Toukokuussa OP Kodissa tehtiin yli 1000 kauppaa

OP Kodin myyntitilastojen mukaan OP Kodissa tehtiin toukokuussa 1039 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. Kauppojen yhteismäärä väheni 9,7 prosentilla edellisvuoteen verrattuna ja 5,5 prosentilla poikkeusvuosia edeltäneeseen vuoteen 2019 verrattuna.

Toukokuun kauppamäärään vaikutti osittain tarjonnan vähyys, mutta myös epävarma maailmantilanne ja ennakoitu korkojen nousu ovat lykänneet hetkellisesti asunnonvaihtosuunnitelmien toteuttamista. OP Kotiin myyntiin tulevien asuntojen määrä lähti kuitenkin toukokuussa selkeään nousuun, mikä antaa viitteitä asuntokaupan hiljentymisen väliaikaisuudesta. Sen sijaan loma-asuntojen tarjonta on edelleen edellisvuosia selkeästi vähäisempää. Pohjois-Suomessa tunturimökit ovat tehneet hyvin kauppansa, mutta etelämmässä mökkikaupan vilkastumista vielä odotellaan. Hyväkuntoiset mökit ovat edelleen haluttuja, joten mökkikaupassa nähdään tänäkin kesänä myyjän markkinat.

OP Kodin välittämien asuntojen myyntiajat selvästi lyhentyneet keväällä - asunnot myydään nyt ennätyksellisen nopeasti

OP Kodin välittämien asuntojen myyntiajat ovat jatkuvasti lyhentyneet, kun tarkastellaan tilastoja kolmen viime vuoden ajalta. Pandemia-aikana asuntojen kysyntä on ollut suurta, mikä näkyy myyntiajoissa. Tänä vuonna myyntiin laitetut asunnot myydään nyt ennätyksellisen nopeasti. Eniten myyntiaika on lyhentynyt suuremmissa asunnoissa, kuten yli 4 huoneen kokoisissa omakotitaloissa ja kerrostaloissa, mutta myös kerrostalokaksioissa.