Kitö, Löparö, Sipoo

Velaton myyntihinta 1 380 000 € Myyntihinta: 1 380 000 €
Pinta-ala
13 806 m2

LUMOAVA RANTATONTTI UNIIKISSA SAARISTOLAISMILJÖÖSSÄ ALLE TUNNIN AJOMATKAN ETÄISYYDELTÄ HELSINGISTÄ!

Ainutlaatuinen merenrantatontti Sipoon Löparön saaristolaismiljöön ääreltä alle 50 kilometrin ajomatkan päästä Helsingistä.

Tämä uniikki paikka on todella monimuotoinen ja maisemarikas maastonpiirteiltään - ympärillä on korkeaa kallioista rinnettä, kallioista tasamaastoa ja myös matalaa maastoa yhteensä 1,35 hehtaaria käsittävällä tontilla, jolta aukeaa mykistävän autenttiset saaristolaismaisemat ilta-aurinkoon 300 metrin pituisen rantaviivan leveydeltä. Parhaimmilta näköalapaikoilta voi ihailla Suomenlahden itäistä saaristoa kaukonäkymin.

Rantaviivalla sijaitsee matalarantainen laguunimainen rantapoukama, jonka ulkolaidalla rannan syväys on riittävä isommallekin veneelle. Tätä luonnonmukaista laguunia ruoppaamalla on mahdollista saada myös aalloilta suojaisa venepaikka, joka on myös samalla ulospäin näkösuojaisa. Veneilijälle paikka on oivallinen, sillä matkaa kohteeseen Helsingin kauppatorilta on vain 25 merimailin verran.

Vesi vaihtuu rannassa hyvin, se on raikkaan kirkasta ja vedenpinnan näkymä on aina kahden metrin syvyyteen saakka, eikä ranta ole myöskään kaislikkoinen. Veden puhtaudesta kertoo myös mieluiten kivipohjassa viihtyvä kasvusto kuten Rakkohauru (Fucus vesiculosus), joka ei rehevöityneessä vesistössä viihdy. Se on samalla monille eliölajille ravinnon lähde ja se on myös ihmiselle erinomaisen ravintorikas merellinen lähiruokalaji. Alueelta löytyy monipuolinen eläin- ja lintulajien kirjo - viihtyypä paikan päällä myös kevätjäillä havaittu Itämeren norppakin!

Paikka on varsinainen piilopaikka, jopa niin rauhallinen, ettei ensikertalaisena perille löydä välttämättä navigaattorillakaan. Kohteen yksityisyyttä kuvaa myös se, että paikan ympärillä on ainoastaan kaksi rakennuspaikkaa noin 30 hehtaarin alueella, joista tämä nyt myytävä tontti on toinen. Tämän lisäksi alue saaristomaisemineen on suojeltu monin kohdin ja siten ympäriltä löytyy myös paljon luonnonsuojelualueita. Syrjäisestä sijainnista ja seudun saariluonteisuudesta huolimatta perille vie ympäri vuoden hyvin hoidettu hyvä tiestö, jolla osa matkasta taittuu asfalttitietä ja loppumatka hyväkuntoista mökkitietä pitkin läpi vanhan maaseutuidyllin.

Myynnissä oleva kokonaisuus kattaa kaksi erillistä vierekkäistä tonttia, joista toisella on hulppeat 265 k-m2 rakennusoikeutta ja toinen tontti luokitellaan luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeäksi ja suojelluksi alueeksi maisemallisine kallioineen ja vanhoine kelopuustoineen.

Tiedustelut ja yksityisesittelyt: Samuli S. Strander Myyntineuvottelija Kiinteistöedustaja KED Sisustusarkkitehti Puh. 050 350 2951 samuli.strander@op.fi OP Koti Ullanlinna

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

  Kohteen tiedot

  Perustiedot

  Kohdenumero
  522178
  Kohdetyyppi
  Vapaa-ajan tontti
  Osoite
  Kitö, 01150 SÖDERKULLA
  Omistusmuoto
  Omistus

  Hintatiedot

  Myyntihinta
  1 380 000,00 €
  Kiinteistövero
  yhteensä 1192,17€

  Kiinteistövero: 753-418-1-281 330,86€ / 2021 vuosi 753-418-1-273 861,31€ / 2021 vuosi

  Tontti ja kaavoitus

  Tontin pinta-ala
  13 806 m2
  Omistus
  Oma
  Maasto
  Tämä uniikki paikka on todella monimuotoinen ja maisemarikas maastonpiirteiltään - ympärillä on korkeaa kallioista rinnettä, kallioista tasamaastoa ja myös matalaa maastoa yhteensä 1,35 hehtaaria käsittävällä tontilla, jolta aukeaa mykistävän autenttiset saaristolaismaisemat ilta-aurinkoon 300 metrin pituisen rantaviivan leveydeltä. Parhaimmilta näköalapaikoilta voi ihailla Suomenlahden itäistä saaristoa hiljentävin kaukonäkymin. Rantaviivalla sijaitsee matalarantainen laguunimainen rantapoukama, jonka ulkolaidalla rannan syväys on riittävä isommallekin veneelle. Tätä luonnonmukaista laguunia ruoppaamalla on mahdollista saada myös aalloilta suojaisa venepaikka, joka on myös samalla ulospäin näkösuojaisa.
  Tie perille
  Kyllä
  Kaavoitus
  Rantaosayleiskaava. Rakennuspaikalle saa rakentaa yhden loma-asunnon enintään 150 k-m2 ja yhden erillisen saunan enintään 30 k-m2, yhden erillisen savusaunan enintään 15 k-m2, yhden vierasmajan enintään 20 k-m2 sekä talousrakennuksia yhteensä enintään 50 k-m2. Sipoon kunta, www.sipoo.fi
  Rakennusoikeus
  265 m2

  Rantaoikeudet

  Ranta
  Oma ranta
  Rannan pituus
  noin 300 m
  Rannan suunta
  Länsisuunta ilta-aurinkoon.
  Vesistön tyyppi
  Meri
  Vesistö
  Suomenlahti.
  Rannan kuvaus
  Rantaviivalla on matalarantainen laguunimainen rantapoukama, jonka ulkolaidalla rannan syväys on riittävä isommallekin veneelle. Vesi vaihtuu rannassa hyvin, se on raikkaan kirkasta ja vedenpinnan näkymä on aina kahden metrin syvyyteen saakka eikä ranta ole myöskään kaislikkoinen.

  Vesi ja viemäröinti

  Vesijohto
  Ei
  Käyttövesi
  Kunnallinen käyttövesi suunnitteilla.
  Lisätietoa käyttövedestä
  Alueella kulkee 900 metrin päässä Kitön vesiosuuskunnan vesi, -viemäri, -ja tietoliikenneverkko, jonka laajentamista suunnitellaan kattamaan myös nyt myytävän kiinteistön alueen.
  Viemäri
  Ei
  Jätevesihuolto
  Kunnallinen viemäröinti suunnitteilla.
  Jätevesi-selvitys tehty
  Ei

  Lisätiedot

  Kohteeseen kohdistuvat kiinnitykset: Vapaana.

  Joustavalla lainalla
  unelmiesi kotiin

  Tutustu OP:n rakennuslainaan
  Asuntolainan myöntää osuuspankki

  Sijainti

  Powered by Esri

  Kuvat

  Kohdetta välittää

  Helsinki OP Koti Uusimaa Oy LKV

  Kapteeninkatu 7, HELSINKI

  010 255 5900 Katso puheluhinnat

  Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
  Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

  Pyydä esite välittäjältä
  Hae asuntolainaaOsuuspankista!