OP Koti tukee tänä vuonna Lastenklinikoiden Kummien työtä yli 100 000 eurolla

OP Koti on aloittanut yhteistyön Lastenklinikoiden Kummien kanssa tavoitteenaan tukea lasten ja nuorten parasta mahdollista hoitoa Suomessa. Yhteistyössä mukana olevat paikalliset OP Koti -yhtiöt lahjoittavat jokaisesta toteutuneesta asuntokaupasta 20 euroa Lastenklinikoiden Kummeille. Yhteistyön ideana on vaihtaa perinteinen asuntokaupan yhteydessä annettava kauppalahja aineettomaan lahjaan, joka tekee hyvää.

– Vastuullisuus ja ihmisläheisyys ovat meille tärkeitä arvoja. Lastenklinikoiden Kummien kanssa tehtävällä yhteistyöllä tuemme lasten ja nuorten hyvinvointia ja laadukasta hoitoa, sanoo OP Kodin kehityspäällikkö Heidi Ruippo.

– Asiakkailtamme saadun palautteen perusteella aineeton lahja koetaan merkityksellisemmäksi kuin perinteinen tavaralahja. Useista lahjoituksista kasvaa huomattava summa lasten ja nuorten hyväksi. Aineeton lahja tulee myös varmasti käyttöön, toisin kuin välillä voi käydä tavaralahjan kanssa, Ruippo täydentää.

Kummien tukikohteissa, viidessä yliopistollisessa lastensairaalassa, voi olla tarpeen niin vaatiessa hoidettavana kuka tahansa lapsi tai nuori Suomessa. Kummituen piiriin kuuluu vuosittain myös noin kymmenen tärkeää lastentautien tutkimushanketta sekä lasten ja nuorten mielenterveyden edistäminen. Lastenklinikoiden Kummit on tehnyt laajan tukiverkostonsa avulla jo 30 vuotta töitä lasten terveyden hyväksi Suomessa.

– Lasten terveyden tukeminen on yhteinen asiamme, ja meillä kaikilla on mahdollisuutemme sen edistämisessä. Kummit kiittää OP Kotia lämpimästi vaikuttavasta yhteistyöstä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen, toteaa Lastenklinikoiden Kummien kumppanuuspäällikkö Katariina Schmidt.

– Monet tärkeät huipputason hoitolaitehankinnat sekä kehityshankkeet lastensairaaloissa voidaan mahdollistaa tukiverkoston avulla. Laadukas lastentautien tutkimus on hyvän hoidon perusta, ja Kummien kautta tuettujen tutkimusten piirissä on selvitetty mm. lasten syöpäsairauksia, diabetesta, keskosuutta ja sydänsairauksia. Tätä kaikkea mahdollistamme yhdessä tärkeiden tukijoidemme sekä parhaiden asiantuntijoiden kanssa, Schmidt jatkaa.

Yhteistyössä mukana tänä vuonna ovat OP Koti Etelä-Pirkanmaa, OP Koti Itä-Suomi, OP Koti Jämsä, OP Koti Kainuu, OP Koti Keski-Suomi, OP Koti Pirkanmaa, OP Koti Pohjanmaa, OP Koti Pohjoinen, OP Koti Turun Seutu ja OP Koti Uusimaa. Näiden yhtiöiden yhteenlaskettu asuntokauppamäärä kattaa noin 70 prosenttia kaikista OP Kodin vuosittain tekemistä asuntokaupoista. Näiden yhtiöiden kauppojen perusteella tehtävien lahjoitusten yhteismäärä tarkoittaa yli 100 000 euron lahjoitusta Lastenklinikoiden Kummeille vuonna 2024.