OP Kodin huhtikuu selkeästi plusmerkkinen - mökkikauppa ei ole viileänä keväänä kunnolla alkanut

OP Kodin kautta myytiin huhtikuussa peräti 16 prosenttia enemmän käytettyjä asuntoja kuin viime vuonna. Pitkään jatkuneen hiljaisen jakson jälkeen asuntokaupassa on viimein näkyvissä merkkejä käänteestä parempaan.

Kaikkien OP Kodin välittämien asunto- ja kiinteistökauppojen kokonaismäärä oli huhtikuussa 728 kauppaa, joka on 14 prosenttia viime vuoden huhtikuuta enemmän. Erityisesti kasvoi käytettyjen asuntojen kauppa, peräti 16 prosenttia, ja huhtikuusta muodostui toistaiseksi tämän vuoden paras kauppakuukausi. Asuntokauppa vilkastuu tyypillisesti aina kevään edetessä.

– Touko- ja kesäkuu näyttävät, onko käsillä nyt kauan odotettu asuntokaupan käänne, vai onko kyse normaalista kausivaihtelusta. Huhtikuu kuitenkin luo ehdottomasti positiivista odotusta tulevaa kohtaan, ja merkkejä käänteestä on ilmassa. Olemme huhtikuun aikana saaneet uusia myyntitoimeksiantoja selkeästi viime vuoden huhtikuuta enemmän, OP Kodin johtaja Lasse Palovaara sanoo.

Kauppamäärien piristyminen enteilee käännettä myös asuntojen hintakehitykseen. Lisääntyvä kysyntä näkyy pienellä viiveellä myös toteutuneissa kauppahinnoissa, kun ostajien varovaisuus alkaa hellittää.

– Jos tarve asunnon ostamiseen on ollut, mutta tähän asti on halunnut odottaa hintojen laskun pysähtymistä, sanoisin että odottelun aika on ohi. Asuntokauppoja kannattaa lähteä edistämään nyt tosimielellä, jos tämän hetken hintatasosta haluaa vielä hyötyä. Kesäkuulle ennakoitu ohjauskoron lasku vauhdittaa osaltaan aktiivisuutta, Palovaara sanoo.

Mökkikaupan käynnistymistä on jarruttanut kylmä kevät. Odotettavissa on vapaa-ajan asuntojen markkinoiden vilkastuminen, kun säät vihdoin lämpenevät.

– Jos mökin mielii saada kaupaksi tänä kesänä, on syytä lähteä liikkeelle myynnin valmistelun suhteen. Mökkikauppa lähtee käyntiin hyvin nopeasti, kun lumet ovat sulaneet ja luonto alkaa vihertää. Hyväkuntoisten kesänviettopaikkojen tarjonnasta on markkinoilla pulaa, Palovaara sanoo.

Lisätiedot medialle:

OP Ryhmän viestintä, p. 010 252 8719, viestinta@op.fi