä paisuntasäiliö uusittu v. 2012. Öljypoltin huollettu ja -suodatin vaihdettu vuosittain. Kattila nuohottu 1-2 krt/v. Piiput nuohottu vuosittain. ,Kattilan valmistusvuosi:Lämmityskattila Högfors, uusittu 1995.
    Lämmönjakojärjestelmä
    Vesikiertoinen patterilämmitys. Lattialämmitys: Molemmissa pesuhuoneissa ja alakerran työhuoneessa sekä kodinhoitohuoneessa on vesikiertoinen lattialämmitys.
    Ilmanvaihtojärjestelmä
    Koneellinen poisto, Vapaa tulo, osa poistoista myös paninovoimais
    Energialuokka
    Ei energiatodistusta
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    1 259 m2
    Omistus
    Vuokrattu
    Vuokralleantaja
    Iisalmen kaupunki
    Tontin vuokra-aika
    Vuokrasopimus päättyy 31.03.2065
    Tie perille
    Kyllä
    Kaavoitus
    Asemakaava (ohjeellinen tonttijako), Rakennuslupa 22.6.1965. Asemakaava Iisalmen kaupunki
    Rakennusoikeus
    230 m2
    Lisätietoja maapohjasta
    Iisalmen kaupunki Kiinteistöllä 140-2-37-22 rakennusoikeus asuinrakennuksen osalta on käytetty. Talousrakennuksen osalta rakennusoikeutta on jäljellä 27 k-m2.

    Vesi ja viemäröinti

    Vesijohto
    Kyllä
    Käyttövesi
    Kunnan.
    Lisätietoa käyttövedestä
    KV-putket kuparia ja osa PEX-muovia. Putket uusittu v. 1995. Muoviputket rakenteissa suojaputkissa. Kupariputket asennettu pintaan.
    Viemäri
    Kyllä
    Lisätietoa viemäristä
    Näkyvillä olevat viemäriputket ovat muovia ja valurautaa. Rautaviemärit on sukitettu 2019, lattiakaivot hiottu ja pinnoitettu myöhemmin. Muoviviemärit pesty. Tehdylle sukitustyölle on myönnetty 20 vuoden takuu (Ilmava Oy). Lattiakaivoista osa muovia ja osa valurautaa. Kaivojen korokerenkaat ovat muovia.
    Jätevesihuolto
    Kunnan.

    Palvelut ja liikenneyhteydet

    Palvelut: - Citymarket 300 m - S-market 400 m - K-Market Lippis 1,3 km - Kulttuurikeskus ja kirjasto 2,1 km - Terveyskampus 2,4 km. Koulut: Kangaslammin alakoulu 1,2 km, Edvin Laineen alakoulu 2 km, Juhani Ahon yläkoulu 2,2 km, Iisalmen lyseo 2,3 km. Päiväkoti: - Touhula 1,1 km, Pilke musiikkipäiväkoti Vipinä 1,7 km. - Iisalmen keskusta n. 1,4 km - Uimarannat ja lenkkipolku/hiihtolatu 300 m - Paloisvuoren ulkoilualue 2 km.

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Hanki kotisi
    kokoinen vakuutus

    Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Iisalmi OP Koti Itä-Suomi Oy LKV

    Savonkatu 17, IISALMI

    010 258 8580 Katso puheluhinnat

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!