Asuntokaupassa vaihteeksi vilkas heinäkuu – OP Koti välitti yksiöitä 62 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten

OP Kodin kautta myytiin asuntoja ja kiinteistöjä 19 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa, käytettyjen yksiöiden kauppa kasvoi peräti 62 prosenttia. Myös asuntojen myyntiajat ovat lyhentyneet alkuvuodesta selvästi.

Asuntoja ja kiinteistöjä myytiin OP Kodin kautta heinäkuussa yhteensä 884 kappaletta, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Heinäkuun kauppamäärä on OP Kodin suurin sitten elokuun 2023.

– Keskustelu korkojen laskusta on varmasti piristänyt asuntokauppaa, samoin se, että myytävää on tullut välittäjillemme aiempaa enemmän. Myös ostajat alkavat nyt selkeästi herätä asuntokauppaa pitkään vaivanneesta horroksesta, sanoo OP Kodin johtaja Lasse Palovaara.

Asunto- ja kiinteistökaupan kasvua vauhditti varsinkin käytettyjen asuntojen ja loma-asuntojen voimistunut kysyntä. Käytettyjä asuntoja myytiin 18 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Varsinkin käytettyjä yksiöitä myytiin peräti 62 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

– Yksiöitä on meidän kauttamme myyty erityisesti muualla kuin pääkaupunkiseudulla, jossa taas kerrostalokaksioiden kauppamäärät ovat piristyneet merkittävästi viime heinäkuusta, Palovaara sanoo.

Myös vapaa-ajan asuntoja myytiin OP Kodin kautta heinäkuussa 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Kappalemääräisesti mökkejä myytiin viimeksi tätä enemmän kesäkuussa 2022.

– Koronapandemian aikaisten, vilkkaiden mökkikauppavuosien jälkeen kauppa rauhoittui huomattavasti, ja on ilo nähdä nyt myös mökkikaupassa selkeää piristymistä. Helteet saivat monet taas haaveilemaan omasta mökistä järven rannalla, ja olemme myös saaneet viime kuukausina mökkejä myyntiin enemmän kuin viime kesänä, Palovaara sanoo.

OP Kodin tilastojen mukaan käytettyjen asuntojen myyntiajat ovat selvästi lyhentyneet alkuvuodesta.

– Vuoden alussa myyntiajat olivat pisimmillään, mutta kesää kohden myyntiajat ovat lyhentyneet muutamalla viikolla alkuvuoden keskimääräisistä myyntiajoista. Erityisesti omakotitalojen myyntiajat ovat lyhentyneet, sanoo Palovaara.

Kaupan vilkastumisesta kertoo sekin, että asiakkaiden yhteydenottojen määrä on kasvanut kesällä voimakkaasti. Sekä asunnon myynnistä että ostamisesta kiinnostuneiden asiakkaiden yhteydenottoja tuli heinäkuussa noin kolmannes toukokuuta enemmän.

Lisätiedot medialle:

OP Ryhmän viestintä, p. 010 252 8719, viestinta@op.fi