Enkelistöntie 12, Kytäjärvi, Hyvinkää

Velaton myyntihinta 110 000 € Myyntihinta: 110 000 €
Pinta-ala
4,9 ha

Hyvinkään kaupungilla etuosto oikeus. Enkelistöntie on yksityistie ja sen kunnossapidosta vastaavat tien varren asukkaat. Vanha maatila millä on suvun tarina. Tila on siirtynyt Nobelin öljyntuonti osakeyhtiöltä Suomessa ja henkilöomistajilta Isoisoisälleni. Hän on ostanut tilan tammikuussa 1922, joten kolmen vuoden päästä tila olisi ollut suvussa 100 vuotta. Edellinen omistaja oli siis "Kytäjän kartano", mutta kartanon rälssitiloineen omisti tuossa vaiheessa Nobel yms. ulkomaiset omistajat. Isovanhempani ostivat tilan isoisoisältäni. Hänelle jäi kuitenkin vielä alue kirkolle menevän tien toiselta puolelta. Siellä on vieläkin isoisoäitini ihan pieni mökki, jossa hän loppuvaiheessa asusteli. Isovanhemmillani oli eläimiä. Hevosen aitaus oli siinä talon lähellä metsään päin. Lehmien laidun oli talon ja joen välissä. Joen toisella puolella oli pelto. Luonto on aina ollut lähellä tilalla ja metsän eläimiä on hoidettu. Peuroja on ruokittu talon ikkunan alla, eikä isoisäni ole ikinä sallinut metsästystä omilla maillaan. Ikkunan alla kävi syömässä myös valkoinen peura. Kun vanhempani perivät tilan, he alkoivat eläkkeelle jäätyään harrastusmielessä viljellä yrttejä luonnonmukaisesti. Viljely toisin laajeni jossain määrin kaupalliseksi, koska luomuyrteillä oli kysyntää. Tila on siis viimeksi ollut sertifioitu luomutila (2000-luvulla). Vanhemmillani oli myös eläimiä: lampaita, possuja, kanoja, ankkoja ja hanhia. Lammessa kasvatettiin karppeja ja ne talvehtivat siinä. Saattaa kai niitä vieläkin olla jäljellä, jos ovat lisääntyneet. Lammella on jo joitakin vuosia pesinyt kattohaikara. Eläimet kuuluvat tilan historiaan ja siinä mielessä positiivisesti suhtaudumme siihen, että jatkossakin tilalla pidettäisiin eläimiä, esim. hevosia. PS. Enkelistöntie nimi tulee sanasta Ängelistö. Peltoa kutsuttiin Ängelistöksi. Se on nyt jo lähes kadonnutta Nurmijärven murretta, jota isovanhempani puhuivat.

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi
Sukunimi
Puhelinnumero
Sähköposti

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

  Kohteen tiedot

  Perustiedot

  Kohdenumero
  649049
  Kohdetyyppi
  Maatila
  Osoite
  Enkelistöntie 12, 05720 HYVINKÄÄ
  Omistusmuoto
  Omistus

  Hintatiedot

  Myyntihinta
  110 000,00 €

  Tila

  Pinta-ala
  4,9 ha
  Tilan jakaminen
  Voidaan lohkoa.
  Omistus
  Oma
  Tie perille
  Kyllä
  Kaavoitus
  Yleiskaava, suunnittelutarvealue. Tilalla on 4 laskennallista rakennuspaikkaa. Rakentaminen vaatii suunnittelutarveratkaisun. Yleiskaavasuunnittelija Hannu Lindqvist 0401554275

  Metsät ja pellot

  Metsien pinta-ala
  3 ha
  Metsien kuvaus
  Metsäarvio tehty 2018
  Metsäarvio
  Ei
  Metsänhoitosuunnitelma
  Ei
  Pellon pinta-ala
  2 ha
  Peltokuvaus
  Pelto on ollut kesannolla useamman vuoden. Pellon pinta-alaa ei ole mitattu ja arvio on n.1-2 ha.

  Vesi ja viemäröinti

  Vesijohto
  Ei
  Käyttövesi
  Kaivo.
  Lisätietoa käyttövedestä
  Vanha rengaskaivo. 22.11.2017 vesitutkimus.
  Viemäri
  Ei
  Jätevesihuolto
  Umpisäiliö, saostuskaivo, maasuodattamo.
  Jätevesi-selvitys tehty
  Kyllä
  Lisätietoa kunnallistekniikasta
  Käymälävedet ohjattu 5 m3 lasikuitusäiliöön vuodelta 1990. 3-osainen 5 m3 lasikuituinen saostuskaivo. Harmaat vedet johdetaan 3-osaiseen suodatinkenttään.

  Palvelut ja liikenneyhteydet

  Palvelut: Hyvinkään keskusta n. 15 km.

  Lisätiedot

  Hyvinkään kaupungilla etuosto oikeus. Enkelistöntie on yksityistie ja sen kunnossapidosta vastaavat tien varren asukkaat.

  Pohja

  Sijainti

  Kuvat

  Löydä remonttiapua palveluhausta

  Näytä palveluntarjoajat
  Palvelun tarjoaa OP-Palvelut Oy
  Hae asuntolainaaOsuuspankista!