Maariankatu 1 B, Keskusta, Turku

Velaton myyntihinta 228 000 € Myyntihinta: 228 000 €
Käyttöönottovuosi 1956
Pinta-ala
73 m2
3h + k

Onko haussasi viehättävä asunto keskeltä kaupunkia? Tämä Maariankadun koti tarjoaa tunnelmallista kerrostaloasumista aivan Turun keskustan sydämessä. Tämä läpitalon asunto sijaitsee viidennessä kerroksessa. Asuntoa ympäröivät monet mahdollisuudet, tapahtumat ja palvelut, kaikki kävelymatkan päässä.

Tämän kolmion huonejako on toimiva ja asuinneliöiltään 73 neliön kokoinen. Kodissa on kaksi makuuhuonetta, hyvinkin tilava olohuone, keittiö, kylpyhuone sekä lasitettu parveke, joka on aivan loistava paikka nauttia kaupunkinäkymistä.

Myytävän asunnon kunto on tyydyttävä ja koti kaipaa siellä täällä pientä päivitystä, mutta samalla se tarjoaa hyvän mahdollisuuden luoda juuri oma näköinen koti. Kohteen historia ja tunnelma luovat ihastuttavan pohjan remontille, jossa voi toteuttaa juuri omia mieltymyksiään. Nykyisellään asunnon pintamateriaalit koostuvat olo- ja makuuhuoneiden lattian parkettipinnasta ja seinien vaaleista tapeteista. Keittiön lattialla on korkkimatto kylpyhuone on kokonaan laatoitettu ja siellä on mm. suihku, suihkuseinä, peilikaappi ja pesukoneliitäntä.

Asunnon sisäpuoliset sähköt on uusittu vuonna 2023. Taloyhtiön toimesta yhtiössä suoritettuja lähivuosien huoltoja ja korjauksia ovat olleet mm. vesikattojen maalaus ja hissien ja -korien uusinta sekä vuosina 2001-2002 tehty putkiremontti. Tulevien vuosien korjaussuunnitelmissa on mainittu mm. kerrostaso-ovien ja lukitusjärjestelmän uusiminen, sähkö- ja datajärjestelmän saneeraus sekä talosaunan remontointi. Yhtiön tiloissa on sauna, talopesula, mankeli, vinttikomerot, kellarikomerot, urheiluvälinevarasto ja väestösuoja. Talossa on myös hissi, joka helpottaa asukkaiden arkea. Kustannusarvio loppusuoralla olevasta sähkösanerauksesta tälle huoneistolle on 117,98eur/m2 x73 = 8 612,54.

Tämä viehättävä ja selkeälinjainen kerrostaloasunto tarjoaa keskusta-asumisen parhaimmat puolet. Kuulostaako se siltä, että siitä voisi tulla sinun tukikohtasi ja uusi luku asumisen kirjaasi? Voit myös kysyä apua oman asuntosi myynnissä. Lisätiedot ja esittelyt Minna Mäenpää p. 040 5060 263 tai minna.maenpaa@op.fi

Kohdetta välittää:

Pyydä lisätietoja kohteen välittäjältä

Viesti
Etunimi *
Sukunimi *
Sukunimi *
Puhelinnumero *
Sähköposti *

Lähettämällä viestin hyväksyt palvelun ehdot.

    Kohteen tiedot

    Perustiedot

    Kohdenumero
    567003
    Kohdetyyppi
    Kerrostalo
    Osoite
    Maariankatu 1 B, 20100 TURKU
    Omistusmuoto
    Omistus
    Huoneluku
    3
    Huoneet
    3h + k
    Asuinpinta-ala
    73 m2
    Kokonaispinta-ala
    73 m2
    Käyttöönottovuosi
    1956
    Yleiskunto
    Tyydyttävä
    Kerros
    5/7
    Hissi
    Kyllä
    Sauna
    Ei
    Parveke
    On, lasitettu
    Vapautuminen
    Heti

    Hintatiedot

    Myyntihinta
    228 000,00 €
    Neliöhinta
    3 123,29 €
    Hoitovastike
    167,90 €/kk
    Yhtiövastike yht
    167,90 €/kk
    Vesimaksu
    30,00 €/hlö/kk

    Huoneistokohtainen sähkö laskutetaan taloyhtiön toimesta neljän (4) kuukauden välein. Varainsiirtovero 1,5% maksetaan kaupanteossa. Vastike määräytyy jm2 mukaan.

    Varustus

    Keittiö

    Jääkaappi ei toimi, jääkaappipakastin eteisessä jää, sähköliesi, liesituuletin, astianpesukone minimalli, ei tietoa toimivuudesta, kaapistot, kiinteät valaisimet.

    Pesutilat

    Kylpyhuone, suihku, suihkuseinä, peilikaappi, pesukoneliitäntä, kiinteät valaisimet.

    Materiaalit

    Keittiö: Lattia korkki. Olohuone: Lattiat parketti, seinät tapetti. Makuuhuone 1: Lattiat parketti, seinät tapetti. Makuuhuone 2: Lattiat parketti, seinät tapetti. Kylpyhuone: Kokonaan laatoitettu. Eteinen: Lattiat parketti, seinät maalattu.

    Taloyhtiö

    Taloyhtiön nimi
    Asunto-osakeyhtiö Puutorinkulma
    Isännöitsijä
    Varsinais-Suomen isännöintitalo Oy, Esko Lämsä 0207229970
    Kiinteistönhuolto
    Huoltoyhtiö
    Asuinhuoneistoja
    101
    Liikehuoneistoja
    39
    Liikehuoneistojen pinta-ala
    2 859 m2
    Autopaikat
    39 kpl, 20 kpl, 12 kpl
    Taloyhtiössä on
    Sauna, talopesula, mankeli, vinttikomerot, kellarikomerot, urheiluvälinevarasto, väestösuoja, kaapeli-TV, tietoliikenneyhteys

    Rakennuksen tiedot

    Rakennusmateriaali
    Betoni
    Kattotyyppi
    Harja
    Kattomateriaali
    Pelti. Vesikatot maalattu vuonna 2015.
    Lämmitysjärjestelmä
    Kaukolämpö
    Lämmönjakojärjestelmä
    Vesikiertoinen patterilämmitys. Yhtiössä lämmönjakotapoina ovat sekä vesikiertoinen patterilämmitys, että vesikiertoinen lattialämmitys.
    Ilmanvaihtojärjestelmä
    Koneellinen poisto lämmön talteenotolla.
    Energialuokka
    F 2013
    Lisätietoa energiatodistuksesta
    Todistus on laadittu 31.12.2014 ja se on voimassa 31.12.2024 saakka.

    Tehdyt korjaukset

    Suurimmat suoriteut remontit yhtiössä: (kattava lista saatavilla välittäjältä) 1997-98 Pohjaviemärien ja kellarikerroksen vesijohdot uusittu 2001-02 Putkiremontti 2005 Hissit koreineen uusittu 2009-2011 Julkisivujen saneeraus. 2015 Vesikattojen maalaus. 2016 Jätehuone rakennettu. 2018 Kaukolämmön alajakokeskus uusittu. 2018 Ikkunat ja parvekkeenovet uusittu 2. krs ylöspäin. 2018 Poistoilmalämmön talteenottojärjestelmä asennettu. 2018 Sähköpääkeskus uusittu. 2018 Kylmäkellarin saneeraus. 2019 Valopihan porttien automaattiohjaus asennettu. 2019 Korvausilmaventtiilien suodattimia hankittu varastoon. 2019 Ilmoitustaulut uusittu. 2020 Yläpihan viihtyisyyttä parannettu. 2021 Lumiesteet matalan siiven katolle. 2022 Matalan siiven liikehuoneistojen lasitiiliseinät korvattu lämpölasielementeillä. Asunnon remontit: Sisäpuoliset sähköt uusittu 2023

    Suunnitellut korjaukset

    Hallitus esitti yhtiökokoukselle 24.3.2022, että sille myönnettäisiin valtuudet tilata ja toteuttaa valmisteltu peruskorjaushankekokonaisuus. Kokonaisuus muodostuu yhtiön sähkö-, antenni- ja datajärjestelmän saneerauksesta sekä niihin liittyvistä ja muista valmistelluista rakennustöistä, jotka ovat erilliset urakat. Urakkakilpailutuksen ja järjestettyjen tarjousneuvotteluiden tuloksena sähköhankkeen urakoitsijaksi valikoitui ESM Sähkö Oy ja rakennusurakoitsijaksi Rakennusliike Kemppe Oy, jolla on hankkeessa juridinen pääurakoitsijavastuu. Hankkeen valvojatahoksi hallitus valitsi riippumattoman, paikallisen alan toimijan, EIKP Oy:n. Yhtiön ja sen osakkeenomistajien etua hankkeen edetessä valvoo em. yrityksestä Kari Kannisto. Meneillään olevassa hankkeessa on tarkoitus kiinnittää huomiota seuraaviin teknisiin järjestelmiin, pääkohdittain: • Sähkönsyötöt pääkeskukselta huoneistoihin saakka uusitaan (pääkeskus uusittu edellisen peruskorjaushankkeen yhteydessä vuonna 2018) • Yleisten tilojen valaistus uusitaan • Antennijärjestelmä uusitaan • Tietoliikennekaapelointi asennetaan kaikkiin huoneistoihin ja tarvittavilta osin teknisiin tiloihin • Sähkökäyttöisten ajoneuvojen latausjärjestelmä asennetaan • Kerrostaso-ovet (asuntojen ja toimistojen ulko-ovet) uusitaan • Lukitusjärjestelmä uusitaan (iLoq, entiset kaksi eri järjestelmää yhdistetään yhdeksi) • Liiketilojen lasitiiliseinärakenteet korvataan lämpölasielementeillä. Hankkeen enimmäiskustannusarvio ja rahoitustarve mahdollisine vähäisine lisä- ja muutostöineen, projektinhallinto- ja valvontakuluineen on enintään 1 600 000,00 euroa, ja hallitus esitti kulut katettavaksi rahoituslainalla, jonka kilpailuttamiseen, nostamiseen ja tarvittaessa riittävän määrän panttikirjojen panttaamiseen yhtiön omistamasta kiinteistöstä sekä rahoituslaitoksen valintaan hallitus pyysi yhtiökokoukselta myös valtuutusta. Valtuutukset myönnettiin. Rahoituslaitokseksi valikoitui kilpailutuksen perusteella Svenska Handelsbanken. Hankkeen rahoituslaina on valitun rahoituslaitoksen mukaan limiittitilinä hankkeen toteutuksen ajan, jyvitys osakkeenomistajille tapahtuu vasta hankkeen vastaanottamisen jälkeen, kun lopullinen kustannus on tiedossa. Hankkeen toteutus aloitettiin kesällä 2022 ja hanke valmistunee vuoden 2024 alussa, viimeistelytyöt voivat jatkua talvelle 2024. Sähkön jakelu huoneistoihin tulla varmistamaan koko hankkeen etenemisen ajan, lukuun ottamatta hyvin lyhyitä kytkentäkatkoksia. Kustannusarvio 117,98eur/m2 eli x73 = 8 612,54.

    Muut tiedossa olevat korjaukset

    PT Suunnitelma, suunnitellut taloudellisesti merkittävät korjaustoimenpiteet (lista ei sitova) 2023 Kerrostaso-ovien ja lukitusjärjestelmän uusiminen (iLoq) 2023 Sähkö- ja datajärjestelmän saneeraus pääkeskuksesta eteenpäin aina huoneistokeskuksiin saakka, yleisten- ja ulkotilojen valaistuksen parannus, sähkökäyttöisten ajoneuvojen latausmahdollisuus. Autohallin siistiminen. 2023 Kameravalvonta kellaritiloihin ja sisäpihalle + laajennusmahdollisuus 2023 Viemärien nuohous ja tarkastuskuvaus 2025 Talosaunan remontointi 2030 Huoneistokohtaisten lattialämmitystermostaattien asentaminen? 2030 Vesikattojen uusiminen tai korjaus (asuinrakennukset)

    Tontti ja kaavoitus

    Tontin pinta-ala
    3 875 m2
    Omistus
    Oma
    Kaavoitus
    Asemakaava. Turun kaupunki

    Lisätiedot

    Osakeluettelo on huoneistotietojärjestelmässä, ja ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista ja osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista mahdollisista kustannuksista.

    Asuntolaina –
    Avain unelmiesi kotiin

    Tutustu OP:n asuntolainaan
    Asuntolainan myöntää osuuspankki

    Hanki kotisi
    kokoinen vakuutus

    Tutustu Pohjola Kotivakuutukseen
    Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

    Pohja

    Kuvat

    Sijainti

    Powered by Esri

    Kohdetta välittää

    Turku OP Koti Turun Seutu Oy LKV

    Brahenkatu 11 G, TURKU

    010 2569 118 Katso puheluhinnat

    Huomaathan, että OP Kodin kohdeilmoituksessa ei ole kaikkia tietoja kohteesta.
    Varmista tiedot kohteen virallisesta myyntiesitteestä.

    Pyydä esite välittäjältä
    Hae asuntolainaaOsuuspankista!