Huhtikuussa asuntokaupassa palattiin poikkeusvuosia edeltävälle tasolle

OP Kodin myyntitilastojen mukaan OP Kodissa tehtiin huhtikuussa 896 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. Kauppamäärät putosivat asuntokaupan ennätysvuodesta 2021, jolloin huhtikuussa OP Kodissa tehtiin 1119 kauppaa. Kauppamäärissä onkin nyt palattu pandemiavuosia edeltäneen vuoden 2019 tasolle.

Mökkikaupassa odotetaan lumien sulamista

Runsas lumitilanne on hidastanut mökkikaupan alkamista. Pohjoisessa, mm. Levillä, kauppa on käynyt edelleen, mutta tarjonnasta on pulaa. Muualla runsas lumitilanne on hidastanut mökkien myyntiin laittamista, kun on odotettu jäiden lähtemistä ja pihojen sulamista. Tämä näkyy tilastoissa, sillä mökkejä on huhtikuussa tullut myyntiin aiempia vuosia vähemmän. Aiempina vuosina mökkien myyntikausi on alkanut maaliskuussa, tosin vuonna 2021 sesonki alkoi poikkeuksellisesti jo helmikuussa.

Mökkikauppa tyypillisesti kiihtyy kesää kohti, joten viivästynyt myyntikauden aloitus voi näkyä tänä tänä vuonna erityisesti kesäkuukausille painottuvina myyntipiikkeinä. Kauppamäärien kehitys tulee kuitenkin riippumaan tarjonnasta. Kevään jä kesän kuluessa nähdään onko mökkikaupan kovin buumi jo ohi ja palataanko myös mökkikaupassa pandemiaa edeltävälle tasolle.