OP Kodilla 890 kaupan heinäkuu - myyntiajat lyhenevät edelleen

OP Kodin myyntitilastojen mukaan OP Koti välitti heinäkuussa 890 asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa. Asuntokaupassa näkyy nyt rauhoittumista, sillä kauppoja tehtiin heinäkuussa vähemmän kuin touko- tai kesäkuussa. Kauppamäärä on laskenut verrattuna myös vuoden 2021 heinäkuuhun, jolloin kauppoja tehtiin 1090 kpl.

Asuntoja on tullut toukokuusta lähtien OP Kotiin myyntiin enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, ja trendi näyttäisi jatkuvan myös alkusyksyllä. Myös paljon kysyttyjen perheasuntojen osalta tarjonta on vihdoin lisääntymässä. Ostajia kiinnostavat nyt erityisesti uudehkot, hyväkuntoiset omakotitalot nykyaikaisella lämmitysratkaisulla.

Loma-asuntoja taas on tullut huhti-heinäkuussa myyntiin tavanomaista vähemmän. Kysyntää hyväkuntoisille ja kohtuullisen matkan päässä sijaitseville vapaa-ajan asunnoille edelleen on, mutta tarjontaa ei ole riittävästi.

Myyntiajat lyhenevät edelleen

OP Kodin välittämien asuntojen myyntiajat ovat jatkuvasti lyhentyneet, kun tarkastellaan tilastoja kolmen viime vuoden ajalta. OP Kodin välittämien käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen myyntiaika oli heinäkuussa keskimäärin 83 vuorokautta, kun viime vuoden heinäkuussa myyntiaika oli keskimäärin 100 vuorokautta.

Rivi- ja omakotitalojen myyntiaika on lyhentynyt viime vuoden heinäkuusta noin kuukaudella. Kerrostaloasuntojen myyntiaika oli keskimäärin kaksi viikkoa lyhyempi kuin viime heinäkuussa. Kerrostaloyksiöiden myyntiaika on sen sijaan kasvanut yhdeksällä vuorokaudella verrattuna vuoden 2021 heinäkuuhun.