Jumallahdentie 91, Luolaja, Hämeenlinna

Velaton myyntihinta 48 000 € Myyntihinta: 48 000 €
Käyttöönottovuosi 1920
Pinta-ala
25 m2
1h, k, lasikuisti

Sievä mummonmökki isolla ja vehreällä tontilla. Tämä noin satavuotias idyllinen hirsirakennus kutsuu uutta omistajaansa rauhoittumaan ja rentoutumaan luonnon äärelle. Suurelta tontilta löydät monipuolisesti erilaista kasvillisuutta ja puutarhasta keräät marjat sekä omenat hyötykäyttöön.

Kiinteistöllä sijaitsee lisäksi erillinen piharakennus, varasto, kuivakäymälä sekä vaatimaton saunarakennus. Erikoisuutena se, että täällä pääset halutessasi tutustumaan mehiläistarhauksen saloihin - tilalla on kaksi aktiivista pesää ja kaikki välineistöt tarhausta ja hunajan käsittelyä varten. Omistaja mielellään neuvoo ja opettaa uutta omistajaa! Halutessaan uusi omistaja voi myös antaa pesät eteenpäin toiselle mehiläistarhaajalle.

Erinomainen sijainti hyvien tieyhteyksien päässä. Noin 10km matka Hämeenlinnan keskustaan.

Tervetuloa tutustumaan!

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    581551
    Kohdetyyppi
    Vapaa-ajan asunto
    Osoite
    Jumallahdentie 91, 13500 HÄMEENLINNA
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    1
    Huoneet
    1h, k, lasikuisti
    Asuinpinta-ala
    25 m2
    Ilmoitetut pinta-alat myyjän ilmoituksen mukaisesti.
    Kokonaispinta-ala
    33 m2
    Käyttöönottovuosi
    1920
    Yleiskunto
    Tyydyttävä
    Kerros
    Sauna
    Kyllä
    Vapautuminen
    Heti

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    48 000,00 €
    Kiinteistövero
    118,18€ / v. 2023

    Lämmitys: polttupuut kulutuksen mukaan, sähköpatterit. Sähkö: kulutustietoja ei tiedossa . Vesi ja jätevesi: kaivon hoito- ja ylläpitokustannukset. Puhtaanapito: palvelun tarjoajan taksan mukaisesti.. Tiemaksut: 2024: 82,5€ Jumallahdentie, n. 40€ Renkovahantie. Kiinteistövero: 118,18€ / v. 2023. . Kohde on ollut talven kylmillään.

    Varustus

    Keittiö

    Jääkaappi, sähköliesi 2 levyinen, mikroaaltouuni, kaapistot, kiinteät valaisimet, Erillinen kannettava kaasuliesi. Kohde myydään irtaimistoineen

    Pesutilat

    Sauna, puukiuas. Biolan kompostikäymälä, lämmityspata vedelle (saunassa).

    Säilytystilat

    Vintti, ulkovarasto

    Materiaalit

    Keittiö: maalattu, laminaatti. Olohuone: puolipaneeli ja tapetti, muovimatto. Sauna: paneeli, betoni. Lasikuisti: paneeli, laminaatti. Eteinen: puolipaneeli ja tapetti, puu.

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Hirsi
    Kattotyyppi
    Harja
    Kattomateriaali
    Pelti
    Lämmitysjärjestelmä
    Sähkö. Patterit ja lisäksi pönttöuuni tuvassa.
    Lämmönjakojärjestelmä
    Sähköpatterilämmitys
    Ilmanvaihtojärjestelmä
    Painovoimainen
    Energialuokka
    Ei energiatodistusta
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    Kohteelle ei lain mukaan tarvitse hankkia energiatodistusta

    Tehdyt korjaukset

    Noin v. 2012 yläkerran 1-osan kunnostus: lattiaan villa+puru ja laminaatti päälle, kattoon vuorivillaa, tuulensuojapaperi, paneeli. (takimmainen osa on alkuperäisessä kunnossa). v. 2010 saunan takaseinän uusiminen (vuorivilla ja laudoitus)

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    8 560 m2
    Omistus
    Oma
    Maasto
    Iso ja monipuolinen tontti, jossa vaihtelevasti eri kasvillisuutta ja maastotyyppejä. Pihapiirissä paljon istutuksia, marjapensaita ja vanhoja omenapuita.
    Tie perille
    Kyllä
    Kaavoitus
    Kaavoittamaton, suunnittelutarvealue, Rakennuslupa 1920 nykytilanneotteen mukaisesti. Suunnittelutarvealue Hämeenlinnan kaupunki
    Rakennusoikeus
    450 m2
    Lisätietoja maapohjasta
    Kiinteistö sijaitsee suunnittelutarvealueella, joten suunnittelutarveratkaisulla voidaan hakea rakennusoikeutta, joka voi olla rakennusjärjestyksessä mainittu 10% rakennuspaikan pinta-alasta, enintään 450 k-m2. Jos suunnittelutarveratkaisu on myönteinen, voidaan hakea rakennuslupaa (jos on kyse uudesta asuinrakennuksesta). Suunnittelutarveratkaisua ei kuitenkaan tarvita, kun hanke koskee: olemassa olevaan asuntoon tai maatilaan kuuluvan talousrakennuksen rakentamista tai olemassa olevan rakennuksen korjaamista tai asuinrakennuksen vähäistä laajentamista. Nykyisten rakennusten pinta-alat eivät ole ajantaisisia kaupungin rekisterissä, kiinteistön omistajan tulee tehdä rekisterikorjauspyyntö rakennusvalvonnalle ennen mahdollista rakennusprojektia. Tästä johtuen käytettyä rakennusoikeutta ei ole pystytty ilmoittamaan.

    Vesi ja viemäröinti

    Vesijohto
    Kyllä
    Käyttövesi
    Kaivo.
    Lisätietoa käyttövedestä
    Rengaskaivo, josta vesi kulkee vesiletkua pitkin keittiön hanaan. Saunalle kantovesi. Kaivovedestä ei ole tehty analyysiä, mutta nykyinen omistaja on käyttänyt sitä talousvetenä. Keittiön ja saunan harmaat vedet kivipesään ja sitä kautta maahan imeyttäen.
    Viemäri
    Kyllä
    Jätevesihuolto
    Kivipesä.
    Jätevesi-selvitys tehty
    Kyllä
    Lisätietoa kunnallistekniikasta
    Hämeenlinnan kaupungin ympäristötarkastajan 31.7.2024 sähköpostin mukaisesti: Ympäristönsuojelulain 155.2 §:n mukaan muut kuin vesikäymälän jätevedet voidaan johtaa puhdistamatta maahan, jos niiden määrä on vähäinen eikä niistä aiheudu ympäristön pilaantumisen vaaraa. Nykyisessä tilanteessa, kun kiinteistöllä on kuivakäymälä ja vain kylmä vesi, joka rinnastettavissa kantoveteen, kiinteistöllä muodostuvien jätevesien määrä voitanee katsoa vähäiseksi. Tällöin jätevesien imeytys kivipesään on riittävä käsittely. Jos vedenkäyttö lisääntyy tai varustelutaso kasvaa (esim. lämminvesivaraaja, astianpesukone suihku, vesikäymälä jne.) tulee kiinteistölle rakentaa asianmukainen jätevesien käsittelyjärjestelmä. Jos rakennettaan uusi saunarakennus, sille tulee tehdä uusi jätevesijärjestelmä. Asiantuntijan laatima jätevesijärjestelmän suunnitelma liitetään rakennuslupahakemukseen. Kiinteistö sijaitsee alueella, joka on Hämeenlinnan ympäristönsuojelumääräyksissä määritelty vesiensuojelun kannalta tärkeäksi ranta-alueeksi (Alajärven 500 m rantavyöhyke). Tällä alueella ympäristönsuojelumääräysten mukaan kiinteistökohtaisen jätevedenkäsittelyn tulee täyttää perustasoa vaativampi puhdistustaso.

    Palvelut ja liikenneyhteydet

    Palvelut: Ruokakauppa Sale Renko n. 9km, K-Market Visamäki n. 8km. Koulut: Kaurialan koulu n. 9km. Päiväkoti: Hirsimäen päiväkoti n. 10km. Hämeenlinnan keskusta n. 10km. Liikenneyhteydet: Bussiyhteydet 10-tieltä

    Lisätiedot

    Kiinteistön kaupasta suoritetaan varainsiirtoveroa 3% kauppahinnasta, ostaja tekee varainsiirtoveroilmoituksen ja maksaa varainsiirtoveron. Ostajan tulee hakea lainhuutoa 6kk sisällä kauppakirjan allekirjoittamisesta.

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Mökkivakuutus
    vapaa-ajan asunnolle

    Tutustu Pohjola Mökkivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Pohja

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Hämeenlinna OP Koti Häme Oy LKV

    Raatihuoneenkatu 21-23, HÄMEENLINNA

    010 254 9007 Katso puheluhinnat

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!