OP Koti teki elokuussa 1036 kauppaa, omakotitalojen tarjonta lisääntynyt

OP Kodin myyntitilastojen mukaan OP Koti välitti elokuussa 1036 asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa. Elokuun kauppamäärä oli kesäkuun jälkeen toiseksi suurin tänä vuonna. Viime vuoden ennätysvilkkaan asuntokauppavuoden elokuussa OP Koti välitti 1206 kauppaa, jolloin pudotus vuodentakaiseen on noin 14 %.

Omakoti- ja rivitalojen tarjonta kasvoi neljänneksellä

Paljon kaivattuja omakoti- ja rivitaloja tuli elokuussa OP Kodin välitettäväksi noin 25 % enemmän kuin vuoden 2021 elokuussa. Kerrostaloasunnoissa tarjonta pysyi viime vuoden tasolla.

“Omakotitalojen osalta on pitkään oltu tilanteessa, jossa kysyntää on enemmän kuin tarjontaa. Nyt tilanne näyttää tasapainottuvan. Ostajia kiinnostavat tällä hetkellä talon lämmitysmuoto, muu energiatehokkuus ja hieman aiempaa maltillisemmat neliöt. Olennaisessa roolissa ovat myös mahdolliset remonttitarpeet ja niiden vaikutukset asumismukavuuteen sekä energiansäästöön tulevina vuosina”, summaa OP Kodin johtaja Lasse Palovaara.

Vapaa-ajan asunnot kiinnostavat edelleen

Vapaa-ajan asunnoissa kysyntää on edelleen enemmän kuin tarjontaa. Mökkien tarjonta on jäänyt koko vuoden osalta niukemmaksi kuin aiempina vuosina. Ostajat etsivät tällä hetkellä hyvin hoidettuja, keskihintaisia mökkejä kohtuullisen ajomatkan päästä kotoa.

Myyntiaikojen lyhentyminen on pysähtynyt

OP Kodin välittämien käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen myyntiajat ovat jatkuvasti lyhentyneet, kun tarkastellaan tilastoja kolmen viime vuoden ajalta. OP Kodin välittämien käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen myyntiaika oli heinäkuussa keskimäärin 83 vuorokautta. Elokuussa myyntiajat eivät kuitenkaan enää lyhentyneet vaan jäivät samalle tasolle kuin heinäkuussa.