Fleminginkatu 4 A, Torkkelinmäki, Helsinki

Velaton myyntihinta 615 000 € Myyntihinta: 615 000 €
Käyttöönottovuosi 1965
Pinta-ala
60,8 m2
3h + k

Kallion sydämeen Karhupuiston tuntumaan on valmistumassa mittava lisärakentamishanke, joka käsittää Asunto Oy Fleminginkatu 4-6 taloyhtiön korotuksen kolmella uudella asuinkerroksella.

Kohteeseen valmistuu kaikkiaan 14 upeaa kotia, jotka on varustettu nykyaikaisella talotekniikalla kuten huoneistokohtaisilla ilmanvaihdoilla, lämmöntalteenotolla ja vesikiertoisella lattialämmityksellä. Lisärakentamisen yhteydessä tehdään myös koko talon julkisivu, katto, ikkunat ja kivijalan liiketilojen ikkunat sekä porraskäytävät hisseineen.

Huoneistojen ajattoman tyylikäs arkkitehtuuri on arkkitehti Jouni Saarisen käsialaa. Pelkistetyt tilaratkaisut ja suuret ikkunapinta-alat henkivät aitoa 60-lukua. Erityispiirteinä näissä 6. kerroksen kolmioissa löytyvät ylhäältä alas ulottuvat ikkunat ja kaksi eri ilmansuuntaan avautuvaa tilavaa parveketta.

Tämä uudiskohdehanke on rakentamisen kiertotaloutta parhaimmillaan. Rakentamisessa on huomioitu luontoystävällisyys ja energiatavoitteet lisärakentamisen, energiaa säästävien lämmitysmuotojen ja hyvän rakennustavan osalta. Rakentamisen vastuullisuus ja ekologisuus näkyvät ylimpien kerrosten huoneistojen jatkeena olevien viherkattojen myötä. Viihtyisyysarvon lisäksi viherkatot sitovat sadevettä ja kaupungin hiilidioksidipäästöjä.

Kalliossa ympäriltäsi löytyvät kaikki, mitä tarvitset urbaanilta kaupunkiasumiselta: lukuisat palvelut, kulttuurielämykset ja taiteen kirjo. Urbaanin elämän vastapainoksi alueelta löytyy vehreyttä ja rauhallisuutta aivan kotioven ääreltä. Vieressäsi on Karhupuisto ja kulman takana vihertävät Torkkelinpuisto sekä Pengerpuisto. Myös Tokoinlahden rantareitille on vain muutaman sadan metrin kävelymatka, jota pitkin pääset nauttimaan merellisestä Helsingistä rantapaviljonkien kera.

Kallio on tulevaisuuden paikka asua. Alue kasvaa jatkuvasti taloyhtiöiden täydennysrakentamishankkeiden myötä. Kallioon on myös valmistumassa tieteen ja talouden kortteli Lyyra, joka tuo alueelle paljon uusia työpaikkoja, toimistoja, palveluja sekä myös hotellin.

Myynnissä olevien huoneistokokojen hintaesimerkit: 38,3 m2, vmh. 346.000 eur (1 asunto jäljellä) 39,8 m2, vmh. 429.000 eur 59,1 m2, vmh. 539.000 eur (1 asunto jäljellä) 60,8 m2, vmh. 615.000 eur 67,3 m2, vmh. 695.000 eur (Myyty) 99,3 m2, vmh. 849.000 eur (Myyty)

TUTUSTU KOHTEESEEN OHEISEN VIDEOLINKIN KAUTTA!

Katso kaikki vapaat asunnot tässä taloyhtiössä.

Siirry uudiskohdesivulle

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

  Kohteen tiedot

  Perustiedot

  Kohdenumero
  531074
  Kohdetyyppi
  Kerrostalo
  Osoite
  Fleminginkatu 4 A, 00530 HELSINKI
  Omistusmuoto
  Omistus
  Huoneluku
  3
  Huoneet
  3h + k
  Asuinpinta-ala
  60,8 m2
  Kokonaispinta-ala
  60,8 m2
  Käyttöönottovuosi
  1965
  Yleiskunto
  Uusi
  Kerros
  6/7
  Hissi
  Kyllä
  Sauna
  Ei
  Parveke
  On, lasitettu
  Parvekkeen kuvaus
  Huoneistossa on suuri lasitettu terassi, josta avautuu vehreät sisäpihakortteli -ja kattomaisemat ilta-aurinkoon länteen. Lisäksi huoneistossa lasitettu parveke, joka avautuu itään Fleminginkadulle.
  Ikkunat ja näköalat
  Huoneistossa on suuret ikkunat, joista avautuvat korttelipiha -näkymät länteen ja kaupunkinäkymät itään.
  Vapautuminen
  kaupanteossa

  Hintatiedot

  Myyntihinta
  615 000,00 €
  Neliöhinta
  10 115,13 €
  Hoitovastike
  328,32 €/kk
  Yhtiövastike yht
  328,32 €/kk

  Huoneistokohtaiset sähkö- ja vesimittarit. Hoitovastike 5,40€/m2 (0,54 €/osake). Autopaikka (sähkö) 60,00€/kk. Pesutupamaksu 2,00€/kerta. Saunamaksu on 15,00€/kk. Huoneistoja numerot A61-67 ja B68-75 (osakkeet 28907-38441) sekä C76-77 ja D78-79 (osakkeet 38442-40666) ei rasita osuus sellaisista yhtiön pitkäaikaisista lainoista, joita koskeva yhtiökokouksen päätös tehdään ennen 1.1.2022, vaikka tätä koskeva laina nostettaisiin mainitun ajankohdan jälkeen.

  Varustus

  Keittiö

  Keittiön varusteet ja materiaalit: Kalusteet: keittiön alakaapit tammea, yläkaapit matta valkoinen ovi. Välitila maalattu lasi, ledvalaistus, kivitasot, integroitu allas, hana. Keittiön kodinkoneet: Miele jääkaappipakastin, Miele astianpesukone, Miele liesitaso integroidulla liesituulettimella, Miele pyrolyysi- kiertoilmauuni.

  Pesutilat

  Kylpyhuoneen ja erillisen wc:n varustus: WC- istuin, seinäelementti (valkoinen), allaskaapisto, hana, peilikaappi tai peili, suihku tai sadesuihku, led- valaistus, paikka pesukoneelle.

  Säilytystilat

  Kellari

  Materiaalit

  Keittiön pintamateriaalit: Katot ovat maalattu valkoisiksi ja seinät ovat maalattu valkoiseksi. Keittiön kaapistojen välitilan taustaseinä on lasia. Huoneiden pintamateriaalit: Lattiat ovat tammiparkettia. Lattiat ovat äänieristettyjä kipsivalulattioita. Huoneistojen kevyet väliseinät ovat kertopuurakenteisia kipsilevyseiniä. Huoneistossa on säilytyskaapistot. Kylpyhuoneen ja erillisen wc:n pintamateriaalit: Katto on rimakatto. Seinät ovat laatoitettu. Lattiat ovat laatoitettu.

  Taloyhtiö

  Taloyhtiön nimi
  Asunto Oy Fleminginkatu 4-6
  Isännöitsijä
  Isännöitsijätoimisto Mauri Ariluoma Ky, Mauri Ariluoma p. 09 4767 7666
  Kiinteistönhuolto
  Huoltoyhtiö
  Asuinhuoneistoja
  60
  Liikehuoneistoja
  11
  Liikehuoneistojen pinta-ala
  467,3 m2
  Autopaikat
  Autotalleja tai hallipaikkoja 3 kpl, piha-autopaikkoja 15 kpl
  Taloyhtiössä on
  Sauna, talopesula, kuivaushuone, mankeli, kellarikomerot, lastenvaunuvarasto, pyörävarasto, väestösuoja, kaapeli-TV, tietoliikenneyhteys, mahdollisuus autopaikkaan

  Rakennuksen tiedot

  Rakennusmateriaali
  Betoni. Talon pääasiallinen rakennusmateriaali tiili ja betoni. Korotusosassa 5. ja 6. kerroksen seinät ovat paikallavalettuja raudoitettuja betoniharkkoseiniä. 5. ja 6. kerroken välipohjat ovat paikallavalettuja teräsbetonilaattoja. 7. kerroksen seinät ovat puurakenteisia. 7. kerroksen kantavat rakenteet ovat pääosin kertopuuta. Porrashuoneen ja hissikuilun seinät pääosin betonia. Julkisivu on rapattu.
  Kattotyyppi
  Harja
  Kattomateriaali
  Pelti. Kattorakenne on kertopuuta, lämmöneriste on 400 mm. Aluskatteena on bitumihuopa ja katon varsinaisena katteena peltikate. Uusi katto on rakennettu lisärakentamishankkeen yhteydessä.
  Lämmitysjärjestelmä
  Kaukolämpö
  Lämmönjakojärjestelmä
  Lattialämmitys vesi
  Ilmanvaihtojärjestelmä
  Koneellinen poistoilmanvaihto (Fleminginkatu 4) ja painovoimainen ilmanvaihto (Fleminginkatu 6) Korotusosan asunnoissa omat erillisillä lämmön talteenotolla varustetut ilmanvaihtokoneet. Lämmityksenä vesikiertoinen lattialämmitys kytkettynä kaukolämpöön. Viilentävä ilmastointilaite 5., 6. ja 7. kerroksen huoneistoissa.
  Energialuokka
  F 2013
  Lisätietoa energiatodistuksesta
  E-luku 234. Energiatodistus voimassa 14.01.2025 asti.

  Tehdyt korjaukset

  Suoritetut korjaukset: Talo nro 6, jossa C ja D portaat, on rakennettu 1911 ja peruskorjattu 1965, jolloin Talo nro 4, jossa portaat A ja B, on rakennettu. Lämmönjakolaitteet uusittu 1989, julkisivun osittaiset maalaustyöt 1994, C ja D portaiden kunnostus 2001, julkisivun paikkarappauksia 2006, lämmönsiirrin uusittu 2008, ikkunat uusittu 2010, rappauskorjauksen talon 6 pääty 2012, peruskorjausten hankesuunnittelu 2012, katon huoltokorjaukset (Talo 4) 2013, linjasaneeraus (putket ja sähkönousut uusittu) 2017 - 2018. ASUNTO OY FLEMINGINKATU 4 ja 6 HANKEKUVAUS Fleminginkatu 4 osalta suoritetut ja suoritettavat työt: Talon kunto ja kestävyys on tutkittu ja raportoitu. Fleminginkatu 4:ssä on tehty täysi putkiremontti, jonka yhteydessä sähkökeskukset ja tietotekniikkajärjestelmä on uusittu. Ikkunat ja parvekeovet vaihdettu 2.-4. krs:n asunnoissa 2017. Rakennuttaja saneeraa julkisivun levyrappauksella ja vaihtaa olemassaolevat parvekelasit. Liiketilojen julkisivujen lasitukset vaihdetaan 3k:hon ja sisäänkäyntiovet vaihdetaan sekä ovisyvennykset lasitetaan. Irtaimistovarastot on uusittu Troaxin murtosuojaverkkovarastoiksi. Rakennuttaja uusii kaukolämpökeskuksen ja asentaa paineenkorotusjärjestelmän vesiverkostoon. Taloyhtiön piha rakennetaan kokonaan uusiksi ja autopaikat sähköistetään. Pihan käyntiportti uusitaan kauko-ohjattavaksi. Sisäpihalle rakennetaan uusi jätehuone ja pyöräkatos. Oleskelupihat tehdään täsmentyvän pihasuunnitelman mukaisesti. Porraskäytävät maalataan, portaat kunnostetaan sekä porraskäytävän tasojen lattiat uusitaan ja huoneistojen ovet vaihdetaan uusiksi. Hissi on uusittu. Lisärakentamisen yhteydessä on rakennettu uusi katto. Fleminginkatu 6:n osalta suoritettavat työt: Taloyhtiö kunnostaa julkisivurappauksen. Hissit uusitaan. Porraskäytävät kunnostetaan. Huoneistojen ovet vaihdetaan. Uudet Troaxin irtaimistovarastot. Rakennuttaja rakentaa ullakkoasunnot. Taloon tulee uusi katto nykyaikaisin lämmöneristein.

  Muut tiedossa olevat korjaukset

  Yhtiön kunnossapitotarveselvitys 2021-2025 (päivitetään vuosittain yhtiökokouksessa): Lisärakentaminen: Talo 4:ään 3 kerrosta lisää (noin 1000m2), Talo 6 ullakolle 4 asuinhuoneistoa 2021-2022. Hissit ja porrashuoneet: Peruskorjaus, porrashuoneiden maalaus 2021-2022. Julkisivun korjaukset 2021-2022. Katon uusiminen (Talo 6) 2021-2022.

  Tontti ja kaavoitus

  Tontin pinta-ala
  2 062 m2
  Omistus
  Oma
  Kaavoitus
  Asemakaava. Hgin kaupunki / kaavoitus p. 09 310 1691 / vaihde.

  Palvelut ja liikenneyhteydet

  Palvelut: Hakaniemen ja Kallion kaupat sekä palvelut sijaitsevat ympärillä. Lähikauppa Alepa palvelee lähellä Castrèninkadulla, K-Market ja S-Market Hakaniemi löytyvät kävelymatkan etäisyydeltä. Kallion kirjasto sijaitsee kulman takana. Ympäriltä löytyy kirjava ravintola- ja kulttuuritarjonta, esimerkiksi aivan talon vastapäätä löytyy laadukas ruokaravintola Castro Cafè Kallio, joka on valittu useana vuotena Suomen 50 parhaimman ravintolan joukkoon. . Koulut: Kallion alakoulu (etäisyys noin 300 metriä) ja Aleksis Kiven yläkoulu (etäisyys noin 450 metriä). Kallion lukio. Päiväkoti: Alueella sijaitsee useita päiväkoteja – muun muassa Päiväkoti Alppimaja (etäisyys noin 250 metriä) ja Päiväkoti Terhi (etäisyys noin 300 metriä). Liikenneyhteydet: Erinomaiset liikenneyhteydet, kuten kävelymatka metrolle, raitiovaunut kulkevat noin 100 metrin päästä viereisen Karhupuiston pysäkiltä. HKL:n bussit kulkevat vierestä, lähillinjat ja lentokenttäbussit kulkevat Hämeentietä pitkin.

  Lisätiedot

  Lisätietoja: Rakennuttaja pidättää oikeudet hintamuutoksiin ja lopullisiin materiaali -ja varustusvalintoihin. Rakennustapaselostus on tarkoitettu yleisluontoisen tiedon antamiseksi rakennettavasta kohteesta. Rakentaja pidättää itsellään oikeuden perustellusta syystä vaihtaa edellä mainittuja materiaaleja ja/tai rakenteita toisiin materiaaleihin ja/tai rakenteisiin sekä soveltaa arkkitehdin antamia mittoja. Edellä mainitun lisäksi, rakentaja pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia kohteen esitteessä ja pääpiirustuksissa esitetyistä pohjakuvista poikkeavalla tavalla. Esitteen visualisointikuvat ovat taiteilijan näkemyksiä kohteesta, eivätkä välttämättä vastaa kaikkien yksityiskohtien osalta lopullisesti toteutuvaa kohdetta. Ostajan on tutustuttava lopullisiin myyntiasiakirjoihin kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä. Kohde on ennakkomarkkinoinnissa ja kohteesta on mahdollista solmia kauppa huoneiston käyttöönottotarkastuksen jälkeen, arviolta elo-syyskuussa 2022.

  Asuntolaina –
  Avain unelmiesi kotiin

  Tutustu OP:n asuntolainaan
  Asuntolainan myöntää osuuspankki

  Hanki kotisi
  kokoinen vakuutus

  Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
  Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

  Pohja

  Kuvat

  Sijainti

  Powered by Esri

  Kohdetta välittää

  Helsinki OP Koti Uusimaa Oy LKV

  Hakaniemenranta 1, HELSINKI

  010 255 5900 Katso puheluhinnat

  Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
  Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

  Pyydä esite välittäjältä
  Hae asuntolainaaOsuuspankista!