Matkapuhelin: 050 568 6221 jorma.numminen@op.fi

Jorma Numminen

Myyntipäällikkö, LKV, AKA (A), kaupanvahvistaja
Koulutus: Laskentatoimen YO -merkonomi vuodelta 1982. Alaan liittyvät tutkinnot: LKV -tutkinto vuonna 1989, Auktorisoitu kiinteistöarvioija -tutkinto AKA (A) vuonna 2007.
Matkapuhelin: 050 568 6221 jorma.numminen@op.fi

Kokemus kiinteistönvälitysalalta 35 vuotta. Kaupanvahvistajana olen toiminut vuodesta 2016 alkaen.

Erikoisosaaminen: Valokuvaus ja kuvankäsittely. Monipuolinen arviotoiminta mm. tilinpäätöksiä, edunvalvonta-asioita, osituksia, perunkirjoituksia ja perinnönjakoja varten sekä erilaisissa riitatilanteissa. Kiinteistökauppa: Omakotitalot, tontit, maa- ja metsätilat sekä monenlaiset erikoiskohteet.

Vuosien varrella uusi omistaja on löytynyt kauttani mm. sisävesitelakalle, väylänhoitoasemalle, ratavartijan mökille, lossituvalle, hoitokodille, leirikeskukselle ym. ym.

Kiinteistönvälitysurani alkoi pääkaupunkiseudulla vuonna 1988, kun elintarvikepuolen vähittäiskaupan esimiestehtävät saivat jäädä uusien haasteiden kutsuessa.

Vahva kiinteistökaupan kokemukseni on peräisin tuolta ajalta, jolloin työtehtävät muodostuivat lähes täysin omakotitalojen, vapaa-ajan asuntojen, tonttien, pientilojen, yms. kiinteistöjen välityksestä ja erilaisista arviointitehtävistä. Tuo rupeama saman työnantajan palveluksessa kesti noin 16 vuotta.

Paluumuutto Keski-Suomeen toi eteen aivan uudenlaiset markkinat ja työtavat. Yksilösuoritukset muuttuivat tiimityöskentelyksi, asunto-osakkeiden kauppa ja varsinkin uudistuotannon kaupan lainsäädäntö veivät konkarinkin hetkeksi koulun penkille.

Arviointitehtävien edelleen lisääntyessä, suoritin vuonna 2007 Keskuskauppamarin auktorisoidun kiinteistöarvioijan tutkinnon. Toimin myös OP Kodin metsätilavälityksen Keski-Suomen vastuuvälittäjänä.

Rakkain harrastukseni on valokuvaus, jota hyödyntämällä varmistat, että kotisi markkinointimateriaali on laadukasta ja saamme yhdessä esille sen parhaat puolet.

Oletpa sitten ostamassa tai myymässä, tartu rohkeasti luuriin ja soita 050 568 6221. Tai tule käymään, toimipisteemme löydät osoitteesta Kauppakatu 22, 40100 Jyväskylä.

.

Olen myös maanmittauslaitoksen määräämä KAUPANVAHVISTAJA.

Tässä kaupanvahvistajatietoni: Jorma Numminen, Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja, tunnus 402000/376. Pääasiallinen toimialue Jyväskylä.

Kaupanvahvistajan tehtävät ja palkkio​

Laki kaupanvahvistajasta määrittelee kaupanvahvistajan tehtävät:​

Kiinteistön luovutuksessa kaupanvahvistajan velvollisuus on tarkistaa luovutuksen osapuolten henkilöllisyydet.

Kaupanvahvistaja varmistaa, että kaikki luovutuksen osapuolet ovat läsnä ja allekirjoittavat luovutusasiakirjat, jonka jälkeen kaupanvahvistaja todistuksellaan antaa "lainvoiman" luovutukselle.

Kaupanvahvistaja myös tarkistaa ja vahvistaa kiinteistön luovutuskirjat, joiden on täytettävä Maakaaren 2 luvun 1 §:n muotosäännöt.

Kaupanvahvistaja opastaa lainhuudon haussa. Kaupanvahvistaja myös kertoo, kuinka osapuolten henkilötietoja käsitellään viranomaisten rekistereissä.

Kaupanvahvistajalla on velvollisuus ilmoittaa luovutuksen tiedot Maanmittauslaitokselle ja kiinteistön sijaintikunnalle kahden päivän kuluessa luovutuksesta.​ Kaupanvahvistaja voi myös pyynnöstä laittaa lainhuudon vireille luovutusilmoituksen teon yhteydessä.

Mihin kaupanvahvistajaa tarvitaan?

Osapuolten on maakaaren mukaan allekirjoitettava kauppakirja yhtäaikaisesti kaupanvahvistajan läsnäollessa. Luovutus tulee päteväksi kaupanvahvistajan allekirjoituksella. Entä kuka voi toimia kaupanvahvistajana? Kaupanvahvistajana voivat toimia eräät virkamiehet, mm. henkikirjoittajat, julkiset notaarit, poliisipäälliköt ja toimitusinsinöörit. Oikeus toimia kaupanvahvistajana päättyy, kun virka- tai työsuhde päättyy. Kaupanvahvistajana voivat toimia myös Mml:n kaupanvahvistajaksi määräämät henkilöt.

Kaupanvahvistajan velvollisuudet.

Kaupanvahvistajan on ennen kiinteistön luovutuksen vahvistamista tarkistettava luovutuskirjan allekirjoittajien henkilöllisyys ja se, että luovutuskirja on tehty maakaaressa säädetyllä tavalla. Luovutusta ei saa vahvistaa, jos on perusteltua aihetta epäillä luovutuksen pätevyyttä. Kaupanvahvistaja vahvistaa kiinteistön luovutuksen merkitsemällä todistuksen luovutuskirjaan. Todistuksesta tulee käydä ilmi luovutuskirjan allekirjoittajien nimet sekä luovutuskirjan vahvistamispaikka ja -aika. Kaupanvahvistajan on allekirjoitettava todistus ja merkittävä siihen kaupanvahvistajan tunnus. Kaupanvahvistaja ilmoittaa tehdyn luovutuksen kirjaamisviranomaiselle.

Kaupanvahvistajan osaamisvaatimukset.

Kaupanvahvistajaksi määrättävällä tulee olla riittävä perehtyneisyys tehtävän hoitamiseen. Oikeus toimia kaupanvahvistajana päättyy, kun kaupanvahvistaja täyttää 68 vuotta.

Kaupanvahvistajan palkkio on Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti 128 €.

JyväskyläOP Koti Keski-Suomi Oy LKV

Kauppakatu 22 40100 JYVÄSKYLÄ

Asiakaspalautteet

Ota yhteyttä

Kauppakatu -
OP Koti Keski-Suomi Oy LKV
Vastaanottaja:
Jorma Numminen
Myyntipäällikkö, LKV, AKA (A), kaupanvahvistaja
Haluan arviokäynnin
Olen ostamassa
Haluan vuokrata
Haluan antaa vuokralle
Muu asia
Sähköposti
Puhelinnumero

    Olemme sinuun lähiaikoina yhteydessä.