Siltavuorenranta 18 E, Kruununhaka, Helsinki

Velaton myyntihinta 630 000 € Myyntihinta: 625 884 €
Käyttöönottovuosi 1924
Pinta-ala
69 m2
3h, k, kph, wc, vh

HARVINAINEN YLIMMÄN 8. KERROKSEN PÄÄTYASUNTO SISÄPIHAN SUOJASSA Tämä upea ja harvinainen ylimmän kerroksen jugend koti avaa ovensa uusille omistajille. Läpitalon huoneisto sijaitsee kerrostalon päädyssä, mikä tarkoittaa, että se nauttii valoisasta ilmapiiristä ja upeista näkymistä kolmelta eri seinältä ja ilmansuunnalta. Aamuaurinko valaisee kauniisti nykyisen keittiön ja toisen makuuhuoneen, kun taas päivällä auringon säteet tulvivat olohuoneeseen. Olohuoneen ikkunoista avautuu avarat kattomaisemat ja suora näköyhteys Helsingin tuomiokirkolle! PIKKU NAANTALI Taloa kutsutaan Pikku Naantaliksi. Nimi sai alkunsa vuonna 1928 kun talossa asui huomattavat 446 asukasta. Nykyään asukkaita on vajaat 300 ja se on edelleen yksi Helsingin suurimpia asuinrakennuksia. Taloyhtiö omistaa muutamia asuntoja ja alakerran liikehuoneistot. Vuoden 2023 aikana vuokratuottoa yhtiö sai yhteensä peräti 362.894,46 euroa.

HYVIN HOIDETTU YHTIÖ Taloyhtiöstä on pidetty hyvää huolta niin taloudellisesti kuin myös rakennusteknisesti. Talo kävi perusteellisen peruskorjauksen läpi vuosien 2010 -2014 aikana: talotekninen peruskorjaus sisältäen vesi- ja viemärijohdot, sähkö- ja tiedonsiirtojohdot, ilmanvaihtokanavien ja korvausilmaventtiilien korjaustyöt. Talon peruskorjauksen yhteydessä rakennettiin lisää mm. 20 asuntoa, kellarivarastot, jätehuone, pyörävarastot, näköalaterassi katolle ja uudet saunaosastot ylös torniosaan, myös pihakansi uusittiin kokonaan.

ARVOSTETTU KRUUNUNHAKA Arvostetulla Kruununhaan alueella pääset nauttimaan merellisistä ulkoilumahdollisuuksista. Talon edustalla oleva Siltavuoren ranta uudistuu Hakaniemen uuden sillan ansiosta parhaillaan ja sen yhteyteen on kaavailtu viihtyisää puistoa ja uusia parempia kulkureittejä autoille ja kevyelle liikenteelle. Rantaa pitkin voit lähteä vaikka lenkille Tervasaareen tai Töölönlahden puistoon. Taloa vastapäätä on myös ihana Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha.

HUIPPU SIJAINTI JA KATTAVAT PALVELUT Alueen liikenneyhteydet ovat loistavat. Raitiovaunu menee talon vierestä ja metroasema on aivan kulman takana. Kaikki keskustan parhaat palvelut ovat kävelyetäisyydellä! Sillan toisella puolella Hakaniemen puolella on erinomainen ravintolatarjonta sekä juuri uudistettu Hakaniemen kauppahalli.

HAAVEESTA TODEKSI Asunto soveltuu monipuolisen pohjaratkaisun ansiosta niin edustusasunnoksi kuin myös pienen perheen kodiksi. Jos haluat kirjoituttaa oman nimesi osaksi tämän taloyhtiön upeaa tarinaa, ota yhteyttä!

Samuli S. Strander Puh. 050 350 2951 samuli.strander@op.fi OP Koti Ullanlinna

Kun mietit kodin vaihtoa, niin valitse luotetuin! OP Koti on Suomen luotetuin kiinteistönvälittäjä 12. kertaa peräkkäin. Lähde: Suomi Tänään 2/2023 Kiinteistönvälitys, Taloustutkimus Oy.

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    575691
    Kohdetyyppi
    Kerrostalo
    Osoite
    Siltavuorenranta 18 E, 00170 HELSINKI
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    3
    Huoneet
    3h, k, kph, wc, vh
    Asuinpinta-ala
    69 m2
    Kokonaispinta-ala
    69 m2
    Käyttöönottovuosi
    1924
    Yleiskunto
    Hyvä
    Kerros
    8/8
    Hissi
    Kyllä
    Sauna
    Ei
    Parveke
    Ei
    Vapautuminen
    Heti

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    625 883,69 €
    Velaton hinta
    630 000,00 €
    Lainaosuus
    4 116,31 €
    Neliöhinta
    9 130,43 €
    Hoitovastike
    255,30 €/kk
    Rahoitusvastike
    82,80 €/kk
    Yhtiövastike yht
    338,10 €/kk

    Vesimaksu sisältyy vastikkeeseen. Muu asuinkustannus: Saunamaksu 1. 30,00 €/kk. Saunamaksu 2. 40,00 €/kerta. Saunamaksu 3. 100,00 €/kerta. Lenkkisaunat sisältyvät vastikkeeseen (2 vuoroa viikossa sekä miehille että naisille (4 vuoroa yhteensä). Pyöräpaikka numeroitu 50,00 €/vuosi/huoneisto (Peritään vuosittain 05.07. maksujen yhteydessä. Maksua ei palauteta, vaikka pyöräpaikan haltija luopuu paikasta kesken kauden). Talousarvio 2023: Hallitukselle myönnetään seuraavaan yhtiökokoukseen asti valtuutus tarvittaessa periä korkeintaan yhden kuukauden ylimääräinen hoitovastike, mikäli yhtiön rahoitusasema näin edellyttää.

    Varustus

    Keittiö

    Jääviileäkaappi, induktioliesi, kaasuliesi, mikroaaltouuni, astianpesukone, kaapistot, kiinteät valaisimet.

    Pesutilat

    Kylpyhuone, erillinen wc, peilikaappi, kaapit, allaskaappi, pesukoneliitäntä, lattialämmitys kylpyhuoneessa (sähkö), kiinteät valaisimet.

    Säilytystilat

    Vaatehuone, kellari

    Materiaalit

    Keittiö: Lautalattia, seinät maalattu ja välitila kaakeloitu. Olohuone: Parkettilattia ja seinät maalattu. Makuuhuone 1: Parkettilattia ja seinät maalattu. Makuuhuone 2: Parkettilattia ja seinät maalattu. Kylpyhuone: Laattalattia ja seinät kaakeloitu. Eteinen: Parkettilattia ja seinät maalattu. Wc: Laattalattia ja seinät kaakeloitu.

    Taloyhtiö

    Taloyhtiön nimi
    Bostadsaktiebolaget Unionsgatan 45
    Isännöitsijä
    Oy Estlander&Co Ab, Niclas Ståhlberg, Annankatu 25, 00100 Helsinki Puh: 010 837 0800, s-posti: info@estlander.fi
    Kiinteistönhuolto
    Huoltoyhtiö
    Asuinhuoneistoja
    143
    Liikehuoneistoja
    11
    Liikehuoneistojen pinta-ala
    1 372,5 m2
    Taloyhtiössä on
    Sauna, talopesula, kuivaushuone, mankeli, urheiluvälinevarasto, pyörävarasto, kaapeli-TV, tietoliikenneyhteys

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Tiili
    Kattotyyppi
    Harja
    Kattomateriaali
    Pelti
    Lämmitysjärjestelmä
    Kaukolämpö
    Lämmönjakojärjestelmä
    Vesikiertoinen patterilämmitys
    Ilmanvaihtojärjestelmä
    Painovoimainen
    Energialuokka
    F 2013
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    E-luku 212, Viimeinen voimassaolopäivä 24.11.2025

    Tehdyt korjaukset

    2022: Ilmanvaihtoon liittyvää tutkimusta. 2021-2022: Porrasaulojen timanttihierontaa. 2021: Vesivahinkokorjauksia H115, H112, H109, H106 ja H110. Ilmanvaihtoon liittyvää suunnittelua ja osittaisia korjauksia. Osittaisia ikkuna ja parvekeovikorjauksia. 2020: Vesikattokorjauksia - uusimattomat alueet (B-E). 2019: Osittaisia ikkunakorjauksia. Ilmanvaihtoon liittyvää suunnittelua. Katulämmitykseen liittyviä sähkötöitä.Siltavuorenpenkereen kevyenliikenteenjärjestelyt (kaupungin määräys). 2018: Ilmanvaihdon ja ikkunakorjausselvitystyö. 8. kerroksen kerroslistan ja muita pienempiä julkisivukorjauksia. 2017: Parvekkeiden, julkisivujen, ikkunoiden ja ilmanvaihdon kuntotutkimus. Piha-alueen maisemointisuunnittelu. 2016: Unioninkadun puoleisen julkisivun osittainen korjaus. Huoltokäytävän ja sivukäytävien (A- ja B-portaaseen) maalaus. 2014: Liiketilojen ovet, ikkunat, mainoskyltit, portaikkojen ulko ovet. Kellrikäytävän ja teatterin ajoittaiset vesivuodot selvitettävä yhdessä yliopiston kanssa. Teatterin kunnostaminen yhdessä käyttäjän kanssa. Liiketilojen ja kellarin IV-suunnittelu. Pihojen kalustus ja istutukset. 2013: Näköalaterassin rakentaminen. Uusien sauna- ja pesutilojen rakentaminen sisäpihalle ja torniosaan. Hissit A, B, E, G ja H-porras. E ja D-portaan vesikatto. Pihakansi, irtainvarasto. H ja G portaikkojen parvekkeiden toinen ovi asennetaan. Uusien asuinhuoneistojen rakentaminen (4 kpl). 2012: Kellarivarastojen, jätehuoneen ja polkupyörävaraston rakentaminen. Porrashuoneiden A, B, E ja H kunnostus- ja maalausurakka. Pihakansiurakka. D, E, F, G porrashuoneiden edustan sokkelin eritys- ja maarakennustyöt. 2011: Liiketilojen ikkunoiden ja vesipeltien maalauskunnostus käsittäen molempien sisäpihojen ja Unioninkadun ja Siltavuorenkadun julkisivut (ikkunat uusittu 2009). Talotekninen peruskorjaus vesi- ja viemärijohdot, sähkö- ja tiedonsiirtojohdot, ilmanvaihtokanavien ja korvausilmaventtiilien korjaustyöt. Asunnon remontit: Vuonna 2012 asunto pintaremontoitu: -Seinän siirto. -Seinien maalaus. -Parkettien asennus. -Listoitus. -Sähköt osittain uusittu. -WC-istuin lisätty ammeen paikalle.

    Muut tiedossa olevat korjaukset

    Hallituksen kunnossapitotarveselvitys ja selvitys suoritetuista huomattavista kunnossapito- ja muutostöistä seuravalle viidelle vuodelle: 2023: Ilmanvaihtoon liittyvää tutkimusta raportointia (kustannusarvio noin 45 000,00 €). Osittaisia ikkunakorjauksia (kustannusarvio noin 20 000,00 €). Viemäriputkiston puhdistus. Energiaselvitys. Huoenistokierros, jonka yhteydessä kartoitetaan taloyhtiön vastuulle olevia järjestelmiä ja laitteita. Tuuletusparvekkeiden raudoituksen korrosiokäsittely. Huoenistojen palovaroittimien uusiminen. 2024: Ilmanvaihtoon liittyvää suunnittelua ja osittaisia korjauksia (kustannusarvio noin 30 000,00 €). Osittaisia ikkunakorjauksia (kustannusarvio noin 20 000,00 €). Sähköpääkeskusmuutokset (kustannusarvio 50 000,00 €). 2025: Ilmanvaihtoon liittyvää suunnittelua ja osittaisia korjauksia (kustannusarvio noin 30 000,00 €). Osittaisia ikkunakorjauksia (kustannusarvio noin 20 000,00 €). 2026: Julkisivuremontin kartoitus ja sen pohjalta tarvittaessa suunnittelua. Hallituksen viiden vuoden korjaustarveselvitys mainitut kustannusarviot ovat alustavia arvioita ja todelliset kustannukset selviävät vasta urakan valmistuttua. Kustannukset voivat olla arvioitua pienemmät tai suuremmat. Hallituksen viiden vuoden korjaustarveselvitys mainitut toimenpiteet saattavat aikaistua tai myöhentyä. Myyjä ei vastaa taloyhtiön myöhemmin päättämistä kunnossapitotoimenpiteistä ja niistä aiheutuvista huoneistolle tulevista kustannuksista. Kunnossapitotarveselvitys päivitetään vuosittain yhtiökokouksessa.

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    3 187 m2
    Omistus
    Oma
    Kaavoitus
    Asemakaava. Helsingin kaupunki, www.hel.fi

    Palvelut ja liikenneyhteydet

    Palvelut: Keskustan kattavat palvelut ja liikkeet kävelyetäisyydellä. K-Maret Liisankatu n. 250 m. Alepa Liisankatu n. 250 m. K-Market Hakaniemen Herkku n. 440 m. S-market Ympyrätalo n. 500 m. Helsingin ydinkeskusta on vain parin korttelin päässä. Erinomaiset liikenneyhteydet kaikkiin suuntiin pääkaupunkiseudulla, bussit ja ratikat kulkevat talon edustalta. Helsingin päärautatieasemalle on matkaa noin 700 metriä. Omalla autolla liikkuvalle myös sujuvat yhteydet joka suuntaan. Koulut: Kruununhaan yläasteen koulu n. 230 m.Kaisaniemen ala-aste n. 400 m.Sibeliuslukio n. 500 m. Päiväkoti: Päiväkoti Virkkula n. 350 m.Musiikkipäiväkoti Taikatahti n. 400 m.Kruununhaan Ankkalampi - Duckies n. 750 m. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha n. 20 m. Kaisaniemnelahti n. 100 m. Ympyrätalo n. 500 m. Hakaniemen kauppahalli n. 500 m. Töölönlahti ja Töölönlahden puisto n. 800 m. Ateneum n. 600 m. Stockman n. 900 m. Liikenneyhteydet: Linja-autopysäkki Kaisaniemenpuisto n. 70 m. Raitiovaunupysäkki Kaisaniemenpuisto n. 240 m. Metroasema Helsingin Yliopisto n. 540 m.

    Lisätiedot

    YHTIÖN VUOKRATUOTOT Tilikaudella 1.1.-31.12.2023 yhtiön vuokratuotot olivat 362.894,46 euroa. YHTEISET TILAT Laadukas pesutupa, jonka käyttö sisältyy vastikkeeseen. Kolme yhteistä saunaa (lenkkisauna 2 kertaa viikossa sekä miehille että naisille sisältyy vastikkeeseen).

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Hanki kotisi
    kokoinen vakuutus

    Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Pohja

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Helsinki OP Koti Uusimaa Oy LKV

    Kapteeninkatu 7, HELSINKI

    010 255 5900 Katso puheluhinnat

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!