Hietamäentie 156, Mietoinen, Mynämäki

Velaton myyntihinta 170 000 € Myyntihinta: 170 000 €
Käyttöönottovuosi 1924
Pinta-ala
175 m2
5h + k + khh + kph + s + terassit + varastot

OP Koti tuntee Mynämäen!

Mietoisten Hietamäessä on myynnissä mielenkiintoinen kokonaisuus omaksi kodiksi. Kyseessä on Hietamäen vanha vuonna 1924 rakennettu rautatieasema, joka on kohteena suojeltu. Museoviraston SR2 merkintä (ulkomuotoa ei saa muuttaa ilman museoviraston lupaa). Mallipiirusten mukaan tehdyn asemarakennuksen on alunperin suunnitellut rautatiehallituksen arkkitehti Jari Ungern. Asema sivurakennuksineen on ollut toukokuusta 2008 lähtien yksityisomistuksessa, ja sitä on saneerattu asuinkäyttöön vuodesta 2009 alkaen. Rakennus on kaksikerroksinen ja pääosin hirsirunkoinen. Rakennuksen kokonaisalana on noin 270-neliötä ja se tarjoaa runsaasti hyväkuntoista tilaa harrastaa, elää ja unelmoida kauniissa ympäristössä. Tunnelmallisesta talosta löydät alakerrasta vanhan osuuden, jossa historiaa huokuva odotussali, joka on säilytetty alkuperäisessä kunnossaan, kaksi huonetta ja eteisaulan. Vuosina 2009-2012 on rakennettu laajennusosa alakertaan. Laajennusosassa on saunatupa/khh, kylpyhuone, sauna, tekninen tila, kattilahuone sekä vuonna 2011 valmistunut terassi. Yläkerran valoisista tiloista löytyy olohuone, yksi makuuhuoneista, keittiö, vaatehuone sekä erillinen wc. Laajennuksen lisäksi on uudistettu käyttövesiputket, viemäröinti, asernettu jätevesipumppaamo, liitytty kunnan vesi- ja viemäriverkostoon, uusittu ikkunoita sekä ulkomaalaus. Kahden kilometrin säteellä on Pyheen kyläkauppa, jonka vieressä on kesätori touko-lokakuussa perjantaisin sekä Pyhän koulu ja päiväkoti. Bussit kulkevat, pysäkki sijaitsee noin 1,5 km päässä Kustavintiellä. Liikennenyhteydet ovat hyvät, helposti matka taittuu omalla autolla Raisioon noin 30 km, Turkuun noin 35 km ja suuntaan toiseen eli Uuteenkaupunkiin noin 40 km sekä Kustaviin noin 35 km.

Lisätiedot ja yksityisesittelyt:

Pia Willberg 044 5933 104 pia.willberg@op.fi

Tai

Pasi Pitkänen LKV, YKV 0500 522 229 pasi.pitkanen@op.fi

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    570951
    Kohdetyyppi
    Omakotitalo
    Osoite
    Hietamäentie 156, 23140 HIETAMÄKI
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    5
    Huoneet
    5h + k + khh + kph + s + terassit + varastot
    Asuinpinta-ala
    175 m2
    Kerrosala noin 270m2 - asuinala noin 175m2. Asuintilojen pinta-alaa ei ole määritelty. Ilmoitetut pinta-alat saattavat poiketa olennaisesti nykyisistä mittaustavoista.
    Kokonaispinta-ala
    270 m2
    Käyttöönottovuosi
    1924
    Yleiskunto
    Hyvä
    Kerros
    Sauna
    Kyllä
    Vapautuminen
    Sopimuksen mukaan

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    170 000,00 €
    Kiinteistövero
    300,52 vuonna 2023

    Taloa on lämmitetty pääosin puilla. Kokonaissähkönkulutuskustannus n. 2 100 euroa/v on viimeisen 12 kk:n keskimääräinen kustannus, sisältäen sähköenergiamaksut perusmaksuineen n. 800 euroa ja sähkönsiirtomaksut perusmaksuineen sekä sähköveron 1300 euroa. Vuotuinen sähkönkulutus on nykyisillä asukkailla (3 henkilöä) 12 kk:n aikana ollut noin 11 000 kWh sisältäen lämmitys- ja taloussähkön. Sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, asunnon sisälämpötilasta, perheen koosta, kulutustottumuksista sekä sähkölaitteiden kunnosta, iästä ja energiatehokkuudesta.”

    Varustus

    Keittiö

    Jääkaappipakastin, keraaminen liesi Uusi v. 2024, liesituuletin kytketty hormiin. Uusi v 2024, astianpesukone 60cm, kaapistot, kiinteät valaisimet, pöytätasojen materiaali ikilevyä. Ollut aiemmin klapihella lieden tilalla.

    Pesutilat

    Sauna, puukiuas, kylpyhuone, erillinen wc yläkerrassa, suihku, peilit pesutilassa, kaapit khh, allaskaappi yläkerran wc, pesukoneliitäntä, lattialämmitys kph, s vesikiertoinen, kiinteät valaisimet. Saneerattu 2009-2012.

    Materiaalit

    Keittiö: Laminaattilaatta lattiassa, seinät paneloitu/tapetoitu, katossa puupaneeli.. Olohuone: Lattiassa laminaatti, seinät isotex-sis.levy, katto paneloitu.. Makuuhuone 1: Lattiassa laminaatti, seinät puolipaneloitu/sisustuslevyä, katto paneloitu.. Makuuhuone 2: Lattiassa laminaatti, seinät sis.levytetty, katto paneloitu.. Makuuhuone 3: Lattiassa laminaatti, seinät maalattu hirsi/puolipaneloitu/tapetoitu, katto paneloitu.. Kodinhoitohuone: Lattia laattaa, seinät hirsipaneloitu, katto paneloitu.. Sauna: Lattia laatoitettu, seinät ja katto paneloitu.. Kylpyhuone: Lattia ja seinät laatoitettu katto paneloitu.. Eteinen: Lautalattia/hirsiseinä.. Wc: Lattia ja seinät laatoitettu, katto paneloitu.. Alakerran odotussali: Lautalattia, seinät puolipanelia/hirttä, katto paneloitu..

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Puu. Pääosassa hirsirunko, muutoin puurunko sekä julkisivun lomalaudoitus.
    Kattotyyppi
    Harja
    Kattomateriaali
    Tiili. Itäosan vesikate uusittu (tiili).
    Lämmitysjärjestelmä
    Puu. Lämmöntuotanto on puulämmitys ja kattilana Jäspi, johon on liitetty Akvatherm varaaja 2000 litraa, jossa varalla on sähkövastukset. Rakennuksessa on useita alkuperäisiä ns. pönttöuuneja. Alakerrassa kolme pönttöuunia, joista salin uuni ollut käytössä. Yläkerrassa kaksi tiilimuurattua kaakeliuunia, jotka eivät ole olleet nykyisellään käytössä. Jos käyttämättömiä pönttöuuneja tai kaakeliuuneja otetaan käyttöön, ne on syytä tarkistuttaa nuohoojalla.
    Lämmönjakojärjestelmä
    Vesikiertoinen patterilämmitys. Vesikiertoinen patteri- ja lattialämmitys. Lämmin käyttövesi tuotetaan samalla puukattilalla + varaajalla ja kesän ajan käyttöä varten Kaukora 30L sähkökattilalla. Yläkerran olohuoneessa on ilmalämpöpumppu 2021. Pesutiloissa, kodinhoitotilassa ja saunassa vesikiertoinen lattialämmitys, muissa tiloissa vesikiertoiset patterit.
    Ilmanvaihtojärjestelmä
    Ilmanvaihto on alakerrassa koneellinen tulo/poistoilmanvaihto, jossa lämmöntalteenotto ja koneena Vallox 95. Yläkerrassa on painovoimainen ilmanvaihto. Yläkertaan on asennettu myös Mitsubishi 25 VGK ilma-lämpöpumppu.
    Energialuokka
    D 2018
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    Todistuksen laatimispäivä 5.5.2022

    Tehdyt korjaukset

    2009-2012 saneerattu sauna ja pesutilat kodinhoitohuoneineen, tekninen tila sekä kattilahuone alakerran varastotilojen paikalle. Käyttövesiputket, viemäröinnit, jätevesipumppaamon asennus sekä liitytty kunnan vesi- ja viemäriverkkoon. Lämmitysjärjestelmän asennus, puukattila ja vesivaraaja 2009-2010. Sähköt 2008. Yläkerran asuinhuoneistojen pintaremontti 2008. Alakerran huoneiden pintaremontti 2012 (odotussali säilytetty alkuperäisessä kunnossa). Terassi rakennettu 2011. Sähköllä toimivan vedenlämmittimen vaihto 2015. Ilmalämpöpumppu vaihdettu 2021.

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    0,6 ha
    Omistus
    Oma
    Tie perille
    Kyllä
    Kaavoitus
    Yleiskaava, Rakennuslupa Rakennuslupa 18.6.2009, poikkeamispäätös. Yleiskaava. Merkintä LR - rautatiealue. Mynämäen kunta.

    Vesi ja viemäröinti

    Vesijohto
    Kyllä
    Käyttövesi
    Kunnan, rengaskaivo, ei käytössä.
    Viemäri
    Kyllä
    Lisätietoa viemäristä
    Kiinteistöpumppaamo kunnan jätevesiverkkoon. Vastuu kiinteistön omistajalla.
    Jätevesihuolto
    Kunnan.

    Palvelut ja liikenneyhteydet

    Palvelut: Ruokakauppa Pyheen kyläkauppa 1,5km. Kesätori touko-lokakussa perjantaisin Pyheen kyläkaupan vieressä 1,5km. Koulut: Pyhän koulu Mietoisissa noin 1,2km. Päiväkoti: Koulun yhteydessä Mietoisissa noin 1,2km. Liikenneyhteydet: Linja-autot Kustavintieltä n. 1,5km.

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Hanki kotisi
    kokoinen vakuutus

    Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Pohja

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Turku OP Koti Turun Seutu Oy LKV

    Brahenkatu 11 G, TURKU

    010 2569 118 Katso puheluhinnat

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!