Pappilantie 10, Taivassalo, Taivassalo

Velaton myyntihinta 265 000 € Myyntihinta: 265 000 €
Pinta-ala
350 m2
8h, keittiö, kuisti, 2 wc, kph/wc

Pappila on historiallisesti, rakennushistoriallisesti ja ympäristöllisesti arvokas. Arvoluokka valtakunnallinen. Osa valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä. Kaunis 1820 -luvulla valmistunut päärakennus, jossa 8 h,k sekä avoin yläkerta. Kaukolämpö, katto uusittu, luonnonkivisokkeli. Lisäksi 1750 -luvulla valmistunut Vanha Pappila ja saunarakennus sekä keskiaikainen kivikellari. Tätä kaikkea ympäröi viihtyisä pihapiiri suurine tammineen. Määräala on noin 5000m2.

Kuntotarkastus on tehty.

Sovi yksityisesittely.

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi
Sukunimi
Puhelinnumero
Sähköposti

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

  Kohteen tiedot

  Perustiedot

  Kohdenumero
  665605
  Kohdetyyppi
  Muu toimitila
  Osoite
  Pappilantie 10, 23310 TAIVASSALO
  Huoneluku
  8
  Huoneet
  8h, keittiö, kuisti, 2 wc, kph/wc
  Kokonaispinta-ala
  350 m2
  Sauna
  Ei
  Vapautuminen
  Heti

  Hintatiedot

  Vuokra
  0,00 €/kk
  Myyntihinta
  265 000,00 €

  Lämmitys: myyjällä ollut 6028/v. 2018. Vesi ja jätevesi: kulutuksen mukaan. Kiinteistövero: määräytyy, kun määralasta on muodostuu tila. Pappilantiellä ei ole tiehoitokuntaa. Seurakunta ostanut kiinteistönhoidon ulkopuoliselta, joka hoitanut tien aurauksen ja muun hoidon seurakunnan osalta. Seurakunta hoitanut n. 90 % hoidosta ja kaksi naapuria loput n. 10%.

  Rakennuksen tiedot

  Energialuokka
  Ei energiatodistusta
  Lisätietoa energiatodistuksesta
  Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa

  Tontti ja kaavoitus

  Tontin pinta-ala
  5 000 m2
  Omistus
  Oma
  Kaavoitus
  Asemakaava. Määräala on kaavan mukaisella YK-alueella= Kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialue. Tehokkuusluku 0

  Lisätiedot

  Rakennusperinteisesti arvokas. Pappilan pihapiiriin kuuluvassa rakennuksessa on 6-ruutuiset ikkunat, haukanikkunat,koristeellinen veranta, pitkät ja koteloidut nurkat ja korkea perusta. Vuoden 1844 katselmuksessa nykyisen pappilan mainitaan sijainneen pohjoisosassa miespihaa, se oli tuolloin 42 kyynärää pitkä ja 18 leveä. Tuolloin sen mainittiin olleen vielä vuoden 1823 katselmuksessa osin kesken. Rakennuksen katto oli tuohesta ja päreestä.Rakennusta on jatkettu myöhemmin tien puolelle :jatkos on havaittavissa vintiltä ja perustasta, joka on uudessa osassa harkkokiveä. Jatkos on tehty ilmeisesti vuosisadanvaihteessa. Pappilan nikkarityylisen, myöhemmin rakennetun kuistin piirustukset löytyivät kirkkoherranviraston arkistosta, joskin vuosiluku ja signeeraus olivat kadonneet. Pappilassa on ollut 1700-luvun puolivälissä mm. Kalmin oppien mukainen ja ajalle tyypillinen, säännöllinen puutarha, joka oli vielä 1900-luvun alussa jäljellä. Vanhassa pappilassa on asunut pappilan tilan vuokralaisia, muonamiehiä. Miespihassa vielä sotienjälkeen olleessa pakarissa leipoivat kyläläisetkin seuroihin leipää suuressa uunissa. Pitkässä rakennuksessa asui myös palvelijoita.

  Pohja

  Kuvat

  Kohdetta välittää

  Taivassalo OP Koti Lounaisrannikko Oy LKV

  Ihattulantie 5, TAIVASSALO

  0504018700 Katso puheluhinnat

  Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
  Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

  Pyydä esite välittäjältä
  Hae asuntolainaaOsuuspankista!