Forsbyntie 70, Karjaa, Billnäs, Raasepori

Velaton myyntihinta 739 000 € Myyntihinta: 739 000 €
Pinta-ala
570 m2
Mikola; 6h + k(valmius) + SAURU 6h + k(valmius) + yläk.

Myydään upea, pieteetillä ja perinteisillä rakennustavoilla rakennettu Rakennusapteekin kokonaisuus Raaseporin historiallisessa Billnäsin ruukissa.

Kohteessa sijaitsevat myymälä/verstaskäytössä olleet 1997-2001 ja 2004 rakennetut rakennukset ja myös v. 2006 rakennettu hirsinen, uusi talousrakennus.

MIKOLA on alun perin Perniön entinen hirsirunkoinen pappila (6h+k) vuodelta 1768 ja rakennus siirtyi huutokaupalla Melkkilän tilalle Perniöön päärakenukseksi 1840-luvulla. Rakennusta on myös käytetty kouluna ja sotaa pakenevat ihmiset ovat voineet rakennuksessa yöpyä. Rakennus soveltuisi nykyäänkin myös erinomaisesti esimerkiksi omakotitaloksi. Rakennuksen asuinkäyttöönkin soveltuvat tilat ovat yhdessä kerroksessa, vintillä lisäksi kylmää varastotilaa. Rakennuksen pohjoispäätyyn on Billnäsissä rakennettu uusi osa, jossa on kylpyhuone, apukeittiö/keittiö ja tekninen tila. 209 k-m2.

Kiinteistöllä on myös SAURUn (6h+k(valmius)+yläkerta) entinen koulurakennus. Rakennuksessa on alun perin ollut ensimmäisessä kerroksessa koulun käytössä olleet tilat ja opettajan asunto. Nykykäytössä on rakennus toiminut myymälänä ja myös osa rakennuksesta verstastiloina. Yläkerrassa on valoisa ja tilava huone, kph, lämmintä varastotilaa ja lisäksi kylmää vinttitilaa. 361 k-m2, 416 m2 kokonaisala.

Hirsirunkoinen talousrakennus, jossa sekä lämmintä tilaa että kylmää varastotilaa 32 k-m2.

Sekä Mikolassa että Saurussa on molemmissa omat, erilliset maalämpöjärjestelmät.

Saurussa on porakaivo, josta molemmat rakennukset saavat käyttöveden. Molemmat rakennukset ovat Raaseporin kaupungin viemäriverkossa, kiinteistöllä on myös Karjaan Puhelimen kuituliittymä.

Mikolassa on 5 upeaa varaavaa kaakeliuunia, kaksi varaavaa pönttöuunia ja puuhella. Saurussa on kaksi upeaa varaavaa kaakeliuunia sekä varaava pönttöuuni. Saurussa on mahdollista asentaa halutessa lisää varaavia uuneja ja myös puuhellalle on varaus.

Kohde soveltuisi erinomaisesti niin asumiseen kuin yritystoimintaankin.

Rakennuksissa on käyetty puuta, puukuitua, kutterin-ja sahanpurua, selluvillaa, pellavaöljymaaleja sekä muovittomia tapetteja. Rakenteissa ei muuta muovia kuin vesi- ja viemäriputket.

Billnäs on alueena historiallinen ja se sijaitsee Mustionjoen varrella, noin tunti pääkaupunkiseudulta.

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

  Kohteen tiedot

  Perustiedot

  Kohdenumero
  567281
  Kohdetyyppi
  Muu toimitila
  Osoite
  Forsbyntie 70, 10330 PINJAINEN
  Huoneluku
  6
  Huoneet
  Mikola; 6h + k(valmius) + SAURU 6h + k(valmius) + yläk.
  Kokonaispinta-ala
  570 m2
  Vapautuminen
  Heti

  Hintatiedot

  Myyntihinta
  739 000,00 €

  Sähkönkulutus 01-11.2023 yht 21 875 kWh. Sähkö sisältää verstaskoneiden käytön. Sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, liiketilan sisälämpötilasta, liiketilan toiminnasta, kulutustottumuksista sekä sähkölaitteiden kunnosta/tehosta, iästä ja energiatehokkuudesta. Jätehuolto sop. mukaan. Vesi- ja viemärimaksu kulutuksen mukaan. Kiinteistöllä oma porakaivo. Viemärimaksu määräytyy kulutetun vesimäärän mukaan. Kiinteistövero 1298,63/v.

  Rakennuksen tiedot

  Energialuokka
  Ei energiatodistusta
  Lisätietoa energiatodistuksesta
  Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa

  Tontti ja kaavoitus

  Tontin pinta-ala
  0,5 ha
  Omistus
  Oma
  Kaavoitus
  AL: Asuin ja liikerakennusten korttelialue. Iu2/3: Roomalainen numero osoittaa rakennusten, rakennuksen tai sen osan suurimman sallitun kerrosluvun. Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuren osan rakennuksen suurimman kerroksen alasta saa ullakon tasolla käyttää kerrosalaan laskettavaksi tilaksi. su: Historialliseen ympäristöön sijoittuvan uudisrakennuksen rakennusala. Rakennuksen on sopeuduttava massoittelultaan, julkisivurakenteiltaan ja väritykseltään ympäristöön. AL-alueelle saadaan asemakaavassa osoitetun rakennusalan kisäksi rakentaa 50 k-m2 talousrakennuksia kutakin tonttia kohden. Rakennukset on ensisijaisesti sijoitettava kaavassa osoitetuille st-rakennusaloille. Rakennusten on sopeuduttava sijainniltaan , massoittelultaan, julkisivumateriaaleiltaan ja väritykseltään ympäristöönsä. Rakentamattomat korttelialueet on pidettävä hoidetussa kunnossa ja tarvittaessa istutettava. Alueen puustoa tulee hoitaa jatkuvasti uudistuvana siten, että sen maisemallinen merkitys säilyy. Ympäristöä rakennuksineen ja pihatiloiltaan tulee kunnostaa, hoitaa ja käyttää niin, että kokonaisuuden kulttuurihistoriallinen arvo säilyy. Autopaikkavaatimus vähintään: 2ap/erillispientalo, 1,5 ap/muu asunto, 1ap/60 k-m2 erikoistavarakauppaa, ravintolatilaa ja muuta liike- ja toimistotilaa, 1ap/100 k-m2 työtilaa, 1ap/200 k-m2 kokous ja näyttelytilaa, 1ap/150k-m2 majoitus- ja hotellihuoneet

  Lisätiedot

  Rakennukset on kunnostettu perinteitä kunnioittaen, vanhaa vaalien. Kaikki materiaali, joka on voitu säästää on käytetty ja muut korvattu vastaavilla materiaaleilla. Kunnostuksessa käytetty perinteisiä rakennusmenetelmiä ja perinteisiä ja muovittomia materiaaleja. Kohteessa on käytetty puuta, puukuitua, kutterin/sahanpurua sekä selluvillaa. Maalina käytetty pellavaöljyvärejä, myöskin tapetit täysin muovivapaita. MIKOLA on loppukatselmoitu 2001. Sähköliittymä 3x35A. Molemmissa rakennuksissa voimavirta. Karjaan Puhelin Oy:n kuituliittymä. Ostaja hankkii oman osakkeen Karjaan Puhelimelta (200€). Kytkentämaksu riippuu hankittavan liittymän tehosta. Kiinteistöllä olevan porakaivon vesi on tutkittu sen jälkeen kun kaivo on tehty. Sitä on koko ajan käytetty talousvetenä ja vesitutkimus tehdään tarvittaessa uudestaan. Molemmat rakennukset on Raaseporin kaupungin järjestelmissä merkinnällä näyttely- ja messuhallit. Mikäli kohteissa halutaan asua vaatii se Mikola-rakennuksen kohdalla muutoslupahakemusta (rakennus loppukatselmoitu 2001) ja Saurun osalta kokonaan uuden rakennusluvan hankkimista koska rakennusta ei ole koskaan loppukatselmoitu. Saurulle voi hakea suoraan rajkennuslupaa myös näin ollen asumiseen tarkoitetulle rakennukselle. Molempiin rakennuksiin tarvitaan myös energiatodistus kun lupaa haetaan. Kaikki rakennuslupiin, energiatodistuksen hankkimiseen ja mahdollisiin vaadittaviin muutostöihin tulevat kustannukset tulevat ostajan vastattaviksi. Myyjä valtuuttaa ostajan hakemaan tarvittavat luvat.

  Pohja

  Kuvat

  Sijainti

  Powered by Esri

  Kohdetta välittää

  Karjaa OP Koti Turun Seutu Oy LKV

  Elina Kurjenkatu 2 B, KARJAA

  Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
  Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

  Pyydä esite välittäjältä
  Hae asuntolainaaOsuuspankista!