Kuralantie 11, Yläne, Pöytyä

Velaton myyntihinta 455 000 € Myyntihinta: 455 000 €
Käyttöönottovuosi 1830
Pinta-ala
421 m2
8h, sali, ruokahuone, k, kph/s, khh, 4kph, 3vh, wc

Tervetuloa Kuralan Kartanotilalle!

Yläneen keskustasta noin 4km päässä sijaitsevalla 1800-luvulta peräisin olevalla kartanotilalla pääset ihastelemaan uljasta kartanoa idyllisine pihapiireineen ja rakennuksineen.

Kiinteistöllä sijaitsee upea 1800-luvun päärakennus, jota on pidetty hyvässä kunnossa ja huollettu perinteitä kunnioittaen. Pääovesta sisään astuessa saavutaan alakerran aulatilaan, jossa vieraat ja asiakkaat saavat tuntea olonsa tervetulleiksi. Asiakastiloja löytyy erilaisiin tarpeisiin, mm. sali, ruokailuhuone ja aamiaishuone. Alakerrassa on asiakaskäytössä olevien tilojen lisäksi isäntäväen omassa käytössä olevat makuuhuoneet ja olohuone sekä hiljattain uusittu kylpyhuone ja sauna.

Majoitustiloja löytyy päärakennuksen yläkerrasta sekä kiinteistöllä sijaitsevista mökeistä. Yläpihalla sijaitsevalla Väentupa-mökin takaterassilta on kauniit maalaismaisemat, joista voit nauttia lämpimän paljun hellässä huomassa. Kurki- ja Rahka -mökki puolestaan sijaitsevat Yläneenjoen rannalla. Savusaunan lempeässä lämmössä kelpaa nautiskella ja pulahtaa laiturilta leppoisasti virtaavaan jokeen.

Tällä 4,95 hehtaarin kiinteistöllä sijaitsee myös tunnelmallinen tanssilato esimerkiksi maalaishäiden viettopaikaksi. Hilpi-halli puolestaan on koiraharrastajien unelma, sillä se on muutettu konehallista koirien harrastuskäyttöön sopivaksi ja sen sisältä löytyykin hiekkatekonurmi esim. agilityharjoituksia varten. Hallin takana on n. 1200 m² kivituhkapohjainen kenttä ulkoharrastuksiin.

Tämä kiinteistö on ollut sekä omassa asuinkäytössä että toiminut mm. matkailu-, majoitus- ja kokouspalveluja tuottavan yrityksen tiloina.

Kiinteistö soveltuukin erinomaisesti monenlaiseen toimintaan, kuten esimerkiksi erilaisiin yritystoimintoihin, hevotilaksi tai ratsastustalliksi, ja mikäpä jottei myös sellaiseen tarpeeseen, jossa asukkaita on paljon!

Tästä upeasta kiinteistöstä riittäisi kerrottavaa vaikka kuinka ja paljon, mutta tarkempien lisätietojen saamiseksi ole yhteydessä välittäjään. Kiinteistöllä järjestetään vain yksityisesittelyjä.

Esittelyt ja lisätiedot: Essi Mäkilä 040 153 3888, essi.makila@op.fi tai Tuomas Piha 050 412 5797, tuomas.piha@op.fi

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

  Kohteen tiedot

  Perustiedot

  Kohdenumero
  529196
  Kohdetyyppi
  Omakotitalo
  Osoite
  Kuralantie 11, 21900 YLÄNE
  Omistusmuoto
  Omistus
  Huoneluku
  10
  Huoneet
  8h, sali, ruokahuone, k, kph/s, khh, 4kph, 3vh, wc
  Asuinpinta-ala
  421 m2
  Kokonaispinta-ala
  551 m2
  Käyttöönottovuosi
  1830
  Yleiskunto
  Hyvä
  Kerros
  Sauna
  Kyllä
  Vapautuminen
  Sopimuksen mukaan

  Hintatiedot

  Myyntihinta
  455 000,00 €
  Kiinteistövero
  2241,89€/2022

  Mahd. 4% kauppahinnasta. Kokonaissähkönkulutuskustannus n. 447 euroa/kk on viimeisen 12 kk:n keskimääräinen kustannus, sisältäen sähköenergiamaksut (3,86 c/kWh) perusmaksuineen (1,60€/kk) ja sähkönsiirtomaksut perusmaksuineen sekä sähköveron. Vuotuinen sähkönkulutus on ollut nykyisellä käyttökapasiteetilla viimeisen 12 kk:n aikana ollut noin 46948,05 kWh sisältäen lämmitys- ja taloussähkön. Sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, asunnon sisälämpötilasta, sekä mm. sähkölaitteiden kunnosta, iästä ja energiatehokkuudesta.

  Varustus

  Keittiö

  Jääkaappipakastin, pakastekaappi, kylmiö, erillisuuni Kalusteuuni, induktioliesi, liesikupu Koneellinen ilmanpoisto, mikroaaltouuni, astianpesukone, kaapistot, kiinteät valaisimet, pöytätasojen materiaali keittiön pöytätasoista yksi on kiveä, yksi rst (tiskipöytä) ja loput neljä laminaattia. Suurtalousastianpesukone Metox Dwash, Puuhella. Arkkupakastin ei kuulu kauppaan. Keittiössä 2 vesipistettä.

  Pesutilat

  Sauna, sähkökiuas, kylpyhuone Päärakennuksessa yhteensä 5 kpl, erillinen wc, suihku, suihkukaappi Kahdessa kylpyhuoneessa suihkukaappi, suihkuseinä Kahdessa kylpyhuoneessa suihkuseinä, peilit Erillinen wc, kahdessa yläkerran kylpyhuoneessa peilit, peilikaappi Kolmessa kylpyhuoneessa, allaskaappi Erillinen wc, ja ak kph sekä yhdessä yläkerran kph:ssa, pesukoneliitäntä Kodinhoitotilassa, kahdelle pesukoneelle tulovesi- ja poistovesipaikka, lattialämmitys Yhdessä kylpyhuoneessa ja erillisessä wc:ssä vain patterilämmitys, kiinteät valaisimet.

  Säilytystilat

  Vaatehuone, kellari

  Materiaalit

  Keittiö: Laminaatti, seinät maalattu lastulevy. Olohuone: Alkuperäinen lankkulattia, seinät tapetoitu. Makuuhuone 1: Viidessä makuuhuoneessa lautalattia, yhdessä muovimatto. Neljässä seinät tapetoitu, kahdessa maalattu.. Kodinhoitohuone: Muovimatto lattiassa, seinät tapetoitu.. Sauna: Laattalattia, seinät paneloitu. Kylpyhuone: Neljä kylpyhuonetta kaakeloitu (lattiat ja seinät), yhdessä muovimatto ja muovitapetti.. Eteinen: Eteisaulassa ja pikkueteisessä laminaattilattia, eteisaulassa puolipaneeli ja tapetti. Pikkueteinen tapetoitu.. Wc: Korkkilattia, takaseinä paneloitu, allastason alapuolinen taso korkkia, muuten kaakeloidut seinät. Työhuone, sali, ruokahuone: Saima-koivuparketti, seinät tapetoitu.

  Rakennuksen tiedot

  Rakennusmateriaali
  Hirsi. Kivijalan päälle perustettu, rossipohjainen hirsitalo. Kalliolla.
  Kattotyyppi
  Harja
  Kattomateriaali
  Muu. Uusittu n. 1980-luvulla.
  Lämmitysjärjestelmä
  Maalämpö. 2015 maalämmön asennus. Yläkerran kolmessa makuuhuoneessa on sähköpatterit keskuslämmityksen lisäksi.
  Lämmönjakojärjestelmä
  Vesikiertoinen patterilämmitys. Märkätiloissa sähköiset lattialämmitykset, yhdessä yläkerran kylpyhuoneessa sähköpatteri. Erillisessä wc:ssa sähköpatteri.
  Ilmanvaihtojärjestelmä
  Tehostettu painovoimainen, märkätiloissa koneellinen poisto.
  Energialuokka
  C 2018

  Tehdyt korjaukset

  2022: Päärakennuksen maalaus ulkoa ja kuisti myös sisäpuolelta. 2021: Väentuvan terassi ja palju. Loviisa-huoneesta muovimatto pois, lattian maalaus ja uusi ulko-ovi. 2020: Kurjen sauna ja vessa: lattioiden korotus, eristys ja uudet viemärit. 2019: Mehiläistilat ja kuivakäymälä koirahallille. Kuivurin purku, aitan räystäiden kunnostus, aitan maalaus. Rahka A laminaattilattia ja seinien maalaus. Tanssiladon ja hakesuulin maalaus. Keittiön portaat. 2018: Rahka-mökkiin kaksi uutta huonetta kylppäreineen – Rahka A kylppäriin suihkukaappi. Väentuvan maalaus. 2017: Kunnallistekniikkaan liittyminen (vesi- ja viemäri). Kurjen keittiö + laminaattilattia. Päärakennuksen alakerran pikkuvessa. Keittiön ulko-ovi. Roskisvajan eteläpäädyn rimoituksen uusinta ja maalaus etelä- ja länsiseinät. Porakaivoon uusi pumppu ja sähkökaapeli. 2015: Kakluunin siirto aamiaishuoneeseen, aamiaishuoneen tapetointi. Pikkuhuoneen tapetointi ja puulattian maalaus. Maalämpö ja hakekeskuksen myynti. Puolikodan rakentaminen. Suihkukaappi Loviisa-huoneen kylppäriin. 2014: Päärakennuksen pesuhuone ja sauna uusiksi vesivahingon jäljiltä. Suihkukaappi alakerran kylpyhuoneeseen. Rantamökkien maalaus. Pikkuhuoneen puulattia esiin. 2013: Savusaunan pohjoisseinä uusiksi palovahingon jälkeen (tulipalo 24.12.2012). Makuu- ja olohuoneen puulattia esiin. Makuuhuoneen ulkoseinien eristeiden vaihto ekovillaan, seinien levytys ja tapetointi. Tekniseen tilaan 750 l:n hybridivaraaja vanhan öljykattilan tilalle. Patio leikkimökin taakse. Kodinhoitohuone: uudet kaapit ja tapetointi. Pikkuvessan käytävän tapetointi. 2012: Päärakennukseen sähköjohto korvattiin maakaapelilla, tanssilatoon ja hakesuuliin uusi ilmajohto (AMKA, joka tuli aikaisemmin päärakennukselle). Kuivurille mennyt avolinja purettiin. Porakaivoon uusi sähkönsyöttö päärakennukselta. 2011: Yläkertaan yksi uusi huone ja kaksi uutta kylpyhuonetta. Toisen huoneen remontti (puulattia esiin). Eteiseen vastaanottotiski ja työpiste. 2010: Savusauna pukuhuoneen penkit ja pesutilan WC. Koirahalliin agility-esteet, tekonurmi, taukotila, valaistus ja ulkokenttä. Kurki-mökin sauna, pesuhuone ja vessa. Väentuvan keittiö, uusi kylpyhuone sekä viemäri.

  Tontti ja kaavoitus

  Tontin pinta-ala
  5,0 ha
  Omistus
  Oma
  Tie perille
  Kyllä
  Kaavoitus
  Kaavoittamaton, rakennuslupa, käyttöönottotarkastus. M=Maa- ja metsätalousvaltainen alue Pöytyän kunta
  Rakennusoikeus
  7 425 m2
  Lisätietoja maapohjasta
  Pöytyän rakennusjärjestys 27.02.2015: Rakennuspaikalle rakennettavaksi sallittu kerrosala saa olla enintään 15 % rakennuspaikan pinta-alasta. Maatilojen talouskeskuksia rakennettaessa enimmäisrakennusoikeus voidaan ylittää toiminnan edellyttämässä laajuudessa. Rakennusvalvontaviranomainen voi antaa luvan rakentaa maatalouskäytössä olevan maatilan talouskeskuksen yhteyteen, siihen sopeutuvia, maatilamatkailua palvelevia rakennuksia, kuten esim. vuokramökkejä.

  Rantaoikeudet

  Ranta
  Oma ranta
  Rannan pituus
  noin 60 m
  Vesistön tyyppi
  Joki
  Vesistö
  Yläneen joki

  Vesi ja viemäröinti

  Vesijohto
  Kyllä
  Käyttövesi
  Kunnan, porakaivo kasteluun, autonpesuun ja koirahallille.
  Lisätietoa käyttövedestä
  Kaksi vesimittaria, yläpihan rakennuksilla oma mittari ja rantamökeillä oma mittari.
  Viemäri
  Kyllä
  Lisätietoa viemäristä
  Kolme jätevesipumppaamoa: Yksi Väentuvalla (Väentuvan jätevedet ohjataan päärakennuksen pumppaamoon). Rantamökkien pumppaamo pumppaa suoraan kunnan jätevesiviemäriin. Päärakennuksen pumppaamosta jätevedet pumpataan suoraan kunnan paineviemäriin.
  Jätevesihuolto
  Kunnan.
  Jätevesi-selvitys tehty
  Ei

  Lisätiedot

  Ensiasunnon ostajan verovapaus: Kiinteistöön ja sillä olevaan asuinrakennukseen rinnastetaan rakennuspaikka siltä osin kuin se on enintään kaavan mukaisen tontin suuruinen. Kaavoittamattomalla alueella kiinteistöön ja sillä olevaan asuinrakennukseen rinnastetaan rakennuspaikka, joka voi pinta-alaltaan olla enintään 10 000 neliömetriä. Määrittelyllä rajataan ainoastaan ensiasunnon rakennuspaikan verovapaa enimmäiskoko. Verovapaana rakennuspaikkana pidetään kiinteistöveron laskennan perusteena olevaa rakennuspaikkaa. Hehtaarin ylittävältä osalta maksetaan varainsiirtovero.

  Asuntolaina –
  Avain unelmiesi kotiin

  Tutustu OP:n asuntolainaan
  Asuntolainan myöntää osuuspankki

  Hanki kotisi
  kokoinen vakuutus

  Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
  Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

  Pohja

  Kuvat

  Sijainti

  Powered by Esri

  Kohdetta välittää

  Aura OP Koti Turun Seutu Oy LKV

  Turuntie 2, AURA

  Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
  Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

  Pyydä esite välittäjältä
  Hae asuntolainaaOsuuspankista!