Muista nämä, kun haet lainaa

  1. Selvitä op.fi-palvelun asuntolainalaskurilla, millaista lainaa sinun kannattaa hakea. Mitoita lainasi siten, että pystyt lainan maksamisen ohella säästämään. Mieti samalla, minkälaisen turvan haluat asuntolainan takaisinmaksuun. Valitse OPn vaihtoehdoista se sopivin.
  2. Hae asuntolainaa op.fi-palvelusta etukäteen. Lainahakemus on vasta tarjouspyyntö, se ei sido sinua lainan ottamiseen. Kun sinulla on lainatarjous taskussasi, voit tehdä ostotarjouksen unelmiesi kodista heti, kun löydät sen.
  3. Hakiessasi lainaa kysymme sinulta henkilötietojesi lisäksi tiedot työsuhteestasi, kuukausittaiset tulot ja menosi sekä tiedot varallisuudestasi ja veloistasi. Kerää tiedot valmiiksi, niin hakemuksen täyttäminen verkossa sujuu nopeammin.
  4. Kun olet löytänyt unelmiesi kodin, on aika neuvotella asuntolainasta tarkemmin. Tarvitset lainalle vakuudet, joista ostettava asunto kattaa yleensä 70 %. Loppuosalle tarvitset lisävakuuden tai säästöjä. Jos olet jo OPn asiakas, voit hoitaa kaiken lainaan liittyvän alusta loppuun digitaalisesti. Lainahakemuksen voit tehdä verkossa, käydä lainaneuvottelut verkkoneuvotteluna ja allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti osuuspankin verkkopalvelutunnuksilla.
Täytä lainahakemus op.fi-palvelussa

Tee lainalaskelma
vaivatta verkossa

Siirry lainalaskuriin

Liity OP:n omistaja-asiakkaaksi ja maksa OP-bonuksilla uuden kotisi vakuutus

Lue lisää omistaja-asiakkuudesta

Turvaa taloutesi, pidä lainan kulut kurissa

Elämä on muutakin kuin lainan maksua. Tärkein taloutesi suoja on sopivan kokoinen laina. Sen lisäksi voit OPlla valita sinulle sopivan tavan pitää lainasi kulut kurissa.

Korkokatto tarkoittaa asuntolainan korkoprosentille asetettavaa kattoa. Kun lainassasi on korkokatto, lainasi korko ei nouse yli sovitun tason korkokaton voimassaoloaikana. Korkokaton voit ottaa lainaasi 5, 7, 10 tai jopa 14 vuodeksi. Korkokattoa maksat jokaisessa lainasi maksuerässä osana marginaalia tai kertamaksuna sillä hetkellä, kun korkokatto asetetaan. Korkosuojan myöntää osuuspankki.

Kun ryhdyt OPn omistaja-asiakkaaksi, voit valita lainasi turvaksi pitkän kiinteän koron. Pitkä kiinteä korko suojaa sinua ja lainaasi koron nousulta, sillä se pitää lainasi korkokulut muuttumattomina koko laina-ajan. Omistaja-asiakkaana voit saada pitkän kiinteän koron lainaasi jopa 25 vuodeksi. Korkosuojan myöntää osuuspankki.

Luoton takaisinmaksuturva on vakuutus, jolla voit turvata taloutesi pahimmilta takaiskuilta. Takaisinmaksuturvan korvauksella voit maksaa lainaa takaisin, vaikka sairastut vakavasti, joudut työttömäksi tai työkyvyttömäksi, jos tapaturmasta tulee sinulle pysyvä haitta tai jos kuolet. Turvan työkyvyttömyyden ja työttömyyden tai vakavan sairauden varalta myöntää AXA, turvan tapaturmaisen pysyvän haitan tai kuoleman varalta myöntää OP-Henkivakuutus Oy.


Omistajana hyödyt lainastasi

Kun otat asuntolainan Osuuspankilta, sinun kannattaa samalla liittyä omistaja-asiakkaaksi. Kun omistat osan osuustoiminnallista OPta, sinulle kertyy kaikesta asioinnistasi OP-bonuksia. Esimerkiksi 250 000 euron asuntolainasta OP-bonuksia voi kertyä vuodessa jopa 600 euroa. OP-bonuksilla voit asunnon myyjänä maksaa vaikka kiinteistönvälittäjän palkkion. Uuden asunnon ostajana voit käyttää OP-bonukset vaikka kotisi vakuutuksen maksamiseen.

Asiakkaiden omistaman OPn tehtävä on tuottaa hyötyä omistaja-asiakkailleen. Siksi saat omistaja-asiakkaana parhaat edut ja alennukset. OP-bonuksia sinulle kertyy sitä enemmän, mitä laajempi asiakkuutesi OPlla on. Parhaan hyödyn saat, kun keskität lainasi, vakuutuksesi ja sijoituksesi OPlle. Bonusten kertymiselle ei OPlla ole ylärajaa.

Jos olet jo OPn asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi ja alkaa kerryttää OP-bonuksia heti!

Liity omistaja-asiakkaaksi

Hanki kotisi kokoinen vakuutus

Tutustu OP:n kotivakuutukseen Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy