Varastotie 9, Pietilä, Jämsä

Velaton myyntihinta 290 000 € Myyntihinta: 290 000 €
Käyttöönottovuosi 1927
Pinta-ala
210 m2
Keittiö, Sali, rh, 8h, 2wc, kh, ph, s, vintti, terassi, p

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde myydään ensimmäistä kertaa suvun ulkopuolelle. Heikkilän kylässä sijaitseva Kottila koostui aikanaan monista yksittäisistä alueista, jotka yhdistettiin 1870 -luvulla. Tila oli aikanaan kooltaan yli 400 ha ja tilalla oli 14 torpparia, joille myöhemmin erotettiin maat Kottilan tilan maista. Vuosina 1898-1930 vanha puinen Kottila purettiin ja tilalle rakennettiin 1927 tiilestä uusi Kottilan kartanomainen päärakennus. Talon suunnitteli arkkitehti Urho Åberg ja tyylinä oli klassismi. Rakennus on tehty tiilestä ja pinta rapattu sileäksi. Talo oli Jämsässä ensimmäinen laatuaan. Siinä oli keskuslämmitys ja juokseva vesi sekä viemärit. Taloa kutsuttiin Hämeen helmeksi. Muuraamiseen käytettiin 180 000 tiiltä ja hyödynnettiin vanhan puisen Kottilan ikkunoita, ovia ja komeroita. Taiteilija Väinö Kunnas maalasi seinäpintoihin koristemaalauksia. Aitta ja liiteri siirrettiin muualta pihapiiriin 1900-luvun alussa. Tilan koko on 1,6459ha. Taloon on tehty kattoremontti ja 2000-luvun alussa julkisivuremontti, jossa rappaus uusittiin. Sisälle tehtiin keittiöremontti ja osa vanhoista ikkunoista kunnostettiin. Myös osa huoneiden seinien stukko -maalauksista on kunnostettu. Taloon rakennettiin sauna. Vesi tulee taloon suoraan omasta porakaivosta. Tämä talo kaikkine yksityiskohtineen on upea taideteos ja sijainnin suojaisuus kruunaa sen tarjoaman yksityisyyden.

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

  Kohteen tiedot

  Perustiedot

  Kohdenumero
  515762
  Kohdetyyppi
  Omakotitalo
  Osoite
  Varastotie 9, 42120 JÄMSÄ
  Omistusmuoto
  Omistus
  Huoneluku
  10
  Huoneet
  Keittiö, Sali, rh, 8h, 2wc, kh, ph, s, vintti, terassi, p
  Asuinpinta-ala
  210 m2
  epävirallinen tieto, lähde rakennus. ja huoneistorekisteriotteesta, ei ole tarkistusmittauksia
  Kokonaispinta-ala
  280 m2
  Käyttöönottovuosi
  1927
  Yleiskunto
  Tyydyttävä
  Kerros
  3
  Sauna
  Kyllä
  Vapautuminen
  Sopimuksen mukaan

  Hintatiedot

  Myyntihinta
  290 000,00 €
  Kiinteistövero
  411,04€ v. 2021

  pelletti 1000kg/kk/n. 250€ Talossa ollut osan ajasta peruslämpö päällä, osan ajan täyslämpö

  Varustus

  Keittiö

  Jääkaappipakastin, erillisuuni, keraaminen liesi osittain, kaasuliesi 2 levyä kaasulla+keraaminen osa sähköllä, liesituuletin, leivinuuni puilla lämmitettävä, mikroaaltouuni, astianpesukone, kaapistot, kiinteät valaisimet, pöytätasojen materiaali puu.

  Pesutilat

  Sauna, sähkökiuas, kylpyhuone ak suihku ja pesukoneliit., yk pesutilat, erillinen wc 2 erillistä yk ja ak, suihku, amme, peilit 2kpl, pesukoneliitäntä alakerran kh, lattialämmitys saunassa ja pesuhuoneessa ullakolla, kiinteät valaisimet.

  Säilytystilat

  Vaatehuone, kellari, vintti, ulkovarasto, kiinteitä ns. ovensuukaappeja

  Materiaalit

  Keittiö: maali, laatta, lattiassa korkki, katto maalattu. Olohuone: stukkokoristeltu seinäpinta, tammisauvaparkettilattia, vanerinen kasettikatto, koristemaalaukset. Makuuhuone 1: keittiön vieressä emännän huone: tapetti, lattia levymateriaalia, katto maalattu (kunto välttävä). Makuuhuone 2: ns. isännän huone: stukkokoristeltu seinäpinta, tammisauvaparkettilattia, vanerinen kasettikatto. Makuuhuone 3: -4 ak takapuolella: Linoleummatto, stukkopinnoite seinissä, katto maalattu/osa panelia, kulmahuoneessa panelikatto. Sauna: paneli, laatta, panelikatto, upea pyöreä ikkuna talon tulopäätyyn, pukuhuone: paneliseinät ja katto, laattalattia. Kylpyhuone: yläk. ph laatoitettu (kunto hyvä), alakerran kh seinissä laatta/muovimatto/levy, lattia laatta ja betoni (kunto huono). Eteinen: lattia maalattu, seinät maalattu. Wc: ak: laatta/maali, laattalattia yläk: muovimatto, seinät maali ja ikilevy (bidee). etuaula: stukkokoristeltu seinäpinta, tammisauvaparkettilattia, vanerinen kasettikatto, reliefi, takka. tuloeteinen: stukkokoristeltu seinäpinta laattalattia , jossa mattopaikka (syvennys). porraskäytävissä: ullakko: linoleumlattia, stukko seinissä ja maalattu katto,. ruokailusali: stukkokoristeltu seinäpinta, tammisauvaparkettilattia, vanerinen kasettikatto, koristemaalaukset, neljä seinämaalausta (Veikko Kunnas).

  Rakennuksen tiedot

  Rakennusmateriaali
  Tiili. Muuraamiseen tarvittu 180000 tiiltä, rapattu 1920-luvun klassismia kuvastava tyylirakennus, kaksikerroksinen, suunnittelija Urho Åberg, tiilikatto.
  Kattotyyppi
  Harja
  Kattomateriaali
  Tiili. Katto kunnostettu v. 2005, aluskate kuituvahvistettumuovi asennettu (alla pärekatto ja bitumihuopa), katon sadevesijärjestelmät pääosin uusittu kattoremontin yhteydessä. Katolla ei ole kulkusiltoja eikä lapetikkaita. Kulkuluukut ovat olemassa. Piippujen päällä ei ole sadehattua.
  Lämmitysjärjestelmä
  Muu. Rakennuksessa on kolme eri lämmityslaitetta: Ilmavesilämpöpumppu vuodelta 2019, pellettilämmitys vuodelta 2005 ja öljylämmitys, jota on saneerattu käytetyillä osilla vuonna 2020. Lämmityspattereihin ei ole asennettu termostaatteja.
  Lämmönjakojärjestelmä
  Vesikiertoinen patterilämmitys. Saunaosastolla sähköinen lattialämmitys.
  Ilmanvaihtojärjestelmä
  Painovoimainen. Asuintilojen venttiilit tarkastettu pistokoemaisesti kuntotarkastuksessa ja tarkastetuilta osin virtaamat oikeasuuntaiset.
  Energialuokka
  E 2018
  Lisätietoa energiatodistuksesta
  238

  Tehdyt korjaukset

  Tehty uusi viemäriputki 2004 (ulosvievä), pellettilämmitys vuodesta 2004-2005, vesikatto korjattu, sadevesijärjestelmää uusittu kattoremontin yhteydessä, saunatilat ja pesuhuone rakennettu toiselle ullakolle v. 2005 (nykyaikaiset kosteuseristykset), julkisivukorjauksia tehty, osa ikkunoista entisöity (alakerta), sähköpääkeskus ja sulaketaulut uusittu osittain, pistorasiat ja sähköjohdot uusittu osittain v.2006-2007. terassin ovi uusittu 2018, ilmavesilämpöpumppu asennettu 2019, öljypoltin uusittu 2020.

  Tontti ja kaavoitus

  Tontin pinta-ala
  1,6 ha
  Omistus
  Oma
  Maasto
  Tontilla tiheäkasvuiseen korkeaan kuusikkoriviin rajautuva vanha kartanopuutarha, joka avautuu talon takapuolelle eri tasoisena.
  Tie perille
  Kyllä
  Kaavoitus
  Maakuntakaava, suojelupäätös/-ehdotus tms. Kyseessä on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde, jonka erityisarvot tulee huomioida alemmissa kaavatasoissa (Yleiskaava, osayleiskaava, asemakaava) asianmukaisin suojelumerkinnöin. Jämsän kaupunki

  Vesi ja viemäröinti

  Vesijohto
  Kyllä
  Käyttövesi
  Porakaivo.
  Viemäri
  Kyllä
  Jätevesihuolto
  Saostuskaivo, purku maastoon.
  Jätevesi-selvitys tehty
  Ei

  Palvelut ja liikenneyhteydet

  Palvelut: ruokakauppa 3,1 km Jämsän keskustan palvelut. Koulut: lähialueella. Päiväkoti: lähialueella.

  Lisätiedot

  Kottilan tilan nykyinen päärakennus on arkkitehti Urho Åbergin 1920-luvulla suunnittelema näyttävä suurtilan kartanomainen asuinrakennus. Klassisen, rapatun kaksikerroksisen tiilirakennuksen seinäpintaa koristavat useat klassiset koristeaiheet ja stukkokoristelut sekä kivipintaan maalatut seinäkoristelut on hyvin säilyneet sisätiloissa. Länsisivulta taloon tullaan sisään toscanalaisten pylväiden kannatteleman kuistin kautta. Pihapiirissä sijaitsee myös kaksikerroksinen, kaiteellinen riviaitta ja liiteri.

  Asuntolaina –
  Avain unelmiesi kotiin

  Tutustu OP:n asuntolainaan
  Asuntolainan myöntää osuuspankki

  Hanki kotisi
  kokoinen vakuutus

  Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
  Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

  Pohja

  Kuvat

  Kohdetta välittää

  Jyväskylä OP Koti Keski-Suomi Oy LKV

  Kauppakatu 22, JYVÄSKYLÄ

  010 256 5950 Katso puheluhinnat

  Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
  Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

  Pyydä esite välittäjältä
  Hae asuntolainaaOsuuspankista!