Turuntie 422, Aura kk, Aura

Velaton myyntihinta 54 000 € Myyntihinta: 54 000 €
Käyttöönottovuosi 1912
Pinta-ala
65 m2
3h + k + kph + s + wc

Astu sisään vuosisadan alun hirsitaloon, jossa historia ja nykyaika kohtaavat. Vehreiden peltojen ja luonnonkauniiden maisemien keskellä seisoo tämä historian havinaa sisältävä omakotitalo. Vuonna 1912 rakennetussa kiinteistössä on toiminut mm. Auran osuuskauppa vuosina 1916-1943 sekä 1940-70 -luvuilla Prunkkalan puhelinkeskus.

Tämä koti on ihanteellinen sinulle, joka haaveilet luonnonläheisestä asumisesta, mutta arvostat myös nopeita yhteyksiä. Tämän kodin sisätilat heijastavat aikaa, jolloin se on rakennettu, mutta tarjoavat samalla modernit mukavuudet. Tässä noin 65 neliömetrin kodissa on kaksi huonetta, keittiö, kylpyhuone, sauna sekä wc. Kodin sydämenä toimii keskusmuuri, joka tarjoaa lämmönlähteen jokaiseen huoneeseen. Keittiössä on toimiva puuhella, makuuhuoneessa pönttöuuni ja olohuoneessa varaava takka ja kaikissa tiloissa on sähköpatterilämmitys. Yläkertaan on rakennettu yksi lisähuone. Vuonna 2004 täysin remontoitu sauna ja kylpyhuone on laatoitettu ja varustettu lattialämmityksellä ja vesieristykset ovat ajan mukaiset.

Aura on virkeä maaseutukunta, jossa palvelut ovat lähellä. Täältä löydät kaupat, koulut, päiväkodit ja harrastusmahdollisuudet. Bussiyhteys Turkuun on hyvä, ja bussipysäkille on matkaa vain 50 metriä. Kaunis ympäristö houkuttelee luontoon ja ulkoilemaan sekä alakoulu sijaitsee vain 1,5 km:n päässä.

Tämä punainen hirsitalo on rakennettu paikalla, ja se on maahan perustettu luonnonkivijalalla. Kodin lämmitysmuoto on sähkö, ja ilmanvaihtojärjestelmänä toimii painovoimainen ilmanvaihto. Energialuokka ei ole tiedossa, koska kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta. Kuntotarkastus on tehty vuonna 2018. Kiinteistöllä on voimassa oleva rakennuslupa autotalli/varastorakennukselle, joka on suunniteltu 60 neliön suuruisena. Huomioithan, että kiinteistöstä ei ole saatavilla rakennuslupaa koskevia asiakirjoja eikä loppukatselmusta.

Lisätiedot ja esittelyt: Tuomas Piha, puh. 050 412 5797 tai tuomas.piha@op.fi

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    578591
    Kohdetyyppi
    Omakotitalo
    Osoite
    Turuntie 422, 21370 AURA KK
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    3
    Huoneet
    3h + k + kph + s + wc
    Asuinpinta-ala
    65 m2
    Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu, perustuu myyjän pinta-ala-arvioon. Rakennuksen ulkomitat ovat rakennuslupapiirustuksen mukaan 9,7m x 7,7m = n. 75m²
    Kokonaispinta-ala
    65 m2
    Käyttöönottovuosi
    1912
    Yleiskunto
    Tyydyttävä
    Kerros
    Sauna
    Kyllä
    Vapautuminen
    Heti

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    54 000,00 €
    Kiinteistövero
    n. 97,84€/2024

    Sähkö: Sähkön kokonaiskulutus 14000 kWh/v. Vesi ja jätevesi: vesi n. 16,5 euroa/kk, saostuskaivontyhjennys. Puhtaanapito: Tyhjennys n. 13,80€/krt + säiliövuokra 2,87€/kk. Kiinteistövero: n. 97,84€/2024. . Varainsiirtovero 3% kauppahinnasta. Kokonaissähkönkulutuskustannus noin 160 euroa/kk on viimeisen 12 kk:n keskimääräinen kustannus, sisältäen sähköenergiamaksut, perusmaksuineen ja sähkönsiirtomaksut perusmaksuineen sekä sähköveron. Vuotuinen sähkönkulutus on nykyisillä asukkailla (2 henkilöä) 12 kk:n aikana ollut noin 14000 kWh sisältäen lämmitys- ja taloussähkön. Sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, asunnon sisälämpötilasta, perheen koosta, kulutustottumuksista sekä sähkölaitteiden kunnosta, iästä ja energiatehokkuudesta. Jätehuollonperusmaksu 26,95€/v.

    Varustus

    Keittiö

    Jääkaappipakastin, liesituuletin, astianpesukone, kaapistot. Puuhella

    Pesutilat

    Sauna, sähkökiuas, kylpyhuone, erillinen wc, suihku, peilit, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, kiinteät valaisimet.

    Säilytystilat

    Vintti

    Materiaalit

    Keittiö: Muovimatto, seinissä tapetti tai maali. Olohuone: Muovimatto, seinissä tapetti tai maali. Makuuhuone 1: Muovimatto, seinissä tapetti tai maali. Sauna: Lattia laatoitettu, seinissä paneeli. Kylpyhuone: Laatoitettu. Eteinen: Muovimatto, seinissä maali. Wc: Muovimatto, seinissä maali.

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Muu
    Kattotyyppi
    Harja
    Kattomateriaali
    Pelti
    Lämmitysjärjestelmä
    Sähkö. Puuhella, takka ja pönttöuuni.
    Lämmönjakojärjestelmä
    Sähköpatterilämmitys
    Ilmanvaihtojärjestelmä
    Painovoimainen
    Energialuokka
    Ei energiatodistusta
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa

    Tehdyt korjaukset

    Yläkerran lattia puulaudoitettu, sekä seinät ja katto paneloitu, seinät eristetty 2019. Vessanpytyn putket tarkastettu ja säädetty. Rännejä ja räystäitä korjailtu. Kaide tehty portaisiin. Purkukuntoinen autotallirakennus purettu kiinteistöltä, ja haettu lupa uudelle, ei rakennettu. Vuonna 2018 tehdyn kuntotarkastusraportin mukaan: 2006 Vesikatto maalattu. 2004 Pesutilat remontoitu. 1990-luvulla puuverhous uusittu, suurin osa ikkunoista uusittu, keittiö remontoitu.

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    0,2 ha
    Omistus
    Oma
    Tie perille
    Kyllä
    Kaavoitus
    Osayleiskaava, ei rakennuslupa-asiakirjoja saatavilla.. Kiinteistö sijaitsee osayleiskaava-alueella. Rakennus on merkitty kaavaan sr2-kohteena: Paikallinen rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde Auran kunta
    Rakennusoikeus
    249 m2
    Lisätietoja maapohjasta
    Kiinteistön kokonaisrakennusoikeus on 249m². Rakennusoikeutta on käytetty kuntarekisterin mukaan 100m². Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu.

    Vesi ja viemäröinti

    Vesijohto
    Kyllä
    Käyttövesi
    Kunnan.
    Viemäri
    Kyllä
    Lisätietoa viemäristä
    Kiinteistö sijaitsee Auran kunnan vesihuoltolaitoksen vahvistetulla toiminta-alueella.
    Jätevesihuolto
    Saostuskaivo.
    Jätevesi-selvitys tehty
    Ei

    Lisätiedot

    Asuinrakennuksen pinta-ala on rakennuksen ulkomittojen mukaan n. 75 m2. Rakennusta koskevia rakennuslupapiirustuksia tai tietoja rakennuksen pinta-aloista ja/tai lopputarkastuksesta ei ole saatavissa rakennusvalvontaviranomaiselta, jonka vuoksi pinta-ala on ilmoitettu rakennuksen ulkomittojen mukaan. Tämä ei ole virallinen mittaustapa, joten ilmoitettu pinta-ala voi poiketa olennaisesti nykyisten standardien (SFS 5139 Rakennuksen pinta-alat) mukaan laskettavasta huoneisto- ja/tai asuinpinta-alasta. Kiinteistö on merkitty osayleiskaavakartalla sr2-kohteena, joka on "Paikallinen rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde". Rakennuksessa suoritettavien korjaus- tai muutostöiden tulee olla sellaisia, että kohteen historiallinen, rakennustaiteellinen ja taajamakuvallinen arvo säilyvät: "Osa paikallishistoriaa, sillä kohteessa on toiminut Auran osuuskauppa 1916-1943 ja1940-70 -luvuilla Prunkkalan puhelinkeskus. Tontti lohkottu Ali-Penttilästä 1916." Auran kunnan Tekninen lautakunta on päätöksessään hyväksynyt 4.4.2024 pitämässään kokouksessaan toimintasuunnitelman, jolla saadaan liitetyksi Auran kunnan vesihuoltolaitoksen viemäriverkostoon vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella olevien ne kiinteistöjen rakennukset, joissa on käyttövesipiste. Vesihuoltolain (119/2001) 10§ mukaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen vesijohtoon ja jätevesiviemäriin. Liittymisvelvollisuus koskee myls piha- ja rantasaunoja.

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Hanki kotisi
    kokoinen vakuutus

    Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Pohja

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Aura OP Koti Turun Seutu Oy LKV

    Turuntie 2, AURA

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!