Läntinen Pitkäkatu 15 F, Keskusta, Turku

Velaton myyntihinta 189 000 € Myyntihinta: 178 521 €
Käyttöönottovuosi 1935
Pinta-ala
64 m2
2h + k + kph + wc + vh

Hurmaava keskustakoti mahtavalla sijainnilla!

Mikäli sydämesi sykkii vanhatyyliselle kaupunkiarkkitehtuurille, tervetuloa ihastumaan! Tämä asunto on uniikki.

Koti kivitalossa on kuin kurkistus menneeseen maailmaan ja vie sydämen idyllisellä ja romanttisella ympäristöllään. Heti ei uskoisi, että ollaan aivan ydinkeskustan tuntumassa ja kaikkien palvelujen äärellä. Asunto nimittäin sijaitsee katseilta piilossa, rauhallisen sisäpihan kätköissä ja lukittavan portin takana.

Paikka on ihanteellinen juuri sinulle, joka nautit vilkkaasta kantakaupungin sykkeestä, kulttuurielämyksistä ja palveluista. Arvostat yhteisöllistä ja inhimillistä fiilistä sekä ekologisuutta ja ymmärrät vanhan kaupunkikuvan säilyttämisen tärkeyden.

Kaikki tunnelmalliset kahvilat, ravintolat, pikkuputiikit, kivijalkamyymälät sekä myös tavaratalot ovat kävelymatkan päässä. Turun keskustan rikas kulttuuritarjonta teattereineen ja taidenäyttelyineen antaa parastaan vuodenajasta riippumatta. Ja tietenkin viihtyisä jokirannan alue kokonaisuudessaan - etenkin kesäisin - kutsuu seurustelemaan, nauttimaan ja viihtymään upeissa, historiallisissa puitteissaan. Myös rautatie- ja linja-autoasema ovat ihan lähietäisyydellä.

Alueella on meneillään ratapihan kehityshanke, josta toteutuessaan muodostuu kansainvälisestikin ainutlaatuinen kokonaisuus. Hankkeen tarkoitus on kerätä alueen asukkaille palveluita yhteen ja samaan paikkaan, esimerkiksi liikuntaharrastukset yms. Päämääränä on näin rakentaa vuosina 2025-2030 kokonaan uusi kaupunginosa keskustan tuntumaan päärautatieaseman ja Logomon väliselle konepajan alueelle. Lue lisää: https://www.turkuratapiha.fi/

Yhtiöllä on rauhallinen piha-alue, jossa on kesäisin mahdollista grillailla ja viettää aikaa. Taloyhtiön saunatilat ja pesuhuone on juuri äskettäin remontoitu ja pihalla voi vilvoitella löylyjen lomassa, joten kesästä pääsee nauttimaan toden teolla siinäkin mielessä.

Läpitalon huoneistoon tulvii luonnonvaloa eri suunnista. Huonekorkeus on lähemmäs 3 metriä. Klassinen ja toimiva keittiö on olohuoneen välittömässä läheisyydessä.

Olohuoneessa on syvennys, mikäli tarvitaan oma paikka esimerkiksi työskentelyä tai vieraiden majoittumista ajatellen.

Makuuhuone on ylellisen tilava, joka on mahdollista sisustaa myös isommilla ja näyttävämmillä huonekaluilla. Täällä aamuaurinko houkuttelee heräilemään kun taas olohuoneessa nautitaan ilta-auringon säteistä.

Taloyhtiössä ei ole isoja remontteja suunnitteilla ja yhtiötä onkin erityisen hyvin huollettu vuosien varrella.

Unelmat ovat toteuttamista varten, joten hanki tästä ainutlaatuinen ja ihana koti itsellesi!

Esittelyt ja lisätiedot: Saija Hyttinen Kiinteistönvälittäjä LKV 040 822 6670 saija.hyttinen@op.fi

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    552342
    Kohdetyyppi
    Kerrostalo
    Osoite
    Läntinen Pitkäkatu 15 F, 20100 TURKU
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    2
    Huoneet
    2h + k + kph + wc + vh
    Asuinpinta-ala
    64 m2
    Kokonaispinta-ala
    64 m2
    Käyttöönottovuosi
    1935
    Kerros
    2/2
    Hissi
    Ei
    Sauna
    Ei
    Parveke
    Ei
    Vapautuminen
    Heti

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    178 521,33 €
    Velaton hinta
    189 000,00 €
    Lainaosuus
    10 478,67 €
    Neliöhinta
    2 953,13 €
    Hoitovastike
    313,60 €/kk
    Rahoitusvastike
    126,08 €/kk
    Yhtiövastike yht
    439,68 €/kk
    Vesimaksu
    22,50 €/hlö/kk

    Sähkö kulutuksen mukaan. Taloyhtiön internetin perusnopeus sisältyy yhtiövastikkeeseen. Mahdollinen varainsiirtovero 1,5 %.

    Varustus

    Keittiö

    Jääkaappipakastin, sähköliesi, liesituuletin. Keittiö remontoitu v. 2009, jolloin uusi liesituuletin, jääkaappi-pakastin sekä uuni ja liesi uusittu vuonna 2015, katossa on kuusipaneeli

    Pesutilat

    Kylpyhuone, erillinen wc, suihku, suihkuseinä, pesukoneliitäntä, lattialämmitys. Kylpyhuone remontoitu 2009

    Säilytystilat

    Vaatehuone, vintti

    Materiaalit

    Keittiö: lattia: laminaatti, seinät: maalattu. Olohuone: lattia: lauta (mänty), seinät: maalattu. Makuuhuone 1: lattia: lauta (mänty), seinät: maalattu. Kylpyhuone: lattia: laatta, seinät: laatoitettu. Eteinen: lattia: lauta (mänty), seinät: tapetti. Wc: wc: laatta, seinät: laatoitettu.

    Taloyhtiö

    Taloyhtiön nimi
    Asunto Oy Turun Läntinenkatu 15
    Isännöitsijä
    Turun Talohuolto Oy / Esa Taivainen 030 470 4400
    Kiinteistönhuolto
    Huoltoyhtiö
    Asuinhuoneistoja
    31
    Liikehuoneistoja
    5
    Taloyhtiössä on
    Sauna, mankeli, urheiluvälinevarasto, kaapeli-TV, tietoliikenneyhteys

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Betoni
    Lämmitysjärjestelmä
    Kaukolämpö
    Lämmönjakojärjestelmä
    Vesikiertoinen patterilämmitys
    Energialuokka
    E 2013
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    Energiatodistus perustuu lakiin energiatodistuksesta (50/2013).

    Tehdyt korjaukset

    Tehdyt remontit: 2023 Lämmönjakokeskuksen uusiminen, taloyhtiön saunaosaston vesivahingon ennallistamissaneeraus 2021 Sulanapitokaapelit laitettu takaisin ränneihin katto ym. remonttien jälkeen, pihan portti korjattu 2020 Telia Kiinteistökaista: Länsi-Suomen SAT-Asennus on tehnyt korjauksia, mikäli näkyvyydessä on ollut ongelmia. Julkisivurappaukset I- ja III-talo: syysyhtiökokouksen 2019 päätöksen mukaisesti I- ja III-talojen julkisivurappausten korjaus on aloitettu kesällä 2020. Valmistuminen lokakuussa 2020, Sarpec Oy. 2019 -2020 Julkisivut ja katot: Turun Pläkkipelti Oy vaihtaa I ja III-talon katot, Tapitus Oy tekee julkisivukorjauksia. 2018 I-talon ilmanvaihto: tarkastus ja parannus 2017 Lisätuuletuksen lisääminen katolle (lisätty höntereitä E / F katolle) 2016 - 2017 Salaoja- ja patolevyremontti tehtiin Läntisen Pitkäkadun suuntaiseen I-taloon (A-D -portaat). Viimeiset laatoitustyöt valmistuivat 11.5.2017. Vuonna 2015 alunperin havaittu vesivuotoa I-talon kellarissa; taloyhtiön vaatiman vesinäytteen oton jälkeen paljastunut vesijohtovedeksi. Turun Vesihuollolta saatu korvaus, jolla maksettiin 29.500 eur laina pois. h 2016 Liikehuoneisto F28 jaettiin yhdeksi liikehuoneistoksi ja kahdeksi asuinhuoneistoksi F30 ja F31, F28 remontti, hätäpoistumistuotteiden tarkistus ja päivitys, tikkaat ym., Ratapihankadulle vievään porttiin III-talon taakse hankittu tuplalukko, jotta myös Läntinen Pitkäkatu 15 asukkaiden avain sopii porttiin (vain As Oy Turun Ratapihankatu 16 alun perin) 2014 Huoneisto F28, A-D portaiden kellaritiloissa ja lämmönjakohuoneessa kulkevista putkista poistettu asbesti ja eristetty uudelleen, E- ja F-portaiden asuntoihin asennettu raitisilmaventtiilit 2013 G portaan alueelle lisätty lämpökaapeleita. II-talon IV-hormien nuohous, asennettu II-talon piippuihin hatut 2012 A-D portaiden väliin pihan puolelle asennettu ränneihin lämpökaapelit. 2011 Kattorakenteiden ja muiden kriittisten kohtien lämpökuvaus, palovaroittimien asennus A-D portaiden kellaritiloihin, III talossa parannettu katon tuuletettavuutta ja tehty myös I talossa kattokorjauksia, A-D portaiden väliin asennettu ränneihin lämpökaapelit. 2010 II-julkisivu korjattu ja II-ylemmän osan katon maalaus 2009 Uusittu leikkikenttä ja lisätty urheiluvälineitä, perustusten kuntotutkimus, päävesijohto korjattu 2008 II-talon katon maalaus ja korjaus (E-portaan alueelta) 2007 PTS hyväksytty ja kuntokartoitus: teetetty pitkän tähtäimen suunnitelma 10-v. 2007 Kuntokartoitus, lukot uusittu, 15 ja 17 välinen aita 2004 I-talon maalaus Yhtiö saneerattu huoneistokohtaisesti vuosina 1982-1983. Asunnon remontit: Olohuoneen ja makuuhuoneen sähköjä uusittu 2001, keittiö ja kylpyhuone remontoitu 2009, sisäikkunapuitteet käsitelty 2011

    Muut tiedossa olevat korjaukset

    Hallituksen kunnossapitotarveselvitys: 2025-2026 Piha: viemäri- ja hulevesiprojektin aloittaminen. Suunnitteilla pihaviemärin korjaus. Korjauksesta ei ole vielä konkreettista suunnitelmaa tai kustannusarviota. Perustukset ja runko Seurannassa, Maanpää Geo Oy, tekee maapohjamittaukset. Naapurirakennustyömaan aiheuttamien varioiden korjaaminen. Ikkunat ja ulko-ovet I- ja III-talojen ikkunapuitteiden kunnostus, II-talon ikkunat tarkastetaan ja huolletaan tarvittaessa Yleiset tilat Pukuhuoneiden mahdollinen peruskorjaus v. 2025-2026. Porraskäytävien maalaukset, mahdollinen äänieristyksen parannus Vesi- ja viemärijärjestelmä: Viemärien kunnon tarkkailu tarvittaessa Ilmanvaihto: Parannuksia, mikäli tarpeen Sähkö- ja tietojärjestelmä: Antenni verkon kartoitus ja uudistaminen tarpeellisilta osin Kuntoarvion teettäminen 2024-2025

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    2 423 m2
    Omistus
    Oma

    Palvelut ja liikenneyhteydet

    Palvelut: K-kauppa vieressä, Puutorin Sale n. 300 m. Keskustan palvelut lähietäisyydellä.

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Hanki kotisi
    kokoinen vakuutus

    Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Pohja

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Masku OP Koti Lounaisrannikko Oy LKV

    Keskuskaari 5, MASKU

    040 822 6670 Katso puheluhinnat

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!