Henrikinkatu 8, Itäinen keskusta, Turku

Velaton myyntihinta 2 000 000 € Myyntihinta: 2 000 000 €
Pinta-ala
1 158 m2
4 puurivitaloa ja 1 puinen talousrakennus

Henrikinkatu 8, rakennukset ja vuokraoikeus

Turun kaupunki myy tarjousten perusteella Henrikinkatu 8 kiinteistöllä sijaitsevat 4 puurivitaloa ja yhden talousrakennuksen ja ostajan kanssa tehdään maanvuokrasopimus. Ilmoitettu hinta 2 000 000 euroa on lähtöhinta. Kohde myydään kokonaisuutena, yksittäisen huoneiston ostaminen ei ole mahdollista. Asuinrakennuksissa on tällä hetkellä yhteensä 16 huoneistoa ja 2 yhteisöasuntoa. Kiinteistö rajautuu Henrikinkatuun, Kerttulinkatuun ja Koskenniemenkatuun. Tontin pinta-ala on 2623m2 ja vuokrauskäytössä olevien huoneistojen yhteenlaskettu pinta-ala on 1158m2. Pysäköintiä varten on mahdollista tehdä erillinen maanvuokrasopimus koskien pinta-alaltaan noin 100 m2 aluetta Henrikinkadun puolella.

Kiinteistö sijoittuu Tuomiokirkon, Aurajoen ja Turun Yliopiston kampusalueen viehättävään naapurustoon. Saavutettavuus on hyvä sekä yksityisellä, että julkisella liikenteellä. Lähin ruokakauppa sijaitsee 300 metrin päässä, kauppatorille kävelee jokivartta seuraillen kymmenisen minuuttia. Helsinginkadun (Valtatie, tie 1) liittymään on noin 800 metriä ja Kupittaan rautatieasemalle 1,1 kilometriä.

Rakennukset ovat valmistuneet vaiheittain 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa, mennyt aika on kauniisti läsnä. Useissa huoneistoissa on kauniita kaakeliuuneja. Uuneihin on asennettu sähkövastukset. Rakennuksien ikkunat ovat pääasialliselta tyypiltään kaksilasisia puuikkunoita. Asuntojen lattiat ovat osin vanhaa lankkulattiaa ja osin muovimattoa. Rakennusten julkisivut ovat pääosin lautaverhoiltuja sekä osittain tiili- ja rappausverhoiltuja. Asuinrakennusten vesikatot ovat rivipelti- ja tiilikatteisia harjakattoja.

Kaikki kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset ovat suojeltuja asemakaavassa merkinnällä sr-3. Tämä tarkoittaa, että kohde on kaupunkikuvallisesti arvokkaiden rakennusten rakennusala. Rakennuslain 135 § 1. momentin nojalla määrätään, että tällä rakennusalalla olevaa rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa ilman pakottavaa syytä, eikä siinä saa suorittaa sellaisia lisärakentamis- tai muutostöitä, jotka tärvelevät julkisivun tyyliä tai vesikaton perusmuotoa. Mikäli rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu tällaisia tärveleviä toimenpiteitä, on rakennus lisärakentamis- tai muutostöiden yhteydessä pyrittävä saamaan ennalleen.

Kohde myydään kokonaisuutena tarjousperusteisesti. Tutustuminen kohteeseen järjestetään vain yksityisinä esittelyinä maanantaista 29.5.2023 alkaen. Esittelyvaraukset ja lisätiedot: Pia Willberg, puh. 044 593 3104, pia.willberg@op.fi Sanna Varjanne, puh. 040 7569 496, sanna.varjanne@op.fi HUOM! Tilaathan virallisen myyntiesitteen suoraan välittäjiltä, sillä esitteen tiedot ovat myyntiportaalien tietoja laajemmat.

Tarjouskäytäntö: Ostaja sitoutuu tekemään pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kiinteistöstä. Tarjoukset tulee jättää viimeistään 10.07.2023 klo 14. Tarjous jätetään OP Kodin lomakepohjalle täytettynä. Tarjousten tulee olla voimassa 30.09.2023 saakka. Kauppa tehdään 2 kuukauden kuluessa tarjouksen hyväksymispäätöksen lainvoimaisuudesta. Turun kaupunki pidättää oikeuden hylätä tai hyväksyä annettu tarjous.

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

  Kohteen tiedot

  Perustiedot

  Kohdenumero
  554282
  Kohdetyyppi
  Muu toimitila
  Osoite
  Henrikinkatu 8, 20500 TURKU
  Huoneet
  4 puurivitaloa ja 1 puinen talousrakennus
  Kokonaispinta-ala
  1 158 m2
  Vapautuminen
  Sopimuksen mukaan

  Hintatiedot

  Myyntihinta
  2 000 000,00 €

  Maanvuokra. Vuokrasopimus tulee laadittavaksi ostajan ja Turun kaupungin välille. Perusvuokra on 18.588,00 euroa vuodessa. Vuokra määräytyy 4 %:n mukaan vuokra-alueen pääoma-arvosta (1549 k-m² * 300 €/k-m² * 4 %).

  Rakennuksen tiedot

  Energialuokka
  Ei energiatodistusta
  Lisätietoa energiatodistuksesta
  Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa. Myyjä hankkii kohteelle energiatodistuksen ennen kaupantekoa.

  Tontti ja kaavoitus

  Tontin pinta-ala
  2 623 m2
  Omistus
  Vuokrattu
  Maasto
  Myytävä kohde sijaitsee Turun 1. kaupunginosassa (I) osoitteessa Henrikinkatu 8, 20500 Turku. Piha-alue on nupukivetystä, sorapintaa ja vanhoja istutuksia, kuten sireenejä. Piha-alueella on vanhaa kaupunkipuustoa. Turun 1. kaupunginosa sijaitsee Aurajoen itäpuolella Uudenmaankadun ja Helsinginkadun (Valtatie 1) välissä rajoittuen etelässä Kupittaankatuun. Kaupunginosaan kuuluvat Yliopiston ja Sirkkalan pienalueet. Kaupunginosassa sijaitsevat esimerkiksi Turun yliopisto ja ruotsinkielinen yliopisto Åbo Akademi sekä Turun yliopistollinen keskussairaala (TYKS). Muita kaupunginosassa sijaitsevia kohteita ovat esimerkiksi Akatemiatalossa toimiva Turun hovioikeus ja Turun tuomiokirkko. Korkean asteen koulujen lisäksi kaupunginosassa sijaitsevat Kerttulin lukio, Luostarivuoren koulun Kerttulin yksikkö (alakoulu), Kerttulin päiväkoti, Tuomaansillan päiväkoti ja ruotsinkielinen päiväkoti Folkhälsan Kastanjen.
  Kaavoitus
  Kiinteistöllä on asemakaavassa AKR-1 kaavamerkintä: asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa asuntolarakennuksia ja niihin liittyviä yhteiskäyttötiloja. Kiinteistön pinta-ala on 2.623 m2 ja sillä sijaitsee neljä puurivitaloa sekä yksi puinen talousrakennus. Kaikki kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset ovat suojeltuja asemakaavassa merkinnällä sr-3. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Henrikinkatu 8, 20500 Turku.

  Lisätiedot

  Kiinteistöllä on asemakaavassa AKR-1 kaavamerkintä: asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa asuntolarakennuksia ja niihin liittyviä yhteiskäyttötiloja. Kiinteistön pinta-ala on 2.623 m2 ja sillä sijaitsee neljä puurivitaloa sekä yksi puinen talousrakennus. Kaikki kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset ovat suojeltuja asemakaavassa merkinnällä sr-3. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Henrikinkatu 8, 20500 Turku. Kaavan suojelumerkinnät sr-3 ”Kaupunkikuvallisesti arvokkaiden rakennusten rakennusala. Rakennuslain 135 § 1. momentin nojalla määrätään, että tällä rakennusalalla olevaa rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa ilman pakottavaa syytä, eikä siinä saa suorittaa sellaisia lisärakentamis- tai muutostöitä, jotka tärvelevät julkisivun tyyliä tai vesikaton perusmuotoa. Mikäli rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu tällaisia tärveleviä toimenpiteitä, on rakennus lisärakentamis- tai muutostöiden yhteydessä pyrittävä saamaan ennalleen.” Kiinteistöllä olevien asuinrakennusten asuinpinta-aloja ei ole mitattu nykyisin käytettävän huoneistoalan laskemismenetelmän mukaisesti. (Standardi SFS 5139) eikä asuinpinta-aloja ole sittemmin tarkistusmitattu. Tämän vuoksi asuinrakennusten ilmoitettu asuinpinta-ala saattaa poiketa merkittävästi todellisesta huoneistoalasta. Kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen.

  Pohja

  Kuvat

  Sijainti

  Powered by Esri

  Kohdetta välittää

  Turku OP Koti Turun Seutu Oy LKV

  Brahenkatu 11 G, TURKU

  010 2569 118 Katso puheluhinnat

  Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
  Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

  Pyydä esite välittäjältä
  Hae asuntolainaaOsuuspankista!